Hvordan er forholdet mellom deg og Martin?

Hei alle sammen. Jeg har fått et spørsømål om jeg kan skrive et innlegg om hvordan forholdet mellom meg og Martin er, og det kan jeg selvfølgelig gjøre. 

Jeg syns jeg og Martin har det veldig fint sammen nå. Vi kan snakke sammen om nesten alt, og vi har det veldig koselig når vi er sammen. Jeg har ihvertfall blitt veldig glad i han. Vi er med hverandre så og si hverdag, og har det alltid like koselig hver gang.

For meg betyr han veldig mye, og jeg klarer ikke se for meg en framtid uten han. Det kan jo alltid bli slutt mellom et par, men jeg har likesom ikke følelsen på at det vil skje. Ikke på en stund ihvertfall, vet ikke hvordan framtiden min vil bli, men håper det er han framtiden min skal være med. I morgen har vi faktisk vært sammen i 7 månder, og spørr du meg har den tiden gått så fort. Vi har jo hatt våre krangler, men vi har alltid klart å rydde opp i det, og det er jeg veldig glad for. 

Etter jeg fant ut at jeg var gravid, var jeg veldig redd for hvordan forholdet vårt kom til å bli. Spesielt når alt presset kom og vi måtte ta et valg. Det ble mye fram og tilbake, og jeg var veldig redd for at om jeg valgte å beholde barnet ville jeg miste Martin, så jeg fant ut at jeg ville ha han med på å ta det valget og at vi skulle bli enige. Og det klarte vi jo. Og jeg føler egentlig at vi har kommet mye nærmere hverandre etter det. 

Nei forholde mellom oss er veldig bra, og jeg er veldig glad for at jeg skal få en liten familie med han. Han betyr utrolig mye!! <3

-Hva vil dere høre mer om?

-EmilieAuli-

 

Svangerskaps oppdateringer

Termin: Mellom 10-25 juni. Har ikke fått et helt sikkert svar enda.

Uker på vei: 16 Uker

Kjønn: Har ikke fått vite enda

Navn: Jente: Sarah Isabell. Gutt: Sander

Neste kontroll: 14.januar (til jordmor ) og 24.januar (ultralyd)

Bevegelser: Ingenting enda.

Humør: Har litt humør svigninger. Kan lett bli litt irritert, men blir fort glad igjen. Og noen ganger så blir jeg så frustrert fordi jeg ikke vet om jeg skal gråte, le eller være sint. Men det er ikke sånn hver dag.

Matkick: Frukt

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Vektøkning: Før jeg ble gravid var jeg 50 når jeg var hos jordmor nå 17.desember var jeg 52.2

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Strekkmerker: Har ikke fått noen strekkmerker enda.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. 

Bilde av magen:


-EmilieAuli-

Minner fra 2013

Hei alle sammen. Nå er det ikke lenge før vi er ferdig med 2013 og kommer inn i et nytt år. Gleder meg veldig. Jeg har fått mange nye og gode venner og ikke minst verdens beste kjæreste i løpet av 2013, og håper jeg kan fortsett 2014 sammen med de fanstastiske menneskene og kanskje få noen nye venner også. Her kommer en video med bilder og noen videoer fra 2013. Håper du liker den.

 

Kos dere med det nye året som kommer!! <3

-EmilieAuli-

Dagen i dag

Hei alle sammen. Idag har jeg egentlig ikke gjort noen ting bare tatt livet med ro. Dagen min startet ikke før rundt halv 2. Fordi jeg satt oppe til klokka 06:00 og skypa med Martin å da sov jeg vist litt lenge. Men er er sånn det skal være i ferien, man skal være våken sent og stå opp på dagen. Hahahaha Men i da her jeg egentlig ikke gjort noen ting bare sett en film og slappet av.

-EmilieAuli-

Nyttårskjolen 2013

Hei alle sammen. Tenkte bare jeg ville vise dere hvilken kjole jeg skal ha på meg i morgen på nyttårsaften.


-Hva syns dere?

-EmilieAuli-

Hva er dine tanker om det å bli mor så ung?

Hei alle sammen. Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan mine tanker er til å bli mor i så ung alder. Så i dette innlegget skal jeg prøve å svare så godt jeg kan på det spørsmålet.

Nå idag er det mange som blir mødre når dem er unge. Det er ikke noe som er så veldig uvanelig lenger. Det er mange som får sin først unge når de er mellom 16-18år liksom. Det trenger ikke å være noe negativt med det i det hele tatt. Mange syns at det er feil av unge jenter velger å beholde ungen hvis de finner ut at de er gravide, men er det egentlig det? Mange menner at man skal gjøre ferdig utdanningen, begynne å jobb, og bo for seg selv og ikke hjemme hos mamman og pappan sin. 

Man kan bli en like god mor selv om man er ung. Selv om det er tidlig å få en unge før du er ferdig med utdanningen din, og kommet deg ut i jobb, er det ingenting som tilsier at du vil bli en dårlig mor eller far. Du kan bli en like god mor eller far om du er 16år eller 25år. Får du en unge når du er 16år har du kanskje ikke så mye  penger, men du kan ha masse kjærlighet og omsorg å gi ungen. Noe som er veldig viktig. Og pengene kan du få hjelp til fram til du kommer deg på beina.

Jeg har ingenting mot folk som får unge når dem er unge. Jeg skal jo selv ha en unge i ganske ung alder, men det var det som føltes rett for meg. Jeg klarer ikke å tenke hvordan jeg hadde hatt det om jeg hadde valgt abort. Da hadde jeg virkelig angret. Jeg vet det vil bli mye slit og mas på meg, men det er jeg virkelig klar for å ta på meg også. Jeg skal kommer meg gjoennom skolen, få meg en jobb, flytte hjemmefra og få meg et liv. Det vil bare ta litt lengere tid å bli ferdig med alt dette. Men det kommer. 

Jeg syns det er teit av folk at de ikke klarer å respektere unge jenter som velger å beholde ungen sin. Det er deres valg, og hadde du selv vært i situasjonen kan det henne du hadde valgt akkurat det samme selv. Jeg tenkte mange ganger at bli jeg gravid kan jeg ta abort, men når jeg faktisk fant ut at jeg var det, så var det ikke bare å ta abort. Det var først da noe inni meg sa at: "det er feil av deg å ta abort. Du har noe inni deg som fortener å leve like mye som deg. Uannsett om du er ung. Det blir et liv, og det burde få bli det livet det er på vei til p bli."

Hvem som helst kan komme i den situasjonen som jeg kom i. Å tro meg det er ikke et lett valg, men valget du tar burde folk respektere, selv om de kanskje ikke er så fornøyd med det. For tank hadde du vært i den situasjonen hva hadde du valgt. Hvordan hadde du følt det? Det er det ingen som vet, men alle tenker, forskjellig, og selv om en kanskje hadde taklet å ta abort helt fint er det ikke sikkert en annen hadde gjort det.

Så mitt råd til folk er: Ta det valget du vil, og som du kan stå for, og leve med resten av livet ditt. Uannsett hva du velger er det alltid en eller annen som støtter deg. Det valget du velger er det største valget du tar i dit liv. Så drit i hva alle andre sier, og hør på hjerte. For det er du som skal leve med det.

Og til folk rundt:  Respekter valget til de som må ta det. Dere kan vært uenig, men dere som står nærme vil antagelig uansett bli glad i den ungen. Og uannsett hvor rart det er at noen som er unge skal få en unge så kan det de bli helt fantastiske foreldre. Gi de hvertfall en sjanse til å vise at de kan klare det, selv om de kanskje trenger litt hjelp og litt råd.

-EmilieAuli-

Middagsbesøk i romjula

Hei alle sammen. Idag fikk vi besøk av en kompis av mamma og stein kjetil på romjulsmiddag. Og det var veldig koselig. Vi spiste først Oksesteik som var veldig godt, etter det spilte vi yatzy også fortalte søstrene mine noen vitser og gåter. Det var veldig koselig, og vi hadde det veldig gøy.Dagens antrekk:

-Hva har du gjort idag?

-EmilieAuli-

 

Hvordan fant du ut at du var gravid?

Hei alle sammen. Nå vil jeg fortelle dere litt om hvordan jeg fant ut at jeg var gravid, og hva jeg følte rundt det.

Jeg hadde gått på p-piller i 2måeder, og ting hadde gått veldig bra den første månden, når jeg begynte på andre månden så var ikke ting helt som de skulle. Jeg fikk først mensen da jeg skulle, men det sluttet aldri. Jeg gikk 1 måned og det sluttet fortsatt ikke å blø, og jeg var mye dårlig,ikke sengeligende, men jeg hadde vodt i magen osv. Siden det ikke gikk over gikk jeg til helsesøster. Hun sa at jeg måtte slutte på pillene og se hva som skjedde, og hun ville bestille en time til legen, for at jeg skulle ta en gynologisk test. Vi tok også en graviditetstest for å utelokke at det var det, og den viste negavit. 

Jeg sluttet på pillene, og da sluttet jeg også å blød etter 2-4 dager. Jeg syns det var litt rart, men jeg tenkte da at jeh kanskje ikke tålte pillene jeg hadde fått. At kroppen min ikke ville ta dem i mot, og hvis de ikke ville ta imot pillene jeg tok så, er det rart om jeg ikke er gravid. Men jeg tenkte at jeg sikkert bare hadde hatt flaks.

Så kom jeg til legen etter en ukes tid eller no. For de ville finne ut dette fortest mulig. Når jeg var det skulle jeg egentlig ta en gynologisk test for å skjekke at alt var bra. For å uteloke alt det som kunne ha kommet som bivirkninger, men hun ville vite litt og hvordan jeg har vært den siste månden og sånn først. Jeg forklarte henne hvordan ting hadde vært, og hun sa hun ikke ville ta noen gynologisk test på meg enda. Hun ville heller ta en graviditetstest. Og det gjorde jeg, men den viste negativ. 

Hun sa til meg at hun ikke ville gjøre noe mer enda, hun ville vente 3 uker og la meg komme tilbake da for å ta en ny test. For hun mente det var at jeg hadde blitt gravid, og at det var fortidlig å se på en test enda så hun ville ha meg tilbake om 3 uker. For vis det var at jeg ikke har tålt p-pillene så har ikke p-pillenen gitt den funksjonen de skulle heller. Og da er det stor kanskje for at jeg var gravid. Så vi bestilte en ny time igjen om 3 uker.

Når jeg var ferdig der ringte jeg først mamma og sa hav de hadde sakt og hun reagerte egentlig ganske fint. Jeg ringte også Martin og sa hva legene hadde sakt og han reagerte også veldig fint, men vi hadde litt nerver den første mellom. Ryktene om at jeg kanskje var gravid var på byggda med en gang, og jeg fikk mye anonyme spørsmål som jeg ikke orket å svare på en gang. Jeg ville vente til jeg var helt sikker på både om jeg var det og valget mitt. Men når man bor i en liten bygd som her så går ryktene med engang, før du rekker å finne ut noe av det selv.

Det gikk ca 2 uker også ville ikke mamma vente lenger på et svar, så hu kjøpte en graviditetstest og vi tok den. Og den viste Posetiv. Når jeg så det viste jeg ikke om jeg skulle være glad eller trist. Mamma fikk litt sjokk. Og sa egentlig ikke så mye med en gang. Jeg prøvde å si at dette ordner seg mamma, men det var ikke så lett for jeg viste egentlig ikke hva jeg skulle si. Jeg gikk ned på rommet mitt, ringte Martin og så det, og han var vel egentlig ganske sikker på at jeg var det, men det kom vel litt som et sjokk forde. 

Jeg både gråt og var trist den kvelden egentlig fordi jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre, pluss at det er jo ikke en ønsketenknig å bli mor som 16/17åring. Det ble veldig mye følelser på en gang som var vanskelig å holde styr på, og fikk heller ingen tid til å slappe av og tenke litt selv fordi det var heletiden noen som ville snakke med meg om hva jeg skulle gjør og hva som kom til å skje og at jeg måtte bestemme meg. 

Når det hadde gått 3 uker kom jeg tilbake til legen uansett om jeg viste at jeg var det. Det var fordi vi ikke viste hvor langt jeg er på vei. 

Når jeg var der måtte jeg ta en ny graviditetstest, og den viste også posetiv, det var egentlig bare og å være sikker på at jeg var det. Så ble det bestilt en time til en tidlig ultralyd for at jeg skulle finne ut hvor langt jeg var på vei. Når jeg da reiste dit var jeg 5/6 uker på vei fikk jeg beskjed om. 

Det var mange som både var for og mot, og det var vanskelig å ta en valg på hva jeg skulle velge. Jeg fikk mye drittsnakk rundt meg, og jeg var mye fram og tilbake med valget mitt. Alle som jeg snakket med han helsesøster osv. sa at måtte ta dette valget ut ifra hva jeg ville, og at jeg ikke måtte la noen andre velge det. Grunnen til det er at det er jeg som skal leve med dette resten av livet. Å ta en abort er noe som kan være veldig vanskelig for noen, mens for andre er det kanskje ikke så vanskelig. 

Det ble mye fram og tilbake. En dag var jeg sikker på at jeg ville ta abort, og en annen dag fant jeg ut at jeg ikke hadde taklet det. Men nå er jeg snart 15 uker påvei, og er utrolig glad for at jeg tok det valger jeg gjorde. Jeg vet mange var mot valget mitt, både av sjokk og redsel og fordi jeg er så ung. Men en ting er sikker og det er at det valget jeg tok er noe jeg er veldig glad for idag, og jeg er 99,99% sikker på at jeg tok det rette valget. For bare tanken på at jeg skal få en unge gjør meg utrolig glad. 
-Hva vil dere vite mer om?

-EmilieAuli-

Midlertidig design.

Hei alle sammen jeg driver på og lærer meg å lage min egen design ved hjelp av html koder. Og derfor bruker jeg dette gratisdesignet til jeg har klart og finne ut litt mer om hvordan jeg gjør det. Det kommer også en header etterhvert ting tar bare litt tid hahaha.

-EmilieAuli-

Julegavene 2013

Hei alle sammen. Her er alle gavene jeg åpnet igår. Jeg har ikke fått alle pakkene enda så får se om jeg bare tar bilde eller lager en video men tror det blir bilde. Håper alle hadde en fin dag igår.

-EmilieAuli-

Pynta til Jul

Hei alle sammen. I morgen er det julaften. Og jeg ønsker alle sammen en riktig god jul. Idag har jeg rydda, vaska og pynta rommet mitt til jul. Og her har du noen bilder av hvordan det ble.

-Hva syns dere?

-EmilieAuli-

Svangerskaps oppdateringer

Hei alle sammen. Har ikke blogget nå fram til jul rett og slett fordi jeg ikke har vært helt iform. Har vært plaget med store hodesmerter og vært helt ferdig. Er ikke helt iform enda heller, men nå er det lillejulaften og da ligger man ikke på sofan og sover hele dagen nei. Da er det og kose seg med familien og gjøre klart det siste til julaften.

Termin: Mellom 10-25 juni. Har ikke fått et helt sikkert svar enda.

Uker på vei: 14+6 Uker

Kjønn: Har ikke fått vite enda

Navn: Jente: Sarah Isabell. Gutt: Sander

Neste kontroll: 14.januar (til jordmor ) og 24.januar (ultralyd)

Bevegelser: Ingenting enda.

Humør: Har litt humør svigninger. Kan lett bli litt irritert, men blir fort glad igjen. Og noen ganger så blir jeg så frustrert fordi jeg ikke vet om jeg skal gråte, le eller være sint. Men det er ikke sånn hver dag.

Matkick: Frukt

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Vektøkning: Før jeg ble gravid var jeg 50 når jeg var hos jordmor nå 17.desember var jeg 52.2

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Strekkmerker: Har ikke fått noen strekkmerker enda.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. Og klarer ikke helt å la være å se på babyklær ogsånn.

Bilde av magen:

-EmilieAuli-

Skrekkfilm

Hei alle sammen. På skolen nå så har vi noe som heter Gullkua. Det er et filmprosjekt der det er Medie linja på Gausdal vgs og to andre Medielinjer fra to andre skolen (tror det var Gjøvik og Vingstra). Når vi skal lage den filmen blir vi delt opp i mange små grupper og hver av gruppene skal lage sin film. Vi får utdelt en rekvesit i (år var det en nøkkel) som skal være med i filmen. Og Onsdag 18.12 skal vi alle Medie linjene fra alle skaolene samles på Lillehammer kino og pynte oss og gå på rød løper også skal beste filmen bli kåret. Det tror jeg blir gøy ass.

Så fra Mandag til Onsdag har jeg og 4 andre sovet på veisten landhotell, for å spille inn en skrekkfilm om Bloody Mary. Vi filmet jo ikke hele tiden vi gjorde mye annet gøy også. Det var egentlig ganske gøy for vi hadde hele hotellet for oss selv og det var ingen som jobbet der heller. Så vi hadde hotellet helt for oss selv fra Mandag- Onsdag. Så vi måtte lage mat og alt sånn selv. 

Jeg og Daniela tok med oss Jonas og Martin da. Fordi vi hadde veldig lyst til å ha med de på hotellet, og det var egentlig veldig bra, for det ble ganske skumelt og sove der første nattan. Det er fordi det er et veldig gammelt hotell og det føles veldig ut som det er noen der. Så den første nattan var det godt og ha noen som passet på oss. Hahahahah.

Andre nattan hadde vi det bare gøy, koste oss og hadde det gøy. Vi fant på så mye rart og kom oss aldri til sengs følte vi, men tilslutt klarte vi å sove selv om vi var veldig overtrøtte. Det har vært en fantastisk opplevelse og sove på hotell med alle de fantastiske folkene og klart alt på egenhånd. Det må vi gjenta!

-EmilieAuli-

Svangerskaps oppdateringer

Termin: Mellom 10-25 juni. Har ikke fått et helt sikkert svar enda.

Uker på vei: 13 Uker

Kjønn: Har ikke fått vite enda

Navn: Jente: Sarah Isabell. Gutt: Sander

Neste kontroll: 17. desember (skal til jordmor)

Bevegelser: Ingenting enda.

Humør: Har litt humør svigninger. Kan lett bli litt irritert, men blir fort glad igjen. Og noen ganger så blir jeg så frustrert fordi jeg ikke vet om jeg skal gråte, le eller være sint. Men det er ikke sånn hver dag.

Matkick: har egentlig mistra den cola greia. Nå har heg egentlig ikke noe jeg må ha, nå er jeg heller sånn som ikke orker så mye godtri.

Melk i brystene: Nei, litt tidlig enda.

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Vektøkning: Har gått opp litt men er usikker på hvor mye.

Plager: Blir veldig fort sliten. 

Strekkmerker: Har ikke fått noen strekkmerker enda.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. Og klarer ikke helt å la være å se på babyklær ogsånn.

Bilde av magen:


Dårlig kvalitet men dere ser.

-EmilieAuli-

Unnskyld.

Hei alle sammen. Jeg beklager at jeg ikke har fått blogget på en stund. Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å blogge, den siste perioden. Fordi det har vært mye skoleting og ting som jeg har måtte gjort, også har jeg vært så sliten den tiden jeg har hatt fri at jeg egentlig bare har lagt meg, men tror ting har roet seg ned litt nå og at jeg har tid og ork til å blogge igjen. Det er ikke så veldig lenge til jul helle bare 13 dager igjen. Så nå må jeg snart begynne på julegavene. hahahaha

Er det noe dere vil jeg skal blogge om så er det bare og skrive det under i kommentarfeltet.

-EmilieAuli-

5.desember

Hei alle sammen. nå er det 5.desember og bare 19 dager igjen til jul! Kan si at jeg gleder meg litt til jul nå altså. Tiden går fort. Idag dalte også snøen ned her i Gausdal idag og det var påtide syns jeg, så julestemmningen kommer onkelig fram!!

Idag har jeg egentlig ikke gjort så mye men hele tiden har gått bort på det jeg har drevet meg da. Jeg driver å rydder rommet, og vasker klær også skal jeg pakke til jeg reiser til pappa morgen. Kanskje endelig rommet mitt blir ryddig også. Det har rett og slett sett ut som et fullstendig rotehus ganske lenge nå, enkelt og greit fordi jeg ikke har orket og rydde. Pga at jeg har vært så utrolig sliten den siste tiden. 

-Gleder du deg til jul?

-EmilieAuli-

 

3.desember.

Hei alle sammen. I dag har jeg hatt fri fra skolen fordi vi skulle ha sånn IUP skriving. Men den hadde jeg nesten gjort ferdig så hadde egentlig ikke så mye å gjøre idag annet enn å øve til en matteprøve jeg har i morgen. Men har egentlig ikke gjort så mye idag har øvd litt også hae jeg sover. Jeg og Marvin (hunden vår) sov mye av skoledagen idag og koste oss masse sammen. Og når Martin var ferdig på jobb dro vi opp til Karsten en tur og holdet han med selvskap. 

Nå gjenstår det egentlig bare og dusje og se på famen før jeg hopper til køys og sover. Håper alle har hatt en like fin dag som meg. Natta.

-Hva har du gjort idag?

-EmilieAuli-

Gårsdagens innkjøp!

Hei alle sammen. Før jeg dro opp til kusina mi og kjæresten hennes i går, dro jeg innom strandtorget en tur for å kjøpe bursdagsgave til kusina mi og kjøpe noe greier til skolen osv.  Også kjøpte jeg også noe julegaver men gavene jeg kjøpte viser jeg ikke på bloggen. Men her er noe av det jeg kjøpte i går på Lillehammer. Skulle egentlig ikke ha veske, men den jeg brukte er litt slitt og det levde noen av sine siste dager igår, er ikke øddlagt men det er ikke langt unne, det er hull i bånd av veska og sånn så tørte ikke bruke den mer. SIden det var salg på vesker igår så kjøpte jeg en veske til 99,-

Også gikk jeg inn på babyavdelinga på HM og da klarte jeg ikke å motstå og kjøpe med meg noe: Det ble 80,-

-Hva syns dere?

-EmilieAuli-

Halvt år med Martin!

Hei alle sammen! I dag har jeg og Martin vært sammen i et halvt år. Og tiden har gått veldig fort. Føler liksom det var i går vi ble sammen, men så er det liksom et halvt år siden. Martin du er helt fantastisk du får meg til å le heletiden, og er jeg i dårlig humør en dag og jeg er med deg lyser du opp dagen med en gang. Du betyr veirkelig mye.

Minner: Mange rare bilder:

Hahhah da du var med til pappa og vi så på tv, og du også prøvde og strikke. Syns du var flink jeg selv om du ikke kom så langt.Elsker deg martin <3

-EmilieAuli-

1. Desember

Hei alle sammen! Nå er det endelig 1desember og nedtellingen til jul er i gang. Hvem gleder seg til jul? Det gjør ihvertfall jeg. Spise all den gode mate og åpne pakker ned nå går det fort fram til jul!! I helga har jeg vært hos kusina mi og kjæresten hennes, vi har kost oss veldig. Vi snakket, så på tv og spiste god mat så hadde det veldig gøy.

Har dere hatt en koselig desember dag i dag da?

-EmilieAuli-