Fremtiden er en usikker vei

Hei alle sammen. Det å se inn i framtiden og planlegge framtiden er kanskje ikke alltid en lett ting å gjøre, og det kan jeg helt klart skrive under på. Du starter opp og på bare noen dager, timer eller minutter kan hele veien være endret. Du kan bygge deg tilbake i baken, men kan den rase igjen, eller vil den holde deg oppe fram til mål.

Som de fleste vet valgte jeg å begynner på vg1 igjen selv om jeg er gravid igjen og skal føde i januar, grunnen til dette er at jeg ikke går fulltid på skolen, jeg mangler bare noen fag, og håper på å klare å komme meg igjennom dem selv om jeg skal ha et barn til. Men det å stå i motbakken er ikke alltid like enkelt. Jeg føler jeg prøver og prøver mitt beste for å komme igjennom skolen til tross for at jeg nå er sykemeldt fram til termin og formen ikke er på topp. Men jeg gir likevel alt for å komme meg igjennom. Jeg gjør det jeg kan hjemme og levere for å få karaktergrunnlag. Men vil det hjelpe?

Jeg føler jeg står i en motbakke som ikke tar slutt. Jeg prøver å prøver, men føler ikke det vil gi noe resultat. Det å slite med fag på vidregående skole er ikke alltid det letteste, tilrettelegging og tilpassing er noe du må krangle deg til selv om det er et krav du har. Jeg syns det er utrolig dårlig. Her sitter jeg med dysleksi og sliter kjempemasse med Engelsk og risikerer å ikke komme inn på andre året fordi jeg stryker i engelsk. Jeg gjør mitt beste for å nå målene mine, men skal straffes fordi jeg har en sykdom, som gjør det vanskelig å lære engelsken. 

Det er tøft å gå på skolen og holde motivasjonen når du ikke mestrer ting du jobber hardt for. Når du bare snubbler i motbakken. Og når du bare detter lenger bak, selv hvor hard du prøver. For her i norge skal vi ha en utdanning, men det å få den utdanningen skal ikke være lett, og det sier jeg ikke bare fordi jeg har barn, for engelsken vil være et problem uannsett. Du må ha en stå karakter i alle fag for å komme deg vidre, og det er selv ditt eget ansvar å få en stå karakter, men når alt du leverer er for dårlig til å få karakter og du selv vet at du har levert ditt beste, trekker det ned motivasjonen. Jeg skal holde oppe motivasjoen for barna mine, for fremtiden min og for veien vidre. Jeg skal gjøre alt for å klare dette, uannsett hvor vanskelig ting faktisk vil være. Motbakken skal beseires. 

Falsk alarm

Hei, forje uke ble det ikke mye blogging på bloggen, det fordi jeg hadde noen veldig hektiske og skummle dager forje uke. Forje uke sa jeg jo at jeg skulle til jordmor, noe som ente litt mer dramatisk enn jeg håpet. Jeg reisete til jordmor og tenkte ingen frykt og fare, men når jeg kom inn til jordmor og satt og snakket med hun, ble ting plutselig snudd helt om. Jeg ble sendt rett opp på føden på Gjøvik sykehus med mulig vannavgang. 

Når jordmor fortalte meg at jeg måtte rett opp på sykehuset for å se hva det var, og at om det var vannavgang ville jeg bli sendt rett til Oslo knakk jeg helt sammen. Jeg ble livredd for at det skulle være vannavgang og at jeg måtte bli fraktet til Oslo. Alle tankene som fløy igjennom hode mitt da. Hvordan skal vi gjøre det iforhold til Sarah-Isabell, Hvordan kan mamma være tilstede, Hvordan vil det gå med lille Thea-Aurelia osv. En hel haug bare fløy rundt i hode mitt, og jeg ble kjempe stressa.

Jeg kom meg fort opp på sykehuset og fikk vite at det meste sannsynelig ikke var vannavgang, heldigvis og fikk reise hjem. Også skulle jeg kontakte dem igjen dagen etter om det fortsatte som det hadde gjort den dagen. Jeg våknet dagen etter og ting var helt like så jeg dro til Lillehammer sykehus siden det er der jeg skal føde og er veldig fornøyd med Lillehammer sykehus. De tok en grunndig skjekk og trodde og håpet det bare var utflod. Men jeg måtte ligge der over natten for at de skulle være helt sikkre på at det ikke var noen vannavgang. 

Mamma kom utover når jeg ble innlagt og var der sammen med meg, noe jeg var veldig glad for siden jeg var litt stressa.vi lå der over natten og heldigvis var det falsk alarm. Jeg hadde bare litt med utflod en jeg har hatt tidligere. Så etter en natt på sykehuset kunne jeg heldigvis reise hjem og ta det med ro, og vite at alt var bra med Thea-Aurelia.

Det var en vanskelig dager, fordi det var så usikkert hva som ville skje, samtidig var jeg glad jeg fikk være på sykehuset over natten for da viste jeg at jeg var i trygge hender og at de var der for å hjelpe. Men alt gikk fint og det er jeg veldig glad for.mitt forhold til mamma

Etter innlegget jeg skrev i går kveld har jeg fått spørsmål om jeg kan skrive et innlegg om forholdet til min mor. Og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre, jeg og mamma har et veldig nært forhold, noe som dere sikker skjønte når dere leste innelgget som ble lagt ut igår.

Mamma og pappa har vært skilt siden jeg var liten, og jeg har bodd hos mamma. Jeg og mamma har alltid hatt et veldig nært forhold og har alltid vært der for hverdandre. Mamma er en utrolig viktig person i livet mitt, og jeg kan fortelle henne alt uannsett. Er det ting jeg er usikker på kan jeg bare spørre henne, er jeg lei meg for noe kan jeg snakke med henne. Vi snakker om nesten alt som er vanskelig og vondt, og har det utrolig koselig når vi er sammen.

Når jeg ble gravid med Sarah-Isabell hadde jeg mye press på meg, og jeg følte jeg mistet mange, fordi ting ble veldig vanskelig. Da var mamma min mamma, min venn og min nærmeste. Jeg hadde en utrolig tøff periode og mamma var den eneste jeg ville være med, jeg ville heller ikke være alene, så jeg og mamma var utrolig mye sammen. Så når jeg gikk gravid med Sarah-Isabell fikk jeg et enda sterkere forhold til mamma, fordi vanligvis i min alder er mamma bare mamma, og egentlig bare dum og teit, men for meg var mamma min gode venn og en utrolig viktig person og ha rundt meg.

I sommer valgte jeg å flytte hjemmefra av mange grunner. Jeg følte egentlig det var på tide og kommet seg til sitt eget, og begynne litt selv. Samtidig som jeg nå har et barn, og da er det best og bo for seg selv, selv om familien til mamma hadde et åpent hun til oss. Jeg flyttet da til Biri, i gjøvik kommune, og mamma bor i Gausdal. Det er ca. 1 time unna hverandre. Grunnnen til at jeg valgte det var fordi, i gausdal var det ikke noe til utleie da jeg så, og siden kusina mi bor på biri så jeg der også. Da fant jeg en passe stor leilighet, greit pris og fint plassert, og reiste på visning og fikk leiligheten. Da var det ikke et tema. Jeg var klar til å flytte ut og ville ikke gi glipp på tilbudet. 

Det er jo ikke kjempelangt til mamma, men siden jeg ikke har bil og mamma ikke har bil, blir det jo mer tungvindt. Jeg er veldig glad i å besøke mamma og få besøk av mamma, og syns alltid det er veldig trist og si hade når hun reiser fordi jeg vet at hun kanskje ikke har mulighet til å komme på 1 måned eller kanskje lenger og det har ikke jeg heller. og det på grunn av skole, jobb, barnehage osv. Noe som fortsatt er litt rart for min del, men merker det egentlig best når mamma kommer på besøk eller jeg reiser på besøk dit.

Jeg ringer mamma hver dag og snakker med henne, trenger ikke å være noen spesiel grunn til at jeg ringer henne, kan være nok og bare si hei og høre stemmen hennes. Vi har et veldig nært og trygt forhold, og mamma er der alltid for meg, jeg er glad jeg har mamma, men angrer heller ikke på at jeg valgt å flytte selv om det kan være litt trist av og til.En koselig helg, med en trist ende

Hei, i helgen har mamma og lillesøstra mi hver på besøk og det har vært kjempekoselig. Vi har kost oss masse og hatt det kjempefint. Sarah-Isabell har også storkost seg masse, noe jeg syns er veldig bra. Det har vært en helg som har vært utrolig koselig for min del, det er godt å kunne få mamma på besøk, nå jeg ikke lenger er med henne hver dag. Det er utrolig godt å da kunne få en helg i nå og da.

Jeg er en liten mammajente som er utrolig, og storkoser meg nå mamma er til stede. Mammma har allltid vært en stor del av livet mitt, og alltid vært der, og det er utrolig godt å trygt å vite. Jeg syns det var litt trist å si hade til mamma idag, skulle ønske helga varte litt lenger, men jeg vet jo det at det bare er å ta en telefon eller sende en melding, å snakke med henne, og regner med at det ikke er lenge til vi kan få en helg sammen igjen. Jeg er en veldig følsom person og syns alltid det er trist å si hade til mamma, men det går alltid bra. Det er trist med en gang, også går det tilbake til hverdagen. 

Sarah-Isabell har nå lagt seg for kvelden og jeg sitter i sofan og slapper av og det er jo litt rart og nå da sitte her og alt er helt sille, når jeg har hatt besøk hele helgen, men heldigvis syns jeg nok bare dette er rart i kveld, og imorgen vil nok ting gå tilbake til det normale. Denne helgen har vært utrolig fin, og jeg og Sarah-Isabell har kost oss masse, så dette har vært en vellykket helg. En dag med mye på planen

Idag er en dag som det er mye å gjør, og mange ting på timeplanen. Jeg skal til jordmor, OCH (ta mål til fotseng), skolearbeid, og gjøre klart ting til intervju som jeg skal på tirsdag. I hele går var formen veldig dårlig og derfor er dette en dag jeg egentlig har gruet meg litt til, men håper formen ikke vil bli som igår, og at jeg vil få i havn alle oppgavene som skal gjøres i løpet av dagen. 

Jeg får starte dagen med et smil om munnen også håpe at dagen blir bra, også må jeg bare ta litt pauser igjennom planene så jeg kommer meg igjennom det jeg skal få gjort.Håper alle får en fin dag, så kommer det vel et innlegg på slutten av dagen om hvordan det gikk hos jordmor.En perfekt høstdag

I dag har vi hatt en kjempe fin dag ute i høstværet, med fint vær og masse glede. Sarah-Isabell syns det er kjempegøy og være ute og koser seg masse når hun kan sitte ute og leke med gress, blader og det hun finner. Så idag valgte jeg og Martin og ta oss en tur ut i det finne været, og ta litt bilder, leke og kose oss siden Sarah-Isabell er så glad i deg. Og det var virkelig suksess. Vi storkoste oss alle sammen og hadde det kjempe fint, så dette er noe vi kommer til å gjøre oftere.

Vi har hatt en superfin dag idag, og kost oss masse, med god middag, lørdagsgodtri, lek ute og slappet av sammen alle tre, og tatt dagen helt med ro, og jeg skal ærlig innrømme at dette er en dag jeg aldri kommet til å glemme, jeg har kost meg kjempe masse og syns denne dagen har gitt oss mange minner. Det er mulig å ha en fin dag selv om formen ikke er helt på topp, og det lyser dagen veldig opp.


 

Mamma, se hva jeg kan

Hei, Nå er Sarah-Isabell kommet i den perioden hun stadigvekk lærer seg nye ting, og trenger masse oppmerksomhet, og skal heletiden har mamma eller pappa som skal leke eller se nye ting hun lærer seg. Det er en utrolig spennende og krevende periode. Der vi får mange fine, lærerike og krevende perioder.

Sarah-Isabell syns det er kjempe gøy å få til nye ting og herme etter meg og Martin og er kjempe stolt når hun får til nye og spennende ting. Alt skal prøves og utforskes. Hun reiser seg opp etter alt av møbler og går langs dem. Hun hermer etter alt vi gjør med henende, og prøver. Hun vil også ha oss med på det hun får til som å klappe i hendene og danse ved å løfte opp hendene og riste på den eller gynge fram og tilbake. 

Det å være i denne perioden  syns jeg er utrolig morsom. Jeg får stadigvekk se ting hun har lært og ting hun prøver. Det å se henne mestre nye ting er noe av det morsomste å se. Å se den gleden i et barn er bare helt ubeskrivelig følelse. Det er selvfølgelig litt krvende til tider, fordi hun alltid skal ha mamma inærheten så husarbeid og sånn må tas når hun er i barnehagen og sover, men det går greit. Hun er veldig glad og blid store deler av dagen og det letter veldig, hun er også veldig rolig og snill, som gjør at ting blir enklere. Jeg ser virkelig fram til de neste måneden og se alt det nye hun lærer seg, og se gleden hun får når hun får til noe. Detter er en kjempe fin periode som kommet til å gi oss masse glede og lærerike minner.

Jeg blir kvelt

Hei alle sammen. Jeg er jo som jeg tidligere har sagt sykemeldt, grunnen til dette er at formen ikke er på plass om dagen, og går derfor hjemme og har egentlig ikke så mye ork eller tid til å drive å reise rundt. Tidene går i å være hjemme og ta det med ro og prøve å bli frisk.

Det å gå hjemme over lengere tid er utrolig kjedelig. Du føler du blir litt innelåst fra det sosiale, noe som til tider kan skape litt ensomhet. Jeg har nå vært hjemmeværenede i 3 uker å begynner å kjenne at jeg vil tilbake i det sosiale, men kroppen min orker ikke det. Det er nok at jeg henter og leverer Sarah-Isabell i barnehagen så er jeg øddlagt i kroppen, og da sier det seg selv at å reise på skolen ikke er helt det idielle.

Jeg føler meg veldig sliten, og dårlig om dagen, og begynner å bli litt sliten av alle smerter, hodepine og kvalme jeg har om dagen. Jeg er ikk i form, og det merker jeg. Det å ikke komme seg ut blir kjedelig i lengden og man føler seg litt kvelt av å gå hjemme, men håper ting snart bedrer seg, også får jeg bare ta det med ro så lenge.Hormoner fra alle kanter

Idag har jeg hatt en dag der hormonene bare har kommet fra alle kanter, i det ene øyeblikket er alt bra og i det neste så er jeg kjempesur eller lei meg.Det værste er vel egentlig når jeg plutselig blir lei meg, og begynner å gråte men så vet jeg egentlig ikke hva jeg gråter for. Men dagen i dag har vært full av masse tanker, og følelser. 

Jeg ble så utrolig sliten av å gå i det ene øyblikket å være bli, til å være sur og lei meg i det neste, at jeg rett og slett fant senga. Jeg fant ut at jeg bare måtte legge meg å sove noen timer, så jeg kanskje var bedre til Sarah-Isabell skal hjem fra barnehagen. Så jeg har akk sovet i 4 timer, og håper å merke forskjell. Når det kommet til formen min har den overhode ikke vært bra idag heller. Jeg har vært kvalm, svimel, hatt mye smerter og hodepine, det forsvant ikke av sovingen dessverre, men det er vel bare sånn det er.

Jeg håper ikke hormonene fortsetter sånn i lang tid, det er utrolig slitsomt, og irriterende. Dette var noe jeg ikke var borti men Sarah-Isabell i magen, men idag skjønte jeg virkeleig hva mange gravide menner med hormoner for det har jeg virkelig hatt idag.Tanker om fødselen

Det å gå igjennom er fødsel er forskjellig fra person til person, og ingen har en helt lik fødsel. Noen bruker lang til andre bruker kort tid. Det å føde er noe man kan planlegge, man må bestemme seg for hvem man vil ha med (kjæreste, mamma, venninne), hvor man vil føde og hvordan man vil ha fødselen (badekar, smertelindring osv.). Du skal også ha en liten bag til sykehuset etter fødselen med ting som du trenger mens du ligger på sykehuset. Så det er mye man skal komme fram til før termin. Hos noen faller ting naturlig inn og alle føler kanskje ikke for å planlegge så mye. Noen gruer seg veldig og andre ikke.

Under min forrje fødsel ble ikke ting helt sånn jeg håpet på forhånd, og ikke tenkte jeg over det når jeg lå der heller planene ble litt forandret. Med Sarah-Isabell gikk ting veldig fort. Fra de tok vannet til hun var ute brukte jeg vel ikke mer en ca 20min. Den gangen hadde jeg planlagt at jeg ville føde i badekar. Når de på sykehuset fikk det travelt og vannet måtte tas ble det glemt for min del, ting gikk så fort at jeg rakk ikke å tenke på det.

Under neste fødsel håper jeg at jeg ikke må sette igang, men får føde på onkelig måte. Jeg har også et stort ønske denne gangen også om å føde i badekar, samtidig som jeg er litt usikker på om jeg tørr, siden jeg sist var så opptatt av at jordmor ikke måtte se bort eller gå bort tilfelle hun kom. Men om jeg tørr og alt går som det skal vil jeg føde i badekar. Det er helt sikkert at jeg ikke vil bruke noe annet en lystgass om jeg skal ha noe, lystgass funket kjempefint på meg sist, og vil ikke ha noen annen form for smertelindring under fødselen. Når det kommer til hvem som skal vær med meg under fødselen er jeg ikke helt sikker enda, siden både martin og mamma bor i gausdal er det veldig vanskelig å si. Jeg håper veldig at mamma og Martin kan være der, men det er noe vi må planlegge nærmere. 

Det her et litt tanker om hva jeg tenker om fødselen, men tiden får se og vise kanskje ting forandrer seg helt før fødselen, eller noe blir uventet, men det får vi ta da. Jeg gruer meg ikke veldig til fødselen men litt, men håper ting går like bra som sist.Seksualitet & nakenhet

Det å snakke og vise seksualitet og nakenhet i meider og ute på nett, er noe som skaper mye diskusjoner og menninger. Det er mange som menner det er feil og legge ut sånne ting på nett og at dette er en privatsak, og noen mener det motsatte. Jeg selv menner det er forskjell på hvordan det blir lagt fram. Det innlegget jeg skrev igår lagde mye menninger og reaksjoner, selv om det som skal dekkes ble dekt. 

Jeg menner nakenhet er en helt normal ting. Alle har en kropp og kjenner til menneskekroppen. Det er en helt naturlig ting. Det er selvfølgelig settingen bilde blir lagt ut på, men sånn som det bilde jeg la ut igår så var det ikke nakenheten som var fokuset i bildet. Det ble tatt i en gravid setting. Jeg menner at det å legge ut bilde av en gravid kvinne i undertøyet ikke er noe unormalt. En gravid kropp er kjempefint og se på, og her en betydning i bilde. Du bærer fram et liv, og det blir ikke det samme å legge ut en gravid kvinne i bare undertøy som å legge ut en vanelig kvinne i undertøy.

Jeg hadde aldri lagt ut et sånt bilde på bloggen om jeg ikke var gravid. Det hadde ikke blitt riktig for min egen del, men jeg er heller ikke skamfull over bilde jeg la ut igår. Og angrer ikke. Det er et bilde som viser kjærlighet, glede og en kvinnekropp som skaper liv vidre. Så jeg mener det er forskjell på å legge ut et bilde av en gravid kvinne kropp i undertøyet og en ikke-gravid kvinnekropp i bare undertøyet.En vanskelig tid

Hei alle sammen. Jeg har hatt en litt vanskelig periode nå siste ukene, der formen ikke har vært på plass og jeg har hatt utrolig mye vondt i kroppen. Dette har gjort at jeg har måtte lagt bloggen litt til sides, fordi jeg har rett og slett ikke orket å ta bilder, blogge eller noe. Dagene har gått i å sove mens Sarah-Isabell har vært i branhagen, hente henne og spise middag, og det vi skal gjøre før sengetid igjen.

Jeg har hatt mye vondt, og sliten og samtidig skal jeg ta meg av det lille barnet jeg har. Det kan være tøft. Men man klarer det alltid. Det går rundt selv om man egentlig ikke er iform. Jeg tror vi mødre klarer å hente fram en sånn kraft som vi ikke viste vi hadde når det kommer til barnas beste. Skal ikke si at formen er så mye bedre for det er den langt ifra, men denne uken skal jeg prøve å komme meg litt tilbake til hverdagen om jeg klarer. Har vært sykemeldt en uke og skal på en ny skjekk inne på føden imorgen. Så da får jeg bare ta det som det kommet etter det. Så håper jeg alt er bra og at det bare er sånn svangerskapet mitt er. Det er alltid best når alt er bra, og du kan senke skuldrene og vite at barne ditt har det bra selv om du selv kanskje ikke har det så bra. Det letter litt på utryggheten. Så krysser fingrene for at alt er som det skal imorgen.  

Prinsesserommet

Den siste uken har formen min vært veldig redusert, og jeg har hatt mye vondt og ikke orket å gjøre for mye på en dag. Men uannsett hvordan formen er må jeg gjøre husarbeid og det som skal gjøres i leiligeheten. Siden vi har drivet å pusset opp rommet til Sarah-Isabell har det gått litt treigere en planlagt, men ferdig ble det jo forde. Nå er det 100% ferdig og vi er super fornøyd med resultatet. Det ble det lille prinsesse rommet jeg håpet det ville bli.

Det er vært både tungt og utfordrenen å gjøre dette ferdig, fordi formen ikke har vært på topp, men var en utrolig god følelser og se resulatet på rommet og se hvor fint det ble. Virket også som at Sarah-Isabell likte rommet også, for når hun så det var det å smile fra øre til øre og krabbe rundt å utforske.