hits

Tiden hjemme!

 • Publisert: 30.06.2014, 12:20
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen. Nå tenket jeg at jeg skulle fortelle dere litt om hvordan det har gått etter vi kom hjem fra sykehuset. For nå har jeg jo ikke et helsepersonell rundt meg som jeg kan spørre etter hjelp så fort det er noe jeg lurer på. Men jeg syns det har gått veldig fint siden vi kom jeg. Hun sover om nattan, og våkner når hun er sluten. Jeg syns egentlig det er veldig godt å komme hjem. Få lage mine egen rutiner, og få strye selv. 

  Hun er veldig rolig, og skriker ikke mye. Hun bruker stortsett tiden på å sove, spise, og bæsje. Men har noen våken tider av og til. Når hun er våken koser vi oss masse. Hun har stort sett veldig mye å fortelle meg når hun er våken hahaha. Så vi sitter da å snakker, selv om jeg ikke vet helt hva henne sier, så kan vi jo late som jeg skjønner henne. Nå har vi vært hjemme en hel helg, og idag kommer helsesøster en tur for å se om litt hvordan hun har gått opp i vekt ogsånn, så det blir gøy!!

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 30.06.2014, 12:20
 • Kategori: Blogg
 • #comments">10 kommentarer
 • Livet på barsel!

 • Publisert: 29.06.2014, 14:15
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg har fått endel spørsmål om jeg kan fortelle hvorfor jeg lå så lenge på sykehuset, og hvordan det var. Så nå skal jeg fortelle dere om oppholdet på barsel. For grunnen til at jeg lå 14 dager på sykehuset etter hun ble førdt var fordi jeg hadde utvidet barseltid. Det er egentlig bare et tilbud de har på sykehuset som gjør at jeg få lenger til på sykehuset. Det var noe jeg fikk tilbud om som jeg takket ja til, fordi det er greit og få den støtten man kan få. 

  Noen har sakt at jeg lå på sykehuset så lenge fordi jeg er så ung, men det er ikke derfor jeg takket ja til dette tilbudet. For ja jeg er ung, men alle førstegangsfødene burde egentlig få tilbudet om dette. For du er like usikker og sliten i kroppen om du er 30 år som hvis du er ung. Så jeg menner egentlig det er et tilbud du burde få uannsett. 

  Tiden på sykehuset ble lang, for etter du har fått babyen din har du lyst til å vise hun/ han fram til hele verden. Hehehe. Men selv om tiden ble lang var det veldig godt å være der, for jeg fikk mere ro. Jeg kunne ikke få 50 stykker på besøk f.eks for jeg måtte faktisk slappe av litt på sykehuset også, hadde jeg reist hjem, hadde jeg antagelig ikke klart og slappe av. For jeg hadde ikke fått den tiden på å vende meg til nettene og alt av utrykk osv. På utvidetbarsel fikk jeg tiden til å bli litt kjent med henne før jeg kom hjem. Jeg hadde ikke sykepleiere oppå meg hele tiden. De kom innom nå og da og hørte om det gikk bra, men ellers var det bare meg, martin og mamma. og på slutten var det bare meg. Jeg kunne ringe på jordmødre om det var noe jeg lurte på, men ellers var det jeg som styra og stelte med henne og ikke sykehuset. 

  Men jeg kjenner jo selvfølgelig at det var ufattelig godt og komme hjem, samtidig som det var godt å være på sykehuset så lenge. men hadde ikke blitt det lenger tror jeg, for jeg var veldig ivrig på å komme meg hjem etter bare 1 uke, men måtte bare tenke at det var lurt å være så lenge. For jeg kunne egentlig selv bestemme når jeg ville hjem, men lurt tenkte at det var lurt å være der den tiden jeg fikk. Noe jeg er glad for at jeg gjorde. Så jeg anbefaler dere som får tilbudet om utvidetbarsel ta imot, det er veldig fin ordning. og dere budet benyte dere av det. Og er det noen som føler dem vil ha utvidet barsel så spør en jordmor på sykehuset på en ultralyd du er på om det er mulig å få det. For er det noe du føler du trenger er det lurt å ta imot og spørre. 

  Her kommer noen bilder som ble tatt på sykehuset:  -EmilieAuli-

 • Publisert: 29.06.2014, 14:15
 • Kategori: Blogg
 • #comments">6 kommentarer
 • En koselig meling!

 • Publisert: 26.06.2014, 23:36
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! For en stund tilbake fikk jeg en veldig koselig meldig på facebook. Den var fra en som hadde vært innom bloggen min. Jeg fikk også tilsendt en header som hun hadde laget til bloggen min om jeg ville bruke den. Jeg syns den headeren var utrolig fin så jeg takket mer en gjerne ja takk til den headeren. Hun har også en blogg selv, og jeg har vært innom den noen ganger jeg også og syns den er veldig fint :) 

  Dette innlegget skulle jeg egentlig skrive for en stund siden nå, men siden fødselen kom litt fortere enn vi trodde og jeg måtte legges inn på sykehuset så ble det egentlig bare satt litt på vent. Men her er ihvertfall den fine headeren hun har laget til meg. HUn har tilbytt seg og lage en ny en nå siden Sarah-Isabell har kommet. Og siden jeg er så fornøyd med den hun lagde sist så jeg ja takk til en ny en.

  Vil du ta en tur innom hennes blogg: http://idajand.blogg.no/
  Hva syns du om headeren ?

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 26.06.2014, 23:36
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Farvel sykehus

 • Publisert: 26.06.2014, 11:47
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Idag skal jeg og Sarah-Isabell endelig hjem etter 14 dager på sykehuset. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig til å komme hjem til egen seng og onkelig mat og litt mer privatliv. Men er veldig fornøyd med oppholde her også da :)

  Grunnen til at vi var så lenge på sykehuset var fordi vi hadde utvidet barsel. Og det har vært veldig fint. Selv om det er kjedelig å ligge på sykehuset så lenge, så er det veldig godt å få den hjelpa man kan få.

  Hvor mye hjelp jeg vil ha er opp til hvor mye jeg føler jeg trenger. Jeg syns ansvaret med Sarah-Isabell ikke er så vanskelig, vente meg til det ganske fort. Men det var uansett greit å være på sykehuset for da kunne jeg spørre så fort jeg lurte på noe også er de veldig hjelpsomme.

  Men kjenner nå at det skal bli veldig godt og komme hjem. Og kunne gjøre ting sånn jeg vil og ikke sånn sykehuset vil. Og kunne gå ut MED Sarah-Isabell. Det skal bli veldig godt.

  Jeg kommer til å skrive et innlegg litt senere om hvordan tiden på sykehuset har vært. Men her får dere noen bilder av rommet vi har bodd på:)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 26.06.2014, 11:47
 • Kategori: Blogg
 • #comments">6 kommentarer
 • Nyfødtintensiven

 • Publisert: 22.06.2014, 11:42
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen. Nå skal jeg fortelle dere litt om hvordan det første tiden på sykehuset var etter Sarah-Isabell ble født.

  For etter hun hadde kommet ut koste vi litt sammen. Så kom en jordmor og veide henne og tok mål. Men siden hun var litt liten måtte de måle blodsukkeret også. Så Martin og jordmor gikk inn på et annet rom og stelte henne så hun ble ren og fikk på litt klær osv.

  Etter hun hadde vært der ble hun langt inn på nyfødtintensiven fordi hun hadde litt lavt blodsukker også var hun litt kald. Så de hadde henne der til oppservasjon i noen dager.

  Det var ganske slitsomt de dagene hun lå der fordi jeg måtte opp hver 2 time og gi henne mat også måtte jeg ned og pumpe meg også spise også var det å løpe opp igjen. Så det ble noen slitsome dager. Hun hadde også en sonde sånn at hun fikk litt mer mat av de etter jeg hadde ammet osv. Fordi hun ville ikke ha så mye mat av meg på starten.

  Men nå er hun nede hos meg og vi koser oss masse. Dagene er mye lettere nå som hun er nede sammen med meg:)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 22.06.2014, 11:42
 • Kategori: Blogg
 • #comments">6 kommentarer
 • Min fødsel

 • Publisert: 21.06.2014, 11:04
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Det er nå en stund siden jeg har blogget. Det er rett og slett fordi det ikke har vært første prioritert nå. I forje uke så sa jeg at jeg ble innlagt og at de skulle sette igang fødselen, og det er derfor jeg ikke har blogget den siste tiden. For nå har den lille prinsessa mi kommet til verden. Jeg ligger fortsatt på sykehuset, men siden hun sover så tenkte jeg at jeg kunne skrive et lite blogginnlegg om fødselen.

  Det hele startet med at jeg ble innlagt onsdag 11.06. Da fikk jeg beskjed om at på torsdag kom de til å sette igang fødselen. Så torsdagdmorgen satt de inn et kateter i livmorhalsen min som de fylte med saltvann. Den skulle sitte inne i 24 timer og modne livmorhalsen min. Så fredag morgen fikk jeg en stikkpille. Det gikk fint. Men så fikk jeg en til stikkpille på kvelden. Og den gikk det ikke så bra med. For etter de hadde satt inn den måtte jeg ligge med en CTG på magen for å følge med på hjrterytmen til den lille jenta mi. Det tok ikke lange tiden før hjerterytmen begynte å synke også gå opp igjen. Så derfor plinga vi på helsepersonellet. De kom og så og sa jeg skulle legge meg på siden. Så gikk det mellom 5-10 min igjen og hjerterytmen sank igjen, og jeg hadde egentlig ganske vondt i magen. Så vi ringte helsepersonellet igjen. De fant ut at Sarah-Isabell ikke tålte den andre stikkpillen, så de prøvde og ta den ut igjen, men de klarte ikke å finne pilla så det måtte de bare sette igang fødselen.

  Jeg skjønte egentlig ikke helt hva som skjedde for ting gikk så fort. Så jeg var egentlig mer opptatt av smertene, pluss at jeg ble litt stressa. De satt inn drypp i hånda mi og trilla meg inn på en fødestue. Der tok de vannet ca klokka 19:00 og fødselen var igang.

  Jeg fikk lystgass som skulle roe meg ned litt, og etter jeg fikk den så gikk det veldig fint. Det funket veldig bra på meg, så jeg brukte ikke noe annet. Selve fødselen husker jeg ikke så veldig mye av, men jeg syns ikke det var så veldig vondt, det var jo vondt, men det er en smerte som er så vondt, men også har så mye glede i seg at de egentlig ikke tenker over hvor vondt det gjør.

  Fødselen tok bare 1 time og 15-20 min. Så det tok ikke så lang tid. Jeg revnet ingenting, heldigvis!! Mellom reine skravlet jeg som en foss. De sa jeg skulle prøve å slappe av men jeg klarte ikke å holde munn. Hahaha lysgassen funket som det skulle pluss litt til på meg??

  Så fredag den 13.juni klokka 20:19 kom den lille jenta mi til verden. Hun veide 2608g og var 47,5cm lang.

  Her er bilde av den lille jenta mi Sarah-Isabell, like etter hun kom ut!

  Også her er noen bilder som er tatt iløpet av uka.

  -noe dere lurer på så er det bare og kommentere i kommentarfeltet under.

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 21.06.2014, 11:04
 • Kategori: Blogg
 • #comments">15 kommentarer
 • Tiden på sykehuset blir lang!

 • Publisert: 13.06.2014, 04:17
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Igår startet de prosessen jeg må gjennom for å starte fødselen. Det hele startet igår på moningen. Da ble det først tatt blodprøver og STG ( apparat som taster hjerte til babyen, kynnere/rier osv) også kom jeg inn til en lege som undersøkte meg vaginalt hvor modent det var og ikke.

  Når jeg kom inn dit og de var ferdig med det fant de ut at jeg hadde en åpning på 2-3 cm, så det var litt modent, men jeg fikk inn et kateter inn i livmorhalsen som ble fylt med saltvannsgreier. Det kateteret skulle jeg ha inne i 24 timer, og den skulle hjelpe til med å modne enda mer.

  Opplegget for dagen er at idag på moningen tar de ut kateteret og setter en stikkpille, etter jeg har fått den så må jeg ligge 2 timer helt rolig og vente til den funker. Så vet jeg ikke hva de gjør etter det enhetlig, men den stikkpillen skal hjelpe meg å få igang fødselen.

  Jeg kan få denne stikkpillen 4 ganger før de gjør noe annet. Så jeg får en imorgen tidlig, etter det har gått 8 timer får jeg en ny en om fødselen ikke har startet selvfølgelig. Hver pille jeg må ta skal stas med 8 timers mellomrom. Men man vet aldri når fødselen begynner da. Noen trenger vare en pille andre trenger alle fire og noen må til og med ta vannet eller får drypp etter liten er ferdig. Men man vet aldri.

  Så hvis første stikkpillen min ikke setter igang fødselen får jeg en ny etter 8 timer etter den forje ( på kvelden en gang).

  Tiden på sykehuset er utrolig slitsom. Rett og slett fordi jeg bare går å venter på at fødselen skal begynne. Nå ligger jeg egentlig bare i senga og ikke får sove, og når det når blir litt tidligere på moningen skal jeg jo inn til legen, men er vel en liten stund til.

  Det er liksom ikke så mye å gjøre før hun kommet, nå går jeg, mamma og Martin bare og venter og venter og da blir tiden enda lenger. Jeg håper egentlig fødselen begynner etter første stikkpillen så jeg slipper og vente. Men heldigvis vet jeg at uansett hva dom skjer så er hun ute innen søndag. For etter 4 dagen om de da ikke får igang noe fødsel blir det da satt igang keisersnitt, men det er liten sannsynlighet for. Noen må det men det er ikke mange, og se tror de slipper det. Men nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å sove litt igjen, for å være utvilt til jeg skal inn til legen. Så snakkes vi. Skal prøve å holde dere litt oppdatert, men bloggen blir ikke førsteprioritert. Men det regner jeg med at de fleste skjønner. Også vil jeg ønske alle en fin fredag vidre og en super helg :)

  Her sitter jeg og tar STG

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 13.06.2014, 04:17
 • Kategori: Blogg
 • #comments">10 kommentarer
 • Innlagt

 • Publisert: 11.06.2014, 23:58
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen. Igår var jeg som sagt tidligere hos jordmor. Og fikk vite at jeg hadde høyt blodtrykk, eggevite i urinen og at magen ikke hadde vokst noen ting på 3 uker. Derfor valgt jordmor og ringe til svangerskapspoliklinikken og høre om du kunne ta meg inn for å se at alt var bra!

  Så idag klokka halv 11 fikk jeg time på sykehuset og der de tok ultralyd og blodprøve og litt sånn. Da fant de ut at hun ikke har vokst noe særlig siden forje ultralyd. De ble enige om at de ville legge meg inn og følge med på meg fram til fødselen. Så nå ligger jeg på sykehuset og blir følt opp veldig bra.

  Imorgen blir en ny dag med blodprøver og skjekk. Og hvordan de skal sette igang fødselen. For imorgen skal de sette igang fødselen. Gruer meg egentlig veldig , hahah. Kan henne det blir en liten pause fra bloggingen da siden det sikkert blir nok som skjer rundt meg i neste dagene framover, men skal prøve å oppdatere dere litt. Men skal finne sengen nå så vi snakkes!

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 11.06.2014, 23:58
 • Kategori: Blogg
 • #comments">7 kommentarer
 • Bestill glede og skjønnhet hos Efi.no

 • Publisert: 10.06.2014, 11:22
 • Kategori: Blogg
 • //Sponset innlegg//

  Hei alle sammen!! Dette innlegget kom litt sent hahah. Skulle egentlig skrevet om det forje uke, men siden jeg ikke har hatt bloggen førsteprioritert den siste tiden, så kom ikke innlegget før nå. Jeg skal prøve å holde dere litt oppdatert den siste tiden men lover ingenting. For dagene blir tatt som de kommer. Men skal prøve. Klokken 12 idag skal jeg til jordmor så det kommer vel et lite innlegg etter det, om formen holder seg fin. Men nå snakker jeg meg litt bort så får vel begynne. For i dette innlegget skal jeg vise, anbefale deg 3 produker fra Efi.no. De sendet meg nemelig nooen produkter for en stund siden, men måtte prøve dem ut før jeg skrev om dem. Og jeg er utrolig fornøyd med dem, og det var jeg med det jeg fikk for en stud tilbake også (Hydro Silk barberhøvel, Pearl Body Serum og Pearl håndkrem). Denne gangen fikk jeg DGEA-krem, Basik fotkrem og Soft silk tights. Og jeg er utrolig fornøyd med den.

  DGEA-krem (50ml):


  DGEA gir deg en myk og ungdommelig hud, Ved påføring av denne kremen 1-2 ganger dagelig, merker du fort forskjell.Kremen trekker seg rask og effektivt inn i huden og du merker fort forskjell. Hunden blir både silkemyk og velduftende. Ved påføring av denne kemen 2 ganger i døgnet en om morgene og en om kvelden, kan du fort få et bra resultat. Kremen har mye positive kommentarer rundt i skandinavia, og mange er veldig fornøyde. 

  Noen ingredienser:

  • Kreatin- Strammer opp og glatter ut rynker.
  • E-vitamin- Antioksidant som motarbeider aldringstegn.
  • Ginseng- For hudens styrke og smidighet.
  • Alone Vera- hudens gode venn i arhundreder- tilfører fuktighet og virker beroligende.

  Så vil du prøve den så stikk innom Efi.no og bestill den gratis her (betal kun frakt) eller på linken her----> http://www.efi.no/produkter/dgea/

  Jeg er selv veldig fornøyd med produktet, og fikk en mye mer fuktigere og myk hud etter kort tid. Så til deg som vil ha en myk og ungdommelig hud eller vil ta godt vare på huden din anbefaler jeg den. Den er utrolig god. 

  Basik fotkrem:


  Basik fotkrem er en ny typpe fotkrem som gi føttene dine den pleien de trenger etter en lang og slitsom arbeidsdag. Den har noen mikropelser som fungerer direkte inn i huden. Mikroperlene inneholdeer C og E vitaminer, noe som er veldig godt for huden.

  Noen flere ingredienser:

  • Sjøgress ekstrakt- bidrar til å gjenoppdygge huudens elastisitet.
  • Shea butter- gjør huden myk og hindrer uttørring.
  • Salvie- beskytter og gir huden styrke og smidighet
  • Glycerin- bløtgjør og bevarer fuktbalansen.

  Så vil du prøve den så stikk innom Efi.no og bestill den gratis her (betal kun frakt) eller på linken her---->http://www.efi.no/produkter/basik-fotkrem/

  Jeg er veldig fornøyd med dette produktet også. Den gir en veldig god god krem og den trekker seg fort inn. Jeg påfører den hver kveld og fikk fort et positivt resultat. Føttene er føles mye mykere og har fått mer fuktighet i føttene. Jeg er veldig fornøyd. Prøv du å!!

  Soft silk Tights:


  Soft silk tights er laget med micofiber og leveres i 40 denier. Strømpebuksen teler en aktiv livsstil. Den er ekstra myk og har en god kvalitet. Du kan selv bestille den størrelsen og fargen du selv vil ha. 

  Så vil du prøve den så stikk innom Efi.no og bestill den gratis her (betal kun frakt) eller på linken her----> http://www.efi.no/produkter/softsilk/

  Jeg er veldig fornøyd. Den er veldig god og ha på og det blir ikke hull i den med en gang. Den holder fint ikke bare til en bruk, men du kan faktisk bruke den flere ganger uten at det går hull i den. SÅ jeg anbefaler dere sterkt å prøve denne.

  -EmilieAuli-

  //Sponset innlegg//

   

 • Publisert: 10.06.2014, 11:22
 • Kategori: Blogg
 • #comments">1 kommentarer
 • Rom video!

 • Publisert: 05.06.2014, 17:16
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg sa til dere for en stund siden at jeg skulle vise dere rommet mitt når det var ferdig. Og nå er rommet/ kjellerleiligheten min ferdig, det eneste som mangler er å male alle dørene hvite, men gjøres ikke med en gang. Det kan henne det blir gjort mens jeg ligger på sykehuset, men er ikke helt sikker enda. Men her skal dere ihvertfall få se hvordan det har blitt på rommet mitt. Jeg er egentlig veldig fornøyd, spesielt med stua!

   

  Om du likte videoen og vil ha flere videoer på bloggen trykk på Lik knappen under!

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 05.06.2014, 17:16
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Lite blogging, men tilbake nå!

 • Publisert: 04.06.2014, 13:30
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Det har vært lite blogging de siste dagene nå, rett og slett fordi jeg ikke har hatt så mye å skrive om. Pluss at det har vært så fint vær at pcn ikke har vært et tema og sitte på de siste dagene. Men nå har regnværet kommet og da er det ikke så veldig mye å gjøre så hvorfor ikke bruke tiden på å blogge litt da! 

  I lpet av dagen eller morgendagen kommer det innlegg av rommet mitt og et sponset innlegg. Også kommer det også litt mer etterhver denne uken om formen holder seg oppe. Kjenner egentlig litt ut som fomen er på vei ned igjen. For idag har jeg vært helt ferdig i kroppen. Jeg orker å gjøre ting men kjenner meg veldig veldig sliten og veldig mye vondt og føler meg egentlig ikke helt i form. Men det er noe jeg bare  får leve med i litt over 2 uker til. Da skal den lille jenta mi ut og alt av dårlig form og smerte er nok glemt da. SÅ jeg får bare at en dag av gangen og ta det som det kommer!!!

  -EmilieAuli-

   

 • Publisert: 04.06.2014, 13:30
 • Kategori: Blogg
 • #comments">2 kommentarer