hits

Svar på Spørsmålsrunde #1

 • Publisert: 29.05.2014, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Nå skal dere få svar på endel av spørsmålene som kom inn i min Spørsmålsrunde. Jeg fikk spørsmål om jeg kunne lage en video, men det kommer en video iløpet av neste uke så jeg valgte å ikke lage video nå.

  ? Tenkte du på abort? Eller adopsjon?

  Når jeg fant ut at jeg var gravid var abort et tema som var oppe mange ganger, men adopsjon var ikke et tema! Jeg ville ikke fullføre svangerskapet også sende bort babyen min når hun kom ut. Jeg syns det er hadde vært helt forferdelig å sendt bort min egen baby etter å ha hatt hun i magen i 9månder også plutselig bare gi hun bort til noen andre så de skulle ta seg av henne så det var et valg som ble utestengt med en gang.

  Abort var et tema som jeg måtte vudere, men klarte ikke tanken på i gjøre det. Så vi bestemte oss tilslutt for å beholde det lille nurket vært. Noe jeg er veldig glad for den dag idag.

  ?Er du og barnefaren fortsatt sammen?

  Ja, jeg og barnefaren er fortsatt sammen.

  ?Hvem er barnefaren?

  Barnefaren er en gutt på 17år som kommer far samme bygd som meg, og heter Martin.

  ?Bor dere sammen, eller skal dere flytte sammen når babyen kommer?

  Vi bor ikke sammen nå nei. Og vi kommer ikke til å flytte sammen den første tiden. Han kommer til å bo hjemme hos sine foreldre og jeg hjemme hos mine. Ihvertfall den første tiden også flytter vi sammen når vi sammen når vi får en inntekt som tilsier at vi kan bo sammen. Men fram til vi har det så kommer vi ikke til å vi sammen. Han kommer heller på besøk til meg og det lille nurket vårt.

  ? Hvordan fant du ut at du var gravid? Og hvilken symptomer hadde du?

  Jeg fant ut at jeg var gravid fordi jeg fikk reaksjoner på p-pillene jeg gikk på. Jeg fikk kraftige blødninger i lang tid som gjorde at jeg dro til legen for å skjekke det. Da fikk jeg beskjed om at jeg måtte slutte på p-pillene og komme tilbake om 3 uker for å ta en graviditetstest. Da jeg kom tilbake etter 3 uker viste testen positiv. Fikk egentlig ikke noen andre symptomer enn de blødningene.

  ?Brukte du prevansjon når du ble gravid? Eller var det planlagt?

  Det var ikke planlagt å bli gravid, jeg gikk på p-piller når jeg ble gravid, men tålte ikke p-pillene og det gjorde derfor at jeg ble gravid.

  ? Hvordan var det å finne ut at du var gravid?

  Det å finne ut at jeg var gravid er kanskje det verste jeg har opplevd. Rett og slett fordi jeg var så ung og jeg viste ikke hvordan ting ville bli hvis jeg valgte å beholde. Og jeg viste ikke hvordan folk ville reagere på valget mitt eller hvordan jeg ville reagere selv. Men når valget var tatt var det en stor lettelse.

  ? Har du tenkt på navn til den lille?

  Navnet på den lille jenta vår skal bli Sarah-Isabell.

  ? Hva liker du å drive med på fritiden?
  På fritiden drev jeg med musikk og var med venner. Når er det lagt litt på hyllen og jeg driver ikke med så mye nå om dagene. Jeg er litt med venner, men ikke like mye som før. Eller bruker jeg tiden på å ta det med ro fram til fødselen.

  ? Har du noen dyr, isåfall hvilken?

  Jeg har en hund, et marsvin og en katt :)

  ?Hva tenker du om skole vidre?

  Skolen kommer jeg til å sette på vent et år. Og begynner igjen når Sarah-Isabell er 1 år og fått begynt i barnehagen. Har nå fullført første året medie og kommunikasjon, men vurderer og begynner på hele og oppvekst vg1 når jeg begynner på skolen igjen. Men det neste året tar jeg meg fri og bare tar meg av den lille jenta mi :)

  Nå har dere fått svar på noen av spørsmålene som kom, det kommer svar på flere senere, men er det noe mer dere lurer på det er bare og komme med flere spørsmål. Håper det var godt nok svar og ha fortsatt en fin helligdag vidre alle sammen!

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 29.05.2014, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • #comments">6 kommentarer
 • Hvordan har livet forandret seg etter du ble gravid?

 • Publisert: 28.05.2014, 13:19
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle fortelle dere litt om hvordan liv jeg hadde før jeg ble gravid, og hvor mye det faktisk har forandret seg :)

  Før jeg ble gravid var jeg ei lita jente som bor i Gausdal. Jeg elsket å drive med musikk og det var vel stort sett alt tiden gikk til. Hehehe. Jeg hadde et band kladt Blast of the moment og vi spilte sammen så og si hver dag, og hadde også noen små spillejobbet etterhvert. Vi hadde det veldig mye gøy i det bandet, det ble mange LANGE band-øvinger som gikk over hele helger etterhvert også, eneste tiden vi tok oss fri var på nettene. Kan ikke akkurat si alle band-øvingene var så veldig seriøse, mange av de gikk også bort til mye tull. Hahahah.

  Jeg var også mye med venner. Tiden ble ikke brukt så mye hjemme. Jeg var hele tiden ute på et eller annet. enten det var å være med venner på Lillehammer eller bare være ute. Brukte mye tid sammen med den jeg spilte i band med, men hadde jo noen andre venner jeg også var endel med. Hadde en venninne som jeg hadde det utrolig mye morsomt med på Lillehammer. Vi koste oss alltid veldig godt sammen der, og har utrolig mange fine minner sammen der:) For.eksempel en dag da det var utrolig fint vær og vi brukte hele dagen i parken og tok bilder og kosa oss.

  I helgene var det mye turer ut på fest, kosekveld osv. hos venner. Det var vel noe nesten hver helg. Jeg ble med på det maste av ting. Og koste meg utrolig godt sammen med venner egentlig. Hva ikke hjemme mer en jeg måtte får å si det sånn. Det var ikke mye mamma så til meg før jeg ble gravid. hahahah  Etter jeg ble gravid var det mye som forandret seg. Jeg er ikke mer på så mye ting lenger, men det er ikke noe jeg orker eller har behov for heller føler jeg. Jeg bruker mye av tiden min hjemme og prøver egentlig bare og ta det med ro. Musikken har blitt lagt litt på hylla, har ikke ork til å drive å syng og spille rundt, så derfor la jeg det egentlig litt på hylla. Jeg kan sitte hjemme og spille og synge litt for meg selv, men ikke så mye mer enn det. 

  Når det kommer til venner og det å være ute med den og kose meg, er det ikke mye av det lenger heller. Har ikke så veldig mye kontakt med alle de vennene jeg hadde før jeg ble gravid. Har egentlig mistet veldig mye kontakt. Det hender seg jo vi samles en jentegjeng og ser en film og koser oss litt, men det er ikke ofte. så kosekvelder og fester er det veldig lite av. 

  Men det er ikke en ting jeg svaner heller. Jeg svaner musikken, men det kan jeg ta tilbake igjen når jeg er klar for det. Men festing og løping rundt er jeg ferdig med. JA blir vel sikkert en fest nå og da, men ikke mange. Det er ikke noe jeg må ha for å få et morsomt å bra liv. Jeg gleder meg faktisk utrolig mye til å få det ansvaret som vil komme i hendene mine om kort tid. Jeg gleder meg til å få en liten baby som trenger stell og omsorg 24/7. Det er sikkert veldig slitsomt mange ganger, men jeg gleder meg. Når klarer jeg faktisk ikke å se for meg noen annet en at jeg vil få den lille prinsessa mi og at vi skal dele livet sammen resten av mitt liv. 

  Det er egentlig helt utrolig hvor mye kroppen forandrer seg iløpet av de 9 månedene man går gravid. Du får et helt annet syn på livet. Og tenker helt anneledes på ting. Det er mange ganger jeg så at ting jeg og mamma har kranglet om, var det kanskje jeg som tok litt feil og ikke mamma for eksempel men det var kanskje bare jeg som ikke var så veldig enig. Det er rart hvor mye sånne ting også kan forandre seg.

  PS: Nå er det siste innspurt på spørsmålsrunden. Jeg kommer til å svare på spørsmålene imorgen :)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 28.05.2014, 13:19
 • Kategori: Blogg
 • #comments">6 kommentarer
 • Unnskyld til dere som misforsto

 • Publisert: 27.05.2014, 20:44
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg har skjønt at det er mange som har misforstått det ene innlegge mitt (Aboet føles som et drap) Det var ikke menningen at folk skulle toke det som at jeg mente at de som tar abort dreper noen. For jeg har egentlig ikke noe imot folk som tar abort. Det er fult og helt deres valg. Det jeg mente med det innlegge var at for meg når jeg tenke på det følte jeg at jeg tok livet av en unge. Rett og slett fordi jeg menner at når hjerte har begynt å slå er det et liv. 

  Men selv om jeg menner det vet jeg at det er mange som velger å ta abort noe jeg har stor respekt over. Hvis du selv ikke er klar for å ta den rollen som vil komme, er det det beste valget for det. Jeg syns det var viktig å informere om at jeg ikke mene noe vondt til dere som veldig abort. Jeg formulerte meg kanskje litt dårlig i innlegget og det var kanskje derfor mange tolket det feil. Derfor syns jeg det var viktig å så sakt til dere som tok dette innlegget ille opp at jeg mente ikke at alle som tar aboet er "modere". Det eg mente var at for meg ble det feil. Jeg hadde ikke klart og leve med det. Jeg hadde antagelig sittet igjen med føelesen av at jeg tok livet av min egen unge. Men det betyr ikke at dere gjør det. Alle har sine grunner til å ta abort, og det er vansklig nok for dere å takle det også. Så det er utrolig viktig for meg at dere som tok dette feil, kan få en liten unnskyldning. Det var ikke menningen at dere skulle tenke sånn på det.

  For der tok deres valg og jeg respektere det. Jeg har ikke noe imot folk som tar abort, men jeg hadde mye imot det å ta abort på mitt barn.

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 27.05.2014, 20:44
 • Kategori: Blogg
 • #comments">9 kommentarer
 • sykehuset igjen

 • Publisert: 27.05.2014, 17:15
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Siden jeg har ligget dårlig hele helga og ikke klart og spist noe uten at det skulle komme opp igjen ble jeg sendt til Lillehmmer sykehus for en liten skjekk om at var som det skulle. Jeg har jo kjent liv hele helga så vi regna ikke med at det var noe alvorlig, men de ville ta en liten skjekk for sikkerhets skyld. Så idag tidlig tok jeg og mamma turen utover til Lillehammer sykehus der vi ble tatt veldig godt imot. Jeg måtte sitte med sånn aperat rundt magen i 20 min som skulle måle aktiviteten og hjerte til det lille nurket mitt. Og alt så helt fint ut. 

  Vi er ikke helt sikre på var diareen og oppkasten kommer fra, men vi skulle se det ann. Hvis ting blir verre eller jeg ikke får i meg noe mat de nste dagene framover må vi jo bare ta kontakt igjen. Men det fant ikke noe galt. Mange har sakt til meg at de var sånn fødselen dems startet. De var syke og sengeliggende med diare og oppkast i litt under en uke før fødselen kom igang. Så det kan jo alltids henne det er det, men det er vanskelig å si for en fødsel er forskjellig hos alle. 

  Det er jo også mye som skjer med kroppen den siste tiden i svangerskapet og du blir jo veldig sliten så det kan jo komme av det også, men jeg vet ikke. Så lenge alt er bra med det lille nurket i magen så er det greit for meg. jeg overlever uannsett, selv om det er litt kjedelig nå, hehehe :P Håper bare jeg snart klarer å spise igjen så jeg slipper å reise inn til sykehuset for å få drypp. For jeg er jo nødt til å få i meg litt næring. Kan ikke akkurat gå uten mat i fele uker. Men alt ordner seg. Uannsett hvordan jeg har det nå så er det glemt når den lille prinsessa mi kommer, og da tenker jeg nok antagelig å det var vært og ligge syk også. 

  Håper alle får en fantatisk tirsdagskveld vidre så snakkes vi :) 

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 27.05.2014, 17:15
 • Kategori: Blogg
 • #comments">8 kommentarer
 • Helt sjokka!

 • Publisert: 26.05.2014, 19:33
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg er utrolig overrasket! Jeg trodde aldre innlegget mitt "#JegErHoraFraGausdal" ville bli delt så mye rundt og at jeg ville få så mye respons. Jeg er utrolig takknemlig for alle de fine kommentaren jeg har fått av dere, det betyr så utrolig mye.

  Er er veldig overassekt før helgen hadde jeg rundt 300-500 lesere og nå har jeg opp til 20 000 lesere. Jeg har også blitt skrevet om på side2.no så vil du inn og se så kan du bare trykke på linken her: m.side2.no/helse/--de-mener-jeg-ikke-klarer-a-vre-mor/8448076.html

  Men siden formen min er så dårlig som den er. Så tar jeg tidlig kvelden idag så vi snakkes.

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 26.05.2014, 19:33
 • Kategori: Blogg
 • #comments">12 kommentarer
 • Abort føles som et drap

 • Publisert: 26.05.2014, 08:32
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen!jeg har fått mage spørsmål om hvorfor jeg ikke valgte abort istede, siden jeg er så ung og ikke er ferdig med utdanning. Så derfor tenkte jeg og skrive et innlegg om akkurat det.


  Når du står i et sånt valg og må velge om du skal ta abort eller om du skal beholde er det kanskje et av de vanskeligste valgene du tar. Jeg tenkte magen ganger før jeg blir gravid at om jeg blir det i ung alder klarer jeg sikkert å ta abort. Men når du får positiv på en graviditetstest tenker du nok ikke sånn lenger. Jeg gjorde ihvertfall ikke det.

  Det første som slo meg når jeg fikk se at testen viste positiv var: "hva gjør jeg nå jeg kan ikke ta abort!" Jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre om jeg skulle være glad eller trist. Og jeg fikk bare masse tanker om hva jeg skulle velge.

  Det første jeg gjorde når jeg kom på rommet var og ringe barnefaren og fortelle han alt. Så var det egentlig bare og få samlet tankene litt og prøve å ta et valg. Det var veldig vanskelig for det var mange menninger innen for familiene også som gjorde at det ble et stort press.

  Valget ble ikke tatt for siste uka jeg kunne ta abort (altså i svangerskapsuke 12). Jeg var hele veien opptatt av at barnefaren skulle være med på valget så ikke jeg bare var dum og tok hele valget for han også. Og vi kom tilslutt fram til å beholde.

  Grunnen til at jeg ikke ville ta abort var fordi jeg ikke klarte tanken på å fjerne det som kunne bli en baby vekk fra magen. Jeg følte det hadde blitt som å tatt livet av et barn, noe jeg ikke ville klart og leve med senere. Jeg ville ikke sitte igjen med et ødelagt liv fordi jeg valgt abort, og fikk valg fort tilknytning til det lille nurket i magen, noe som gjorde at det hadde blitt enda vanskligere.

  Skolen kan alltids settes på vent et år. Jeg må ikke fullføre skolen etter 3 år jeg kan ta et friår og kjenne litt mer på hva jeg vil og begynne igjen etter et år. Så jeg ødelegger egentlig ingenting. Ungdomstiden min er også mange redde for men jeg får en ungdomstid jeg også. Jeg får ikke den samme ungdomstiden som alle andre men jeg får en ungdomstid som blir fin for meg. Ungdomstiden trenger ikke bare å handle om å gå ut og drikke seg drita hver helg. Jeg får en ungdomstid ulik mange andres men jeg får også kanskje den beste ungdomstiden jeg kunne tenke meg:)

  Så selv om jeg får en stor forandring i live, så får jeg også mye glede og en fin tid med den lille prinsessa mi<3

  -har du noen spørsmål så bare kommenter i feltet under :)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 26.05.2014, 08:32
 • Kategori: Blogg
 • #comments">63 kommentarer
 • Liv kjennes, men formen synker!

 • Publisert: 25.05.2014, 13:37
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle dere fantastiske lesere. Formen idag er vikelig ikke på topp. Den har egentlig ikke vært det i helga i det hele tatt. Men idag kjenner jeg det enda bedre.

  Jeg har ligget i senga i hele dag og ligger fortsatt isenga. Har ligget i 3 timer og tenkt at jeg skulle ta en dusj men har ikke orket enda. Har smerter så det holder i både magen og underlivet og er kvalm så det holder. Markussen er heller ikke på topp. Igår spiste jeg bare et rundstykke og 2/3 av en pølse, og idag har jeg ikke spist noe enda.

  Men selv om formen ikke er på topp har den lille nurket det det bra tror jeg. Hun er veldig livlig og sparker og spreller. Noe som gi meg et stort smil om munnen. Jeg tror ikke selv jeg blir gående til termin og det er det mage andre som helsepersonell ,familie og venner som tror også. Har egentlig fått beskjed om at ting km skje når som helst nå for det vikrer som hun vil ut. Så er i en litt spennende periode, kanskje det er derfor jeg også er i den formen jeg er i fordi hun snart vil ut, ikke vet jeg. Men det er ikke ofte man er syk men likevell kan plassere et smil om munnen, men når den lille prinsessa mi viser liv får jeg alltid et smil om munnen! Håper alle får en fin dag vidre.

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 25.05.2014, 13:37
 • Kategori: Blogg
 • #comments">5 kommentarer
 • Topplisten!

 • Publisert: 25.05.2014, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg er utrolig takknemlig for all responsen jeg har fått fra alle dere fantastisk lesere den siste tiden. Når jeg våknet idag og gikk inn på bloggen så jeg at jeg ligger på 4 plass på blogg.no og det hadde jeg aldri trodd. Tusen takk for all respons. Jeg har fått og alt utrolig takknemlig<3

  Men ikke glem spørsmålsrunden jeg har denne helga. Kom med spørsmål til meg og mitt svangerskap. Det vil bli svart på til uka. Tiden går fort og jeg har ikke lenge igjen av svangerskapet mitt, så lurer du på noe så er det bare og stille et spørsmål! :)
  Håper alle får en fin søndag vidre og at dere koser dere masse ;)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 25.05.2014, 10:29
 • Kategori: Blogg
 • #comments">4 kommentarer
 • Spørsmålsrunde rundt meg og min graviditeten

 • Publisert: 24.05.2014, 17:19
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Jeg er så utrolig overrasket over hvor mye respons jeg faktisk fikk av det ene innlegget jeg skrev. Etter det har jeg fått så utrolig mye koselig og støtende kommentarer som betyr utrolig mye! Det er også veldig mange som har kontaktet meg på Facebook noe som er veldig koselig. Dere er noen utrolig gode mennesker.

  Men jeg har fått endel spørsmål også så derfor tenkte jeg at jeg kunne ha en liten Spørsmålsrunde der dere kan spørre meg og det dere vil om enten meg eller graviditeten. Så bare kom med spørsmål i kommentar feltet under så skal jeg svare på de iløpet av neste uke :)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 24.05.2014, 17:19
 • Kategori: Blogg
 • #comments">16 kommentarer
 • Verste nattan i mitt liv!

 • Publisert: 24.05.2014, 09:46
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Inatt har jeg hatt den verste natta i mitt liv tror jeg. Det lille nurket i mage ville ikke la være å presse og det har hun fortsatt ikke gitt seg med! Det er veldig irriterende og ligge hele natten og bare vri seg og ikke finne noen hoste stillinger fordi du har så utrolig vondt i magen og underlivet!

  Etterhvert som jeg kom lenger inn i natten ble det bare enda værre! Da ble jeg skikkelig kvalm og klarte ikke sove i det heletatt så det ente med at jeg hentet meg en bøtte i tilfelle noe skulle gå galt! Men sånne netter kan jeg vel bare venne meg til framover! Har fått beskjed av alt av helsepersonell at hun antagelig ikke blir inne til termin. Hun ligger så lagt ned og er helt klar til å komme så det kan skje når som helst!

  Har merket det utrolig mye på kroppen den siste uka! Har rett og slett vært helt ferdig og det har ikke vært mye som skal til før jeg har fått den lille prinsessa mi til å presse som en gal! Hahaha

  Nå i helga driver vi og ordner rommet til meg og Sarah-Isabell så alt er klart til hun kommer! Vi kom veldig lagt i går men mangler fortsatt mye. Så skal vel fortsette litt mer idag så får vi se hvor langt vi kommer :) haha kommer et blogginnlegg om hvordan det har blitt når ALT er ferdig :) ha fortsatt en fin lørdag alle sammen!

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 24.05.2014, 09:46
 • Kategori: Blogg
 • #comments">3 kommentarer
 • "Jeg er hora fra Gausdal"

 • Publisert: 23.05.2014, 12:13
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Dette innlegget skriver jeg rett og slett fordi jeg blir utrolig skuffet over noen folk! Det er så mange utrolige folk som leser bloggen min, men så er det noen som leser den og kommenterer dritt og bare prøver å trykke meg inn i et lite skall.

  De siste dagene nå jeg jeg fått endel stygge kommentarer. Og jeg bryr meg vanligvis ikke om de stygge kommentarene, men når det kommer 9-10 stygge kommentarer på under 2 timer og det står: "Knip igjen høle jævla tøs! Onge når du e 17?? Jævla trygde mor det ska bli av dæ da heller? Tenk mer" eller "#HoraFraGausdal osv. Er det noe som faktisk går litt inn på meg. Rett og slett fordi det kommer så mange og folk bare spamer ned for å ødelegge for meg. Her om dagen fikk jeg en haug med kommentarer som jeg ble kaldt hore. Men vet dere som kommenterer dette egentlig hva det betyr?

  Sist jeg skjekket var en hore en som gikk rundt og hadde sex med alle og en hver. En som kan så på et hjørne i Oslo sentrum og selge seg selv ogsånn. Og sist jeg skjekket har ikke jeg drevet med noe sånt. Syns det er utrolig dårlig gjort av folk og kalle meg hore bare fordi jeg er 17 år og gravid. Ja jeg er ung og gravid, men det betyr ikke at jeg er en hore!

  For de som ikke vet det så kan det være nok og ha sex EN gang så kan man bli gravid. Du kan ha sex en gang og bli gravid selv om du går på prevensjon også. Så det kan skje hvem som helst.

  Så syns at folk som ikke har noe bedre og bruke tiden sin på. Enn å sitte hjemme foran dataskjermen og lese på bloggen min bare for å kommentere dritt på bloggen min. Dere kan egentlig bare gi dere. Bruk tiden på noe annet enn å prøve å trykke meg ned i grusen! Man virkelig ikke skjønne hvordan dere kan ha så lite respekt over andre mennesker. At dere faktisk vil prøve å ødelegge for andre mennesker. Kjenner jeg blir utrolig skuffet over folk som holder på sånn.

  Er du enig med dette jeg skrev her trykk på "liker" nederst på innlegget :)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 23.05.2014, 12:13
 • Kategori: Blogg
 • #comments">445 kommentarer
 • Smerter, smerter, smerter

 • Publisert: 20.05.2014, 08:00
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Idet å gå den siste tiden gravid er utrolig slitsomt. Grunnen til at det er slitsomt er fordi jeg har så utrolig mye smerter i kroppen, jeg sover nesten ikke, jeg stresser mye og jeg går egentlig bare å venter på at fødselen skal starte. På torsdag er det akkurat en måned til termin, og det er utrolig kort tid egentlig. Jeg gleder meg utrolig mye. Men den siste tiden har jeg hatt så utrolig mye smerter i underlivet og magen og det kan noen ganger bli så vondt at jeg blir gående som en pingvin. Så jeg gleder meg egentlig veldig til hun kommer ut. 

  Det er vanskelig å si helt sikkert hva de smertene kommer av men tror og håper det bare er modningtegn, jeg har hatt utrolig mye av det også så det kan godt henne det er det. Men siden jeg ikke har vært igjennom en fødsel før er det noen ganger jeg føler at fødselen snart begynner også. Jeg blir ikke akkurat så veldig sjokka hvis jeg plutselig får rier nå, men håper selvfølgelig ikke det skjer. 

  Det er mange som tror hun kommer til å komme før termin. Rett og slett fordi jeg har hatt så mye tull gjennom svangerskapet og hun har liksom alt klart til å komme ut. Han mange ganger fått beskjed av leger og jordmødre om at de tviler på at hun blir inne til termin. Det er mange som tror hun kommer før termin. Men det er jo ingenting som er godt og si. Men har nå hatt så mye smerter de siste dagene at jeg egentlig bare går og venter på at riene skal begynner, og går å håper på at hun ikke vil ut før om ihvertfall 2 uker. heehehe for da får jeg fullført første året VG1 også. 

  Men jeg tar et sekund, et minutt, en time, en dag, en natt og et døgn av gangen, også ser jeg hva som skjer og når det skjer!
  -EmilieAuli-

 • Publisert: 20.05.2014, 08:00
 • Kategori: Blogg
 • #comments">10 kommentarer
 • "HJELP! Jeg skal bli mor!"

 • Publisert: 19.05.2014, 14:29
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Dette innelgget er egentlig bare en liten oppdatering på alle mine tanker, følelser og tiden som har gått. For på tordag så er det bare 1 måned igjen til min termin. Å herregud, det går så sinnsykt ifort. Tenk om ca. 1 måned sitter jeg med et egent barn i hendene, et barn jeg selv har bert fram fra dag en! Det er utrolig rart og skummelt og tenke på at jeg på 17år allerede skal bli mor, men selv om det er litt skummelt og tenke på er det også en STOR glede.   Jeg gleder meg utrolig mye det den lille jenta mi kommer til verden og jeg kan leve livet mitt videre sammen med hun. Har fått ganske mange spørsmål opp gjennom svangerskapet om det ikke er litt rart og bli mor så tidlig. Og svaret er selvfølgelig jo det er veldig rart. Men opp gjennom hele perioden har jeg vendt meg til tanker på det. og det er det nye livet mitt som nå vil komme. Det som jeg kommer til å oppleve nå er antagelig noe av det fineste og beste som noen gang har hent meg. Og uannsett hvor mye jeg må jobbe for å få til dette, så er jeg villig til å gjøre det!!

  Tankene mine går mest i glede, men med alle hormonene i sving kan jeg også få en liten tåre trillene nedover kinnet. Det er ikke nødvendigvis fordi jeg er lei meg over det eller angrer, men rett og slett fordi det bare kommer. Jeg prøver mye og tenke på hvordan hverdagen min kommet til å bli, men det er utrolig vanskelig å si nå. Jeg ser for meg mye forskjellig, men alt kommer jo ann på hvordan Sarah-Isabell reagerer på verden og hvordan hun blir som baby. 

  Mange ganger tenker jeg "Hjelp, jeg skal bli mor" grunnen til at jeg tenker det er fordi jeg vet det blir en stor forandring. Selv om jeg gleder meg utrolig mye så er jeg bare 17 år. Og nå som ting er så nærme termin og alt kan skje så gå ting enda mer inn. Nå er det faktisk helt klart i hode mitt! JEG SKAL BLI MOR!! Jeg skal få en liten prinsesse! Det er egentlig helt fantastisk, bare tanken på det får meg til å smile, men alle utfordringene som kommer er det som kanskje blir vanskeligst på starten! 

  Men jeg er fast bestemt på at jeg skal få til mor rollen. Jeg kommer til å ta alle utfordringer som kommer! Jeg skal bevise familie og venner at jeg kan bli en god mor selv om jeg bare er 17år. Det er ihvertfall håppet!! Hehehe

   

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 19.05.2014, 14:29
 • Kategori: Blogg
 • #comments">17 kommentarer
 • 17.mai

 • Publisert: 17.05.2014, 18:32
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen, og gratulere så mye med dagen! Idag har det vært 17.mai hadde egentlig tenkt til å ta endel bilder men formen har ikke vært helt på topp idag så orket ikke å ta så mye bilder. Ville heller bruke den energien jeg hadde på å være med venner :)

  17.mai er liksom dagen du kanskje pynter deg litt og de fleste går i bunad. Men jeg hadde ingenting å ha på meg på 17.mai alt jeg prøvde idag følte jeg bare ble feil og ha på men fant en gamle kjole jeg har hatt liggende som passet så tok på den.

  Som jeg sa har ikke formen vært helt på topp idag! Men selv om formen ikke har vært helt på topp har jeg kost meg veldig. Jeg har møtt venner og snakket og kost meg med den! Så har hatt det veldig fint! Men kjenner på kroppen at jeg er veldig sliten, er med Martin nå og har ikke så mye energi igjen, hadde vært godt og finne senga, men vil jo ikke legge meg nå.. Så derfor valgte jeg og heller kose meg sammen med Martin!

  Som sakt tok jeg ikke noe særlig med bilder idag så blir et veldig bildeløst innlegg iforhold til at det er 17.mai. Hehehe men sånn går det!
  Håper alle har hatt en like fin 17.mai som meg, og kos dere masse vidre:)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 17.05.2014, 18:32
 • Kategori: Blogg
 • #comments">1 kommentarer
 • Helt utslitt!

 • Publisert: 14.05.2014, 02:03
 • Kategori: Blogg
 • Ei alle sammen! Det blir et sent innlegg idag også. Nå er klokka 01:34 og jeg er endelig ferdig med alt for idag. Hele dagen startet klokka 07:00 idag og jeg har ikke kommet meg seng før nå, og det har vært fult kjør i hele dag!

  Det var gøy samtidig som det var utrolig slitsomt på IKEA. For etter den lange freista så var jeg så sliten at det nesten ble litt slitsomt og gå rundt og finne alt, men det var fortsatt veldig gøy og handle inn alt som skulle handles.

  Men herregud jeg er helt ferdig i hele kroppen. Kjennes ut som hele med bare er gele og har nesten ikke ork til å reise meg opp engang. Så kan si det har bært en lang dag.

  Planen var egentlig at jeg skulle hjemmimorgen og at pappa kjørte alle tingene oppover imorgen men siden jeg handlet så utrolig mye så er bilen forbliten så derfor så får ikke pappa kjørt det opp til meg før neste uke xD jeg skulle jo også egentlig hjem imorgen men jeg tror jeg kanskje venter til torsdag for etter en så lang dag er det godt og få en dag der jeg får slappet onkelig av før jeg reiser hjem igjen.

  Jeg trodde virkelig ikke at jeg skulle bli så sliten men trodde heller ikke jeg kom til å komme hjem så sent. Men er kanskje ikke så rart heller. For ting begynner og nærme seg og ting begynner å bli tungt, har ikke like mye energi som jeg hadde for 1måned siden liksom.

  Men nå skal jeg legge meg og prøve å få en god natt søvn! Så natta folkens :)

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 14.05.2014, 02:03
 • Kategori: Blogg
 • #comments">1 kommentarer
 • Ultralyd og Oslotur

 • Publisert: 13.05.2014, 14:45
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Idag har vært en LANG men veldig koselig dag! Hele dagen startet med å ta bussen utover til Lillehammer sammen med Martin! Grunnen til at vi dro tidlig til Lillehammer var fordi vi skulle på ultralyd halv 11!

  På ultralyder fikk vi vite at den lille prinsessa var hadde det fint inni mage og det virket som hun trivdes veldig godt. Nå ligger hun ikke på minus lenger heller og det er jo veldig bra! Når er hun på gjennomsnitten der hun skal være og alt virket som det skal! Hun ligger også fint til iforhold til fødselen (hodeleie). Men hun var ikke så veldig "fotogen" idag hahaha. Det var veldig vanskelig å få onkelig bilder, men vi fikk med oss 2 bilder da :)

  På dette bilde ser dere ansiktet til den lille prinsessa:

  Etter vi var ferdig på sykehuset var det ned på togstasjon og bestille billetter til Oslo S :) for idag skal vi også på IKEA og handle inn ting så det et klart når Sarah-Isabell kommer! Så nå sitter vi på toget inn til Oslo S og skal snart av. Gleder meg veldig til å få ting på plass :D men kommer sikkert et innlegg i kveld eller i morgen tidlig om hvordan IKEA turen gikk og sånn.

  -EmilieAuli-

 • Publisert: 13.05.2014, 14:45
 • Kategori: Blogg
 • #comments">2 kommentarer
 • Tilbake for fult

 • Publisert: 12.05.2014, 08:10
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Forje uke måtee jeg bare legge bloggen på vent, fordi jeg hadde så mye annet å gjøre av både skolearbeid og klargjøring. For det var viktig at jeg var 100% fokusert på skolearbeidet; men når er jeg ferdig med nesten hele skoleåret og det er veldig godt. Jeg skal bare ha en framføring idag også skal jeg på et møte også er ting egentlig nesten i boks. Mangler en årsoppgave så er vel alt klart.

  Men denne uken er jeg tilbake på bloggen og det kommer antagelig ganske greit med innlegg denne uken, skal endel denne uken også, som å gjøre klart alt til den lille prinssessa mi kommer. Så hvis alle planene går som planlagt blir jeg så godt som ferdig med det jeg skal ha klart til hun kommer :) 


  -EmilieAuli-

 • Publisert: 12.05.2014, 08:10
 • Kategori: Blogg
 • #comments">0 kommentarer
 • På et sekund ble livet forandra!

 • Publisert: 08.05.2014, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! Den siste tiden har jeg tenkt mye tilbake på den dagen jeg fikk vite at jeg ble gravid. Jeg syns tiden går så utrolig fort. Et sekund var planen min og fullføre skolen og få meg en jobb og komme meg litt ut i verden, men det tok ikke lang tid før alt ble forandret! Jeg tenker mye på hvordan jeg reagerte da jeg fant det ut, og hvordan alle andre reagerte når de fikk vite det! Jeg syns tiden flyr av sted, jeg husker dagen som det var igår å nå er det bare 6 uker igjen til jeg sitter med en liten prinsesse i hendene. 

  Jeg gleder meg helt sinnssykt. Gleder meg til å sitte med min egen unge i armene og vite at det der har jeg bert fram. Jeg vet mange mener det er tidlig, men uannsett hvor tidlig det er og hvor mye jeg må sette på vent, så gleder jeg meg. Jeg bryr meg ikke om jeg ikke kan reise ut å feste når jeg vil eller at jeg må sette skolen på vent et år. Jeg har tatt valget om å få en annen hverdag en mange andre ungdom. 

  Jeg syns det er veldig rart og tenke på hvor fort til har blitt forandret. Jeg må sette skolen 1 år på vent og jeg er ikke lenger en fri ungdom, når jeg tenker på det er det rart fordi det var ikke sånn jeg så for meg de neste årene, men selv om det kanskje er litt rart så er jeg utrolig glad for at jeg valgte det! For jeg har ikke aldri hatt en så stor glede, som jeg har nå om dagen. Når jeg kjenner den lille prinsessen sparke og bevege på seg, blir jeg utrolig glad. Det er en følelse som er ubeskrivelig. 

  Det gikk et sekund og jeg fikk se at jeg var gravid og jeg viste livet ville bli annerledes, og jeg fikk en helt annet syn på livet etter det store valget jeg måtte ta. Om du vil vite mer om hva jeg tenke på og hvordan jeg klarte og ta valget om å beholde den lille prinsessa mi så kan du trykke på liker knappen under dette innlegge.   -EmilieAuli-

 • Publisert: 08.05.2014, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • #comments">12 kommentarer
 • Travel uke!

 • Publisert: 08.05.2014, 08:42
 • Kategori: Blogg
 • Hei alle sammen! denne uka har jeg ikke hatt tid til å blogge om vet ikke om jeg får så mye tid til å blogge før neste uke. For denne uken har jeg hatt fult kjør hele uka. For denne uken har jeg harr mye å gjøre iforholde til skolen. Jeg har hatt 3 innleveringer og 1 framføring som skulle gjøres ferdig og på fredag har jeg en matteprøve. SÅ jeg er egentlig fullboket med skolearbeid denne uken, men når denne uken er over mangler jeg bare årsoppgaven så har jeg klart å fullføre alle fagene. Og jeg er da frdig med VG1 heldigvis. Så jeg håper egentlig bare på at ingenting skal skje før jeg er ferdig med alt skolearbeidet. For vis jeg ikke får gjort årsoppgaven får jeg heller ikke fullført. Så jeg krysser fingrene. 

  Men når denne uken er over tror jeg det blir endel blogging, for har endel ting jeg skal ordne og ting jeg kan skrive om neste uke. Men er det noe dere vil at jeg skal blogge om eller noe så er det bare og kommentere i feltet under, så skal jeg prøve å ordne det. 

  Og ønsker du at jeg skal ha en ny spørsmålsrunde så kan du like dette innlegge nederst i innlegget.  -EmilieAuli-

 • Publisert: 08.05.2014, 08:42
 • Kategori: Blogg
 • #comments">2 kommentarer
 • Svangerskaps oppdateringer

 • Publisert: 03.05.2014, 14:51
 • Kategori: Blogg
 • Termin: 22.juni

  Uker på vei: 33+2

  Kjønn: jente

  Navn: Jente: Sarah-Isabell.

  Neste kontroll: Mandag 5.mai (jordmor)

  Bevegelser: JAA! Det er veldig veldig veldig mye bevegelse. Hun rører på seg omtrent hele tiden og har begynt og få ganske kraftige spark

  Humør: Storsett godt humør, men kan fort bli lei meg eller sur!

  Matkick: Frukt, grønnsaker og is

  Melk i brystene: Ja, har fått endel melk faktisk!

  Vann i kroppen:  Njaa veldig lite men litt.

  Strekkmerker: Ja litt på hofta,rompa og puppene.

  Vektøkning: Jeg har godt opp 10 kg.

  Plager: Hun presser veldig mye (kynnere) og har endel vondt i bekkene + at jeg er endel dårlig.

  Utålmodig?: JAAA!! Jeg kjenner jeg er veldig utålmodig!! Gleder meg veldig til hun kommer!

  Kynner og rier: JAA, har endel kynner. Forje uke hadde jeg det i over 2 døgn i strekk og det har begynt litt igjen idag. Hun holder på veldig lenge når hun først begynner!

  Bilde av magen:

  Litt dårlig kvalitet for jeg måtte ta med mobilen!

   -EmilieAuli-

 • Publisert: 03.05.2014, 14:51
 • Kategori: Blogg
 • #comments">7 kommentarer