Følg med i GD

Hei alle sammen. Idag ringte dem fra GD og spurte om du kunne få ta et bilde fra bloggen min og få vite hva jeg skriver om på denne bloggen, fordi de skal ha noe blogg artikkel eller noe. Grunnen til at de rignte meg var fordi jeg er en av de mest leset bloggene i gubransdalen og det er jo litt morsomt. Så til deg som leser bloggen min, følg med i GD.

-EmilieAuli-

 

En fantastisk kjæreste!

Hei alle sammen. Igår dro jeg ned på gausdal arena og møtte Martin. Når kan kom hadde hatt han tidligere på dagen være og kjøpt 2 rosa boddyer til babyen vår. Da syns jeg han veldig søt, fordi han dro alene og kjøpte klær til den kommende prinssessen vår. Det er sikkert mange som hadde gjort det, men jeg syns det var veldig søtt at han hadde gjort det da. Ble egentlig veldig glad. Han virker veldig posetivt på dette som kommer oss i vente syns jeg, og det er veldig bra.

Du er en utrolig snill og god fyr Martin. Jeg er veldig glad i deg!! 

-EmilieAuli-

Første halvdel av svangerskapet.

Hei alle sammen. Første halvdelen av graviditeten har gått greit. Jeg har ikke hatt så mye problemer og slit, men selvfølgelig noen ting som har hvert en utfordring. De første ukene var vanskeligst fordi det var så mye press på meg. Alle skulle si sin menning og kanskje prøve og noen ville overtale meg til abort. Hadde mange folk som ble sur og sinte og mange taklet det fint. Det ble et stort press på hva jeg skulle velge, og mange konsikvenser om jeg valgte å beholde, men for min del hadde det også vanskelig å tatt abort. Men etterhvert som tiden gikk ble det lettere og takle alle menningene, og jeg og Martin fant ut at vi ville beholde.

Noen folk taklet det fin og andre ikke like fint. Og det er jo ikke så rart, for det er jo tidlig, men det har skjedd. Det mange kanskje glemmer og tenke er at det kan skje med hvem som helst. Men alle hadde kanskje ikke valgt å beholde det. Men det er deres valg. Noen folk har roet seg etterhvert, og skjønt at ting er som det er. Og at det ikke er noe å gjøre med, andre trenger kanskje litt lenger tid.

Når jeg kommer til hvordan formen min har den hvert har den vært litt opp og ned fram til nå. Jeg har for det meste vært frisk og rarsk. Men har hatt noen perioder der jeg har vært ekstremt sliten. Det kan jo være en liten utfordring iforhold til skolen. Fordi det blir vanskligere og følge med, og få gjort alt jeg skal. Men jeg har klart det til nå. Jeg har også slitet en del med hodepine den siste stunden. Det har også godt utover skolen, fordi jeg har hatt så vondt noen ganger at jeg ikke har klart skolen.

Men nå er jeg 20 uker på vei. Altså halvveis og det har gått utrolig fort. Føler selv det bare er 2-3 uker siden jeg fant det ut, men nå er jeg halvveis. Begynner og kjenne det litt nå, at det faktiske er noe inni der som vokser og sparker. Har en del vondt i magen fordi livmoren strekker seg og sånn. Men egentlig så har ting gått veldig greit. Så nå håper jeg bare at alt går like fint i siste halvdel av svangerskapet.

 

-EmilieAuli-

 

Lik facebook-siden min!

Hei alle sammen! Jeg da måtte jeg reise hjem fra skolen fordi jeg ikke følte meg helt i form så orker nok ikke så mye blogging idag. Men jeg har laget en åpen facebookgruppe som du kan melde deg inn i om du er en fast leser, eller har lyst til å bli. Der kommer jeg til å legge ut alle innleggene min. Så du lett kan holde deg oppdatert.

Lik facebookgruppa her---->HER

-EmilieAuli-

 

Inkjøp til babyen min!

Hei alle sammen. Ha handlet litt denne månden, og vil gjerne vise dere hva jeg har kjøpt. Så her er det jeg har kjøpt til babyen i januar, håper dere liker det!

Og fra Daniela:

-Hva syns du?

-EmilieAuli-

Svangerskaps oppdateringer

Termin: 22.juni

Uker på vei: 19+5

Kjønn: jente

Navn: Jente: Sarah Isabell.

Neste kontroll: Jordmor i frebruar

Bevegelser: Ja, jeg kjenner litt småspark hver dag, noen dager er det mye liv der og andre ganger er det ikke likemye liv. Men vis jeg ligge og holder meg på magen, kan jeg noen ganger kjenne spark.

Humør: Humøret mitt er stort sett på topp.

Matkick: Frukt og juice

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Strekkmerker: Ja litt på hofta, litt på innsiden av låret og på puppene.

Vektøkning: Jeg har gått opp 3kg på forje møte med jordmor.

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. Ble enda med utålmodig når jeg fikk se babyen min på sykehuset på lørdag.

Kynner og rier: Nei ingen ting enda. Er nok litt tidlig.

Bilde av magen:

litt mye rot i bilde, men får gå for denne gang!

-EmilieAuli-

Ultralyd

Hei alle sammen. På fredag var vi på ultralyd. Og det var så koselig. Bare den følelsen jeg fikk når jeg fikk se babyen min inni magen, det var helt fantastisk. Helt ubeskrivelig. Vi fikk god forklaring på hva det forskjellige på babyen var, og fikk se det meste på babyen. Vi fikk vite at det ble en liten jente som har termin 22.06-14. Så det gleder jeg meg virkelig til.Så ca den 22.06-14 så kommer lite Sarah Isabell til verden! <3

-EmilieAuli-

Lite blogging

Hei alle sammen. I helga har jeg rett og slett ikke hatt tid eller ork til å blogge. Har egentlig bare slappet av hele helgen og tatt det med ro sammen  med Martin. Han sov hos meg fra fredag- søndag. Og vi har kost oss masse. Sett film og bare slappet av. Lørdag dro vi en tur på Lillehammer sammen. Vi dro først på ledertreff på jordekstad, og traff noen venner som jeg ikke hadde sett på lenge. Så dro vi vidre til Lillehammer med Kristoffer og Camilla og spise. Vi koste oss veldig.

-Hva har du gjort i helga?

-EmilieAuli-

Nytt bloggdesing

Hei alle sammen. Jeg fant ut at jeg ville bytte bloggdesign, fordi headeren jeg hadde laget passet ikke inn i det forje desinget. Og jeg prøvde og gjøre så bilde passet inn men det funket ikke, SÅ da tok jeg heller og fant et nytt bloggdesign så jeg fikk headeren onkelig inn i designet. Håper du liker det.

-EmilieAuli-

Tror jeg snart vil kalle det nettmobbing!

Hei alle sammen. Begynner å bli litt lei, noen kommentarer nå. Har nå siden jeg begynte å blogge hatt noen som har slengt drit til meg anonymt på mange av innleggene mine. Det som egentlig er litt morsomt er at selv om dere skriver dere som anonyme så får jeg opp IP-adressen deres. Jeg jeg skal ælig se at jeg brydde meg ikke så veldig om de kommentarene de kom med. Men syns de nå har begynt å gå litt langt. Dette er faktisk nesten på nippen til nettmobbing snart. Har noen venner som har lest kommentarene og de er enige med meg. Jeg har også slettet noen fordi ikke alle skal lese det. De som har komentert det har brukt forskjellig navn både anonym og litt annet, men vet jo at det er den sammen. for har fulgt med på IP-adressen. 

Kjenner den siste Kommentaren jeg fikk såret litt egentlig. Det er også noen tidligere jeg hår fått som jeg har sletta som også var litt sårende. Greit nok at dere ikke liker at jeg er gravid og at jeg går på skolen deres. Men dette går faktisk ikke ann og holde på sånn. For noen ting sårer andre. Og dere har ikke engang noe babyen min å gjøre. Hvis dere ikke liker å lese og høre om det så ikke les bloggen min. Noen ganger tenker jeg at herregud. Er de virkelig så sjalue? Det virker nesten litt sånn. 

Men en ting er sikkert og et er at dere har gått over streken når jeg får kommentarer om: at jeg ikke er velkommen på skolen, og jeg burde være skamfull over at jeg er der. Og at jeg får komentar der det står: "håper ungen deres dør" eller "Hahahaha! CP-unge!!! Ler høyt hvis ungen din får det,og blir stygg som deg!!"

Det som sårer mest med de komentarene er at de snakker så mye dritt og babyen jeg skal få. At jeg har CP er noen jeg  har hørt oppgjennom barndommen. Og prøvd og ikke bry meg, men det er noe som går innover meg når folk bruker der på den måten. Og greit jeg er kanskje ikke så populær på skolen, men jeg går med heva hode til skolen hverdag og møter opp. Uannsett. Det er mange ganger jeg bare har hatt lyst til å ligge i senga og sove. Fordi jeg ikke er den som alle vil snakke med. 

Men jeg syns det er jævelig umodent og sitte og snakke sånn til meg over nett. Hvorfor kan dere ikke si det til meg face to face på skolen? Er det så farlig hvis dere har så mange på deres side lell som dere mener? Pluss at dere er så feige at dere må skrive det anonymt. Jeg kan fortsatt finne ut hvem det er. Kunne virkelig ønske at dere som er så jævlig tøffe på nett kunne vært det face til face med meg... eller så kan dere egentlig bare gi dere. Er ganske lei. Og grunnen til at jeg snart vil kalle det nettmobbing er fordi dere har holdet på så lenge nå. Og dere har tøyd noen grenser. Og jeg blir faktisk litt såra av noe av det.

-EmilieAuli-

Svar på spørsmålsrunden #3

 • Hvordan vil du beskrive din klestil?

Jeg tror engentlig jeg gå ganske normalt. Jeg går med stramme bukser også har jeg på en topp eller genser. Liker veldig gått og gå i ensfarga gensere med et skjerf, eller hettegensere, eller skjorter eller strikkagensere.

 

 • Hvor mange ganger har du vært sammen med Martin?

Jeg har vært sammen med Martin en gang tidligere. Vi var sammen en gang  i løpet av ungdomsskolen. Da var vi sammen i noen månder, men husker ikke helt hvor lenge.

 

 • Hva heter ALLE bestevennene din?

 

Daniela, Rikke, Mona,Karina og Carina.

 • Har du noen kjendiser du elsker, og isåfall hvem da?

Jeg har egentlig ikke en spesiel kjendis jeg elsker. Var veldig glad i Taylor Swift for noen år siden men hører ikke så mye på henne lenger, så har egentlig ikke noen spesiel kjendis jeg elsker.

 

 • Tanker om hvem som skal være faddere?

Vi har egentlig ikke tenkt så veldig mye på faddere enda. Det er liksom ikke et tema vi har snakket så veldig mye om. Vi har snakket litt om faddere, men har ikke funnet ut hvem som skal være faddere.

 

 • Hvilke kjole skal dere bruke under dåpen?

Hvilken kjoler vi skal bruke i dåpen har vi ikke funnet ut enda. Det er ikke noe vi har begynt å se på enda.

 

 • Hvordan er tankene dine angående fødselen?

Jeg gruer meg egentlig ikke så veldig til fødselen. Selvfølgelig gruer jeg meg litt, men ikke så mye jeg trodde jeg kom til å grue meg. Men folk jeg har snakket med angående fødsel sier det er en smerte som er vond under fødselen, men den går fort over. Noen har sikkert vondt etter fødselen, men det er også noen som ikke har det. Og det er noe jeg må gjennom og det er vært det. Så gruer meg egentlig ikke så veldig til fødselen.

 

 • Hvilken utdannelse vil du ta og hva vil du jobbe med når du blir eldre?

Jeg kommer til å fullføre Medie og kommunsikasjon, hvis jeg ikke må gå opp igjen første året. Også har jeg egentlig ikke tenkt på hva jeg vil vidre. Tror kanskje jeg kommer til å gå ut i jobb når jeg er ferdig på skolen, men har litt lyst til å gå musikkhøyskolen etter vidregående. Og jobbe med musikk når jeg er ferdig, men er ikke sikker på hvordan det vlir enda.

 

Jeg har CP

Hei alle sammen. Når jeg gikk på barneskolen, la mange merke til at jeg ikke gikk helt som alle andre. Fordi den ene høyre foten min pekte litt innover når jeg gikk, og at jeg ikke klarte alt i gymmen fordi jeg fort fikk vondt i foten og fordi den enne foten min ikke var like sterk. At den ene foten var litt svakere enn den andre gjorde det vanskeligere for meg å sparke fotball, og løpe langt, og hoppe og sprette rundt. Jeg klarte kanskje ikke å sparke ballen så langt som alle andre, og kunne kanskje ikke løpe og hoppe så mye som alle andre. Men jeg pressa meg alltid litt for mye for å passe inn sammen med alle andre.

Jeg har Cerebral Parese, mest kjent for ordet CP. Det en musikkelforstyrrelse som har kommer med en engangsskade på hjernen, under fødsel eller rett etter fødsel. Det er ikke noe du bare kan få, det er noe du er medfødt eller fikk mens du var nyfødt. Og kommer ofte av folk som er født fortidlig. Jeg ble selv født 3 månder fortidlig, så det kan ha noe med det å gjøre at jeg har det. Det finnes forskjellige grader av CP alt fra 1-7. Jeg har grad 1. Det vil si at det er ikke så lett og se på meg at jeg har det. Møter du meg på gaten eller på skolen ser du nok ikke at jeg har det. Men noen  merker det kanskje litt på hvordan jeg går. Eller man gjorde ihvertfall før, vi har prøvd å trene det litt opp. Den enne foten min går peker litt innover når jeg går. Sånn folk kanskje kan merke at jeg har CP er i gymmen. Da må jeg kanskje ha litt tilrettelegging, og noen ting må jeg kanskje slutte litt tidligere med enn andre fordi føttene mine ikke klarer lenger.

Jeg er mest rammet på den høyre siden av kroppen, og mest i føttene. Den enne foten min er litt kortere en den andre og bruker derfor oppbygg på skolene min. Senene i høyre foten min er veldig stramme, og det gjør at det fort blir vondt og løpe langt, gå i lange strekninger, hoppe og sprette. Men jeg fungere som alle andre. Jeg er ikke noe anneledes enn alle andre fordi jeg har grad 1 av CP. Jeg kan gjøre alt som alle andre kan gjøre (kanskje med noen tilpassninger). Og jeg er lik alle andre. Det går ikke utover meg som person, men musklene mine.

Jeg trenger litt behandlig for at jeg skal klare og ha samme gym som alle andre. Jeg må tøye hver dag for å holde senene der de er og ikke la de bli strammere, og kanskje tøyes de litt ut også. Jeg har også tatt botox i beina, for å få de litt mykere, og jeg har gått med gips på beina i 1 måned i strekk. Jeg klarer fint å gå og være en normal ungdom. Grad 1 av CP trenger ikke folk og legge merke til engang. Hadde jeg ikke vist skolen en lege erklæring på at jeg har det ville de mest sannsynnelig ikke gitt meg noe tilrettelegging, fordi det ikke syner på meg.

Men kjenner jeg blir litt såra når folk rundt meg spørr hvorfor jeg måtte gi meg så tidlig? og hvorfor klarer du ikke mer er du latt? Hvorfor får du vondt heletiden, skulker du eller? For jeg kan faktisk ikke noe for det. Jeg er født sånn og kommer alltid til å være sånn. Jeg gjør mitt beste, men kan ikke pusse meg selv noe mer enn det. 

Ja, jeg har CP, men er ikke noe anneledes enn dere forde. 
-EmilieAuli-

Helgebesøk

I helga har lillesøstra mi hvert på sitt første hjemmebesøk her etter hun flyttet til pappa. Det var koselig å se henne igjen, men samtidig litt rart at hun måtte dra igjen idag.Og at hun ikke kommer tilbake på 1 måned. Egentlig litt trist.. Hun har jo bodd her sammen med meg og familen her siden hun ble født og nå har hun flyttet. Det er en stor forandring, som jeg kjenner er litt vanskelig noen ganger, men blir vel vandt til det etterhvert også. Vi har hatt det koselig i helga da. Sett på film, gått tur og snakket litt sammen. Det var veldig koselig å se henne igjen, og gleder meg til neste gang.

-EmilieAuli-

Linkrunde

Hei alle sammen.Nå har jeg tenkt til å ha en liten linkrunde. Så skriv inn din bloggadresse i kommentarfeltet, så stikker jeg innom og leser og se. Og på fredag så kommer jeg til å kåre 3 vinnere som jeg kommer til å linke til i et blogg innlegg. Så meld deg på kanskje er du en av de bloggene jeg begynne og lese.

-EmilieAuli-

Spiseforstyrrelser

Hei alle sammen. Nå tenkte jeg at jeg ville skrive et innlegg om spiseforstyrrelser. Grunnen til det er fordi det er veldig mange som sliter med det, og ungdommen nå for tiden er veldig opptatt av sånn ting. Og jeg syns selv det er et litt både skumelt og trist tema og lese om. Men leser mye om folk som har hatt og har det forde.

Det fins flere typer spiseforstyrrelsen men de mest vanelige er anoreksi og bulimi. Anoreksi er en  type spiseforstyrelse der du ikke spiser så mye, kanskje spiser du ikke i det hele tatt, fordi du selv syns du er for tykk og er misfornøyd med det kroppen du har. Det kommer ofte av at du sliter litt spykisk f.eks. med selvtilliten. Folk med anoreksi er ofte alvorlig undervektig, men klarer ikke å se det selv. Når de ser seg i speilet syns de selv at de er mye tykkere enn de egentlig er, og tenker at dette må jeg gjøre noe med. 

Jeg har selv tenkt for ca 1år tilbake at jeg var for tykk, selv om jeg viste at jeg ikke var det. Men syns likevell alle var mye tynnere enn meg. Jeg sluttet ikke å spise helt, men jeg spiste ikke likemye. Jeg droppet og spise frokost og lunsj. Spiste sortsett bare middag. Men jeg skjønte fort at jeg burde slutte med det. Og godtok sånn kroppen min var. Folk med anoreksi klarer kanskje ikke helt og innse det. Og det er litt trist. Jeg skjønner egentlig godt hvorfor folk får det. For det er så mye press på sånne ting både på skolen og ute blandt folk. Man vil helst være den tynneste og peneste. Men du kan være like pen om du er tynn eller litt større. Jeg bryr meg ikke noe om hvor store folk er så lenge dem er snille. Men syns det er veldig vondt og se forlk med spiseforstyrelser. Og skulle mange ganger ønske jeg kunne forteller dem hvor mye dem er vert, og hvor fine de faktisk er. At de må huske å spise fordi du er fin sånn du er. 

For alle er skapt forskjellig, noen tynne og noe litt større. Men du er du og du må være fornøyd med det selv. Det er faktisk mange som er tynne fra før som får sspiseforstyrrelser. Og jeg sysn det er viktig at de som får det kan få den hjelpen og støtten de trenger til å skjønne for finne og perfekte de faktisk er. Og at de ikke tenger og forandre seg Du er du og du er perfekt sånn du er. Husk det.

-EmilieAuli-

Svar på spørsmålsrunden #2

 • Hva ser du fram til?

Jeg ser fram til å få på plass alt som babyen min trenger av utstyr og ting. Og får gjort rommet til meg og babyen. Jeg ser også veldig frem til alle årene jeg vil få sammen med babyen min og kanskje Martin. Håper nå ihvertfall det. At vi vil holde sammen i mange flere får. Det blir kanskje litt rart og få en liten baby når vi er så unge, men jeg gleder meg veldig.

 • Hva ville du kalt babyen om du ikke kunne kalt den sarah isabell eller sander?

Vi har egentlig ikke snakket på så mange andre navn, men vi jeg måtte funnet på noen andre ville det nok vært Alexsander men jente navn kom jeg ikke på akkurat nå. Men har egentlig ikke tenkt på så mange andre navn. Det var liksom det vi har kommet fram til :)

 • Samler du på noe?

Nei jeg samler ikke på noe spesielt. Jeg samlet på servietter når jeg var liten, men samler ikke på noe nå lenger. Tror kanskje jeg har de serviettene jeg samlet på når jeg var liten, men vet ikke helt hvor dem er.

 • Har du gått på noen idrett/aktiviteter, og går du på noe nå?

Jeg har gått litt på Håndball, men slutta ganske fort forde det ikke var noe for meg. Jeg har også gått på fottball i 1 år men det var heller ikke noe jeg syns var så veldig gøy. Også har jeg gått på speideren, der gikk jeg i ganske mange går faktisk. Tror kanskje jeg gikk der i 8 år, men slutta nå, fordi jeg fikk nye inntresser for musikk og det tok etterhvert hele min fritid. Så da hadde jeg ikke tid til noen andre aktiviteter. Nå driver jeg ikke med noen idrett eller aktiviteter annet en musikk.

 • Ville du ha valkt en annen vidregående skole?

Ja, jeg angrer litt på den linjen jeg valgte. Jeg kunne ønsket jeg hadde stått litt mer på mitt og valgte musikklinja på gjøvik. Men er jo veldig glad for at jeg velgte medie og kommunikasjon også , men tror kanskje jeg hadde trivdes bedre på musikklinja eller design og håndtverk.

 • Hvorfor farget du håret ditt?

Jeg farget håret mitt fordi jeg var veldig lei av å ha lyst hår, jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Og trives mye bedre med å ha brundt hår enn lyst.

 • Hvilken utdannelse vil du ta og hva vil du jobbe med når du blir eldre?

Jeg driver jo nå og går medie og kommunikasjon og håper jo og fullføre det selv om jeg må ta et friår. Også vil jeg få studiekompetanse, så jeg kan vidreutvikle meg etter det, men har egentlig ikke noe plan for hva jeg vil jobbe med når jeg blir eldre. Jeg har lyst til å jobbe med musikk, men tror kanskje ikke det er noe jeg kommer til å satse på.

 • Hva er din største drøm?

MIn største drøm er å få være sammen med Martin til jeg blir voksen og kan leve med han til jeg dør, og få mange koselige minner sammen med han og babyen vår. Det håper jeg egenlig fordi Martin er en helt fantastisk gutt. Han er snill, omtenksom osv. Kan ramse opp ting i det uendelig tror jeg så slutter der. Men han er en helt fantastisk gutt, så håper jeg får leve livet vidre med han.

 •  Hvor lenge har du blogget?

Jeg har vel blogget i ca 2 år, men begynte ikke å blogge fast før for 4-5 månder siden.

 • Har du noen gang angret på det valget du tok?

Ja, jeg har noen ganger angret på velget jeg har tatt, fordi jeg får så mye slengt etter meg, men etterhvert har jeg lært meg til å jeg bare må heve hode over det. Og ikke la andre folk styre meg. Dette er mitt liv som jeg skal leve og ikke alle andre. Så jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok det valget jeg tok nå lenger. Jeg angret egentlig bare litt på starten.

 • Gikk du på noen form for prevensjon når du ble gravid?

Det om jeg gikk på prevansjon når jeg ble gravid gravid er det mange som lurer på. Å JA jeg gikk på prevansjon, Jeg brukte p-piller, men kroppen min ville ikke ta dem imot og det gjorde at jeg ble gravid.

-EmilieAuli-

 

 

 

 

 

 

Lørdagskveld

Hei alle sammen. Ihelga har søstra mi hvert på besøkshelg hjemme igjen, for første gang etter hun flyttet. Vi har ikke gjort så mye egentlig bare slappet av og kost oss. Idag så vi alle sammen prosjekt prinssesse sammen, og spiste llitt godtri og koste oss. Og før idag så gikk vi en tur sammen, men ellers har vi egentlig bare tatt livet helt med ro.

Jeg har egentlig ikke gjort noen ting idag jeg har snakket litt med Martin og sett på Gossip Girl. Jeg har blitt helt henkta på den serien. Det er bare så morsomt å se på. HAhahaha digger det! Men er veldig sliten etter dagen idag så jeg finner allerede sange. Natta alle sammen håper dere har hatt en like fin dag som meg! :)


Ut på tur aldri sur mamma!! xD 

-EmilieAuli-

Ung og gravid

Hei alle sammnen. Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive ett lite innlegg om det å være gravid som ung. Grunnen til at jeg gjør det er fordi jeg selv er gravid og jeg har hørt mye rykter og snakk om både meg og andre folk rundt meg som er/ har vært gravide. Dette innlegge vil jeg skrive mest om hvordan jeg føler det men kanskje noen av dere som er gravide kanskje kjenner dere litt igjen.

Det å bli gravid når du er ung, kan være en utfordring. Du får rykter og drit slengt etter deg som bare er nødt til å takle. Du kan få ting slengt etter deg som gjør at det er litt vanskligere å gå ut, kanskje spesielt på skolen, og møteplasser for ungdommer. Men alt det du får etter deg er du nødt til å takle. Du er nødt til å holde hode oppe og ikke bry deg. Du går kanskje selv å tenker mye på det folk sider, og de ryktene du plutselig får høre, men det er du som har tatt valget men å beholde ungen og du må derfor ta konsikvensene av det. 

Du blir kanskje ikke den populære på skolen, heller den som alle snakker om. Og syns er sikkelig teit fordi du ble gravid så ung, de på skolen sitter og snakker igjenger om hvorfor du ikke tok abort. Men er det virkelig noe folk rundt trenger å tenke på? Det er vel ikke et velg de skulle ta. Og går det utover alle andre på skolen? Nei det gjør det ikke for de vil dette bare være noe de kanskje snakker om, og legge ut rykter om. 

På denne måten merker du kanskje hvor lite respekt ungdommen har idag. Det er ikke alle som er sånn, men vi har også folk som er sånn. Folk som ikke har bedre ting å gjøre enn å gå rundt å slenge dritt og rykter som alle andre. Folk som dømmer andre fordi de er anneledes. Folk som dømmer andre fordi det ikke går, og gjør akkurat det sammen som alle andre. Egentlig burde ingen bry seg om det som skjer med alle andre. Det er en sak for de det gjelder. Og er det noe folk lurer på så spørr personen det gjelder istede for å lage et rykte med en konklusjon av hvordan dere tror det er. 

Jeg vet det er mange voksne som er like gode til å slenge ut rykter og være uhøfelige. Og jeg skjønner folk har mye menninger som det at folk blir gravide så unge, men hvis nå hverfall respekt for de som blir det og velger å beholde. Å bli gravis som ung kan skje alle. Og det trenger ikke å være planlagt. Men når man først er blitt gravid er det ikke bare bare for alle å ta en abort. Og du får en helt annen tanke på det når du faktsike er i situasjonen. Så alle som sender ut rykter og dritt vis litt respekt til de som faktsik blir gravide.

-EmilieAuli-

Svar på spørsmålsrunden #1

 •  Hvor langt på vei er du?

Jeg er nå 18+4 uker på vei. Det er egentlig veldig rart, tiden har gått veldig fort. Bare tanken på at om ca 1,5 uker så er jeg halvveis i svangerskapet det er egentlig ganske rart og tenke på.

 • Kan du legge ut ultralydbilde etter du har vært på ultralyd?

Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å legge ut ultralydbilde enda, men skal vudere det til jeg skal på ultralyd Torsdag den 24.januar. Grunnen til at jeg er litt usikker er fordi, jeg vil ikke legge ut alt om meg og babyen på nett. Noe vil jeg også ha for meg selv. Ultralydbilde, er noe familien min kanskje vil ha og det er kanskje enda mer betydningsfult å få det hvis ingen andre har fått det. Legger jeg det ut på nett kan hvem som helst lagre det. Men jeg skal tenke litt på det.

 • Gikk du på P-piller da du ble gravid?

Ja, jeg gikk på P-piller når jeg ble gravid. Jeg fikk etterhvert noen bivirkninger og fant ut at p-pillene ikke har funket som de skulle. Og fant ut at jeg hadde blitt gravid. Jeg vet det går rykter om at det var en planlagt graviditet, men det var det ikke. Jeg gikk på p-piller men kan ikke noe får at kroppen min ikke ville ta imot p-pillene. Så det  var faktisk ikke en planlagt graviditet for de som tror det.

 •           Hvem var den første personen du fortalte det til?

Den første personen som fikk vite at jeg var gravid var mamma. Det var fordi hun var med meg at jeg tok graviditetstesten. Men den jeg ringte og fortalte at jeg var gravid etter jeg fant det ut hva Martin. Han ringte jeg med en gang jeg fant det ut.

 •           Skal du å barnefaren bo sammen?

Nei, jeg og Martin kommer ikke til å bo sammen det første året. Jeg kommer til å bo hjemme hos mamma og han hos sine foreldre. Han er hjertelig velkommen til meg når han selv vil, men vi kommer ikke til å bo sammen. Grunnen til det er at det er for dyrt og bo i eget hus/ leilighet  enda. Men håper vi får til å flytte sammen når det har gått et års tid. Kommer til å spare penger så vi kanskje har mulighet til det etter hvert.

 •           Støtter vennene dine deg?

Ja, vennene min støtter meg i det valget jeg tok. Noen syns selvfølgelig det er tidlig, men de er der og støtter meg med det de kan. Er det noe jeg trenger å snakke om eller noe så kan jeg fint gå til dem og snakke med dem. Og det er vel ikke akkurat noe mer støtte en det jeg forventer å få.

 •          Fått vite kjønn enda?

Nei, jeg har ikke fått vite kjønn enda. Skal på ultralyd på torsdag 24.januar, og håper på å få vite kjønnet da. Men har ikke funnet ut det enda.

 •         Jente eller gutt? Noen ønsker?

Jeg vet egentlig ikke hva jeg ønsker meg mest. På starten håpet jeg veldig på at det skulle bli en jente. Fordi jeg allerede har 3 små søsken, og hadde veldig lyst på en jente, som jeg kunne pynte med kjole osv. Men etterhvert fikk jeg veldig lyst på en gutt. Grunnen til det var vel fordi jeg fikk en liten følelse på at det var en liten gutt inni der. Men nå har jeg ingen annelse. Jeg vet faktisk ikke hva jeg ønsker meg mest. Det er egentlig samma for meg om det er gutt eller en jente.

 • Kan du legge ut bilde av babyseng, vogn osv?

Vi har ikke kjøpt inn babyseng og vong ogsånn enda. Vi har egentlig bare fått litt babyleker, babyklær og noen ting vi kommer til å trenge, men kan godt legge ut bilde av babysenga, vogna osv. når det er kommet på plass :)

Da har jeg svart på noen av spørsmålene som kom i spørsmålsrunden, håper jeg har svart bra nok for dere. Er det noe mer dere lurer på etterhvert er det bare og komme med spørsmål. Jeg svarer så godt jeg kan.

-EmilieAuli-

 

Dagen idag

Hei alle sammen. Idag har vært en dag med masse stress. Kjenner jeg er utrolig sliten etter dagen har ikke hatt en eneste pause før nå. Det har rett og seltt vært fult kjør siden klokken 06:00 idag tidlig. hahahah. Hele dagen startet med at jeg sto opp klokka 06:00 fordi jeg måtte pakke sekken til idag og pakke til gym fordi jeg glemte det igår. Så dro jeg ned på skolen. Hele dagen startet med en ny oppgave som skal leveres på fredag. Ble så godt som ferdig med den idag, mangler ikke så mye ihvertfall. Så etter vi hadde jobbet med den i 4 timer så hadde jeg gym. Det tror jeg kanskje er den værste gymen jeg har hatt iløpet av hele skolen. Men jeg gjennomførte gymtimen, så er ganske fornøyd. Etter gymmen hadde jeg en prøve, som gikk helt ræva. For å si det sånn jeg vet at jeg strøyk, for klarte ikke svare på med enn 2 spørsmål. Men man skal ikke klare alle prøver.

Når skolen var ferdig idag så var jeg med Martin bort til helsestasjon, der vi skulle på sånn foreldre forbredene kurs. Der fikk vi vite litt om amming, og litt om hva helsestasjon kommer til å gjøre/ hjelpe oss med. Og litt info om litt forskjellig. Virket som en fin måtte og gi informasjon på, men idag var jeg så utrolig sliten at jeg kjente det var litt vanskelig og sitte og følge med. Var rett og seltt helt ferdig. Så måtte jeg vente på skolen til klokka var ca kvart på 7, fordi jeg hadde ingen til å kjøre før. Så da var jeg på skolen med Martin til jeg ble henta. 

Når jeg kom hjem spiste jeg litt og nå har jeg gått ned på rommet for å sove, men før jeg legger meg nå så skal jeg gjøre lekser også skal jeg legge meg etterpå og ta en veldfortent natt søvn.

PS: Rakk ikke å begynne på spørsmålsruden i dag, og vet ikke om jeg får gjort det imorgen, men om ikke så kan jeg gjøre det i helga.

-EmilieAuli-

Dagen i dag

Hei alle sammen. Idag klarte jeg faktisk og stå opp og være godt utvilt til skolen. Det var egentlig litt godt og ikke være så veldig trøtt når jeg sto opp. Men selvfølgelig kom trøttheta når jeg kom på skolen. Jeg ble sikkelig sliten og gledet meg egentlig bare til skolen var ferdig. Etter skolen idag så hadde jeg time til jordmor. Idag fikk vi ikke hørt hjertelyde fordi hun fant den ikke. Det var litt kjedelig men satser på å få høre den neste gang. Også vet jeg uannsett at alt er bra for var på ultralyd på lørdag og å se at alt var bra, pga magesmertene. Og det var det jo. 

Når jeg kom hjem idag har jeg egentlig bare sittet med skolearbeid, fordi jeg har en medieprøve imorgen. Men det er nesten umulig å lære det! Jeg har lest i 2 dager med det nå og laget historiefortellig av det pensumet, men klarer fortsatt ikke å lære det! Det er rett og seltt for tungt og slitsomt stoff tror jeg. Eller så kan det være at det har skjedd litt mye de siste dagene. Men det blir første prøva vi har i det faget så får heller satse på at jeg gjør det bedre nestegang, om den her går dårlig. 

Jeg er veldig sliten om dagen og orker ikke å være våken til langt på kveld. Så idag tenkte jeg faktisk at jeg allerede skal ta kvelden fordi jeg er så utrolig sliten. Trenger virkelig den søvnen for at dagen på skolen imorgen ikke skal bli så tung. Så jeg tror jeg sier natta nå. Og legger meg.

HUSK: spørsmålsrunden min (kom med spørsmål begynner imorgen)

-EmilieAuli-

Treningsinspirasjon

Hei alle sammen. Jeg får ikke akkurat trent sånn vanelig nå, hvis jeg skal trene nå kan jeg gå en tur, og gjøre lett styrketrening. Så er jo ikke akkurat noe vits for meg og syns jeg er for tjukk nå. Det gjør jeg heller ikke, fordi jeg vet at grunnen til at jeg legger på meg nå er fordi den lille babyen min ligger i magen min og vokser og gjør seg klar til å komme ut. Syns engentlig det er veldig gøy og legge på meg nå.

Men jeg har et ønske om at jeg skal klare og holde målet mitt etter babyen min er født, at jeg skal få trent. Ikke fordi jeg vil gå ned i vekt men fordi jeg vil ha litt mer muskler på kroppen. Ikke bare i arma og beina men i hele kroppen. Få litt magemuskler osv. Jeg vil ikke ha for mye men jeg vil ha litt mer en det jeg har akkurat nå. Jeg vil også få opp kondisen min litt. Så her kommer noen bilder med treningsinspirasjon:

-EmilieAuli-

Svangerskaps oppdateringer

Termin: 22.juni

Uker på vei: 22 Uker

Kjønn: Jente

Navn: Sarah Isabell

Neste kontroll: 11. februar

Bevegelser: Ja, har en livlig liten jente inni magen. Sparker ganske ofte, men er ikke så lett for andre og kjenne enda.

Humør: Humøret mitt er stort sett på topp.

Matkick: Frukt (spesielt appelsin den siste tiden) og juice

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Strekkmerker: Noen på innsiden av låret og ved hofta, og på puppene

Vektøkning: Er ikke helt sikker, men har vel gått opp 4-5 kg  kanskje kan komme med litt mer konkret svar neste svangerskaps oppdatering.

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Utålmodig?: Ja jeg er veldig utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. Ble enda med utolmodig når jeg fikk se babyen min på sykehuset på lørdag.

Kynner og rier: Nei ingen ting enda. 

Bilde av magen:

Unnskyld dårlig bilde, måtte bruke mobilen

-EmilieAuli-

Gjeste innlegg

Hallo, jeg er Daniela Horner bestevennen til Emilie. Jeg skal fortelle dere hva jeg mener om graviditet i ung alder. Min personlig mening er at jeg synes man bør vente til man er ferdig på skolen, og har sikret seg jobb. Jeg mener ikke at man ikke kan ha unge mens man går på skolen, for det er jo fullt mulig hvis man har masse støtte og hjelp fra foreldre. Det jeg mener er at når man får seg egen unge så skal man jo kunne oppdra den mest mulig selv, og ha mye tid med barnet utenom å øderlegge utdanningen sin. Det kreves en del erfaring og kunnskap ved å ha en unge. Man må vite at det også vil bli kostende mye penger, for bleier stell og etterhvert mat. Ungen vokser fort, så mye klær må kjøpes inn. Så det er grunnen til at jeg mener at man bør sikre seg jobb, for mye penger vil bli brukt på barnet. Jeg selv har tengt mye på hva jeg hadde gjort om jeg hadde blitt gravid i den alderen jeg er nå. Og jeg kan ikke si sikkert hva mitt valg hadde vært, fordi meninger kan fort bli endret dersom man kommer i den situasjonen selv. Men det jeg tenker nå er å ikke beholde den, slik at jeg kan ha en mest mulig normal ungdomstid. Ikke nok med det, jeg selv som person er ikke klar, eller voksen nok til å ha et barn av mitt eget kjøtt og blod. Jeg vil miste mye fridtid, og jeg har heller ikke bra nok økonomi til det. Økonomien min er rett og sett veldig dårlig. (hehe) Men selvfølgelig finnes det mange unge mennesker som er klar for dette, og ha et barn kan også være veldig læringsfult, og man kan bli mer klar for den voknene verden. 

Jeg vet at Emilie er en veldig moden person, som klarer å ta sine egene og fornuftige meninger. Jeg jeg vet at hun kan klare å oppdra sitt barn veldig bra, jeg kommer også ALLTID til å være her for henne, uansett hva. Jeg ser veldig fram til at ungen skal komme ut, slik at jeg kan bli tante (a). Jeg gleder meg sykt mye, og håper tiden kan gå fort så jeg kan få se gleden til emilie og at jeg kan holde ungen. Jeg er veldig glad i deg emilie, og jeg ser frem til de kafe turene vi har planlagt når ungen kommer ut. Og tro meg, jeg kommer ikke til å klare å la vær med å kjøpe mere babyting til deg, haha.

-Gjesteinnlegg fra Daniela-

 

Spørsmålsrunde

Hei alle sammen. Nå er det siste innspurten på min spørsmålsrunde. SÅ kom med spørsmål du lurer på om meg. Enten om svangerskaper, om hverdagen min, og mine intresser ( musikk), stillen min egentlig hva du vil. Kom igjen og kom med spørsmål så skal jeg svare så godt jeg kan. KOm med spørsmål i siste liten!! :)

-EmilieAuli-

Dagen i dag

Hei alle sammen. Idag har vi ikke hatt helt normal skoledag. For vi har et PTF proskjekt der vi skal kan bestemme hva vi vil gjøre, så dag fant jeg og venninna mi ut at vi ville lage en liten dokumentarfilm om Lillehammer. Så idag skulle vi reise på Lillehammer og filme, og vi dro til Lillehammer, men selvfølgelig funket ikke filmingen på cameraet (tror det er fordi det var for kladt). Så vi fikk bare plamlagt litt, men fikk ikke filmet noen ting. Så må prøve igjen på neste Mandag. SÅ vi gjorde ferdig planleggingen og dro ned på strandtorget og shoppa litt. Kommer sikkert en innkjøpsvideo etterhvert. Men vet ikke helt når men skal prøve å få det til på Onsdag eller Torsdag.

Når jeg kom hjem så dro jeg til Martin og var med han fram til cirka klokka 18:00 også dro jeg hjem og da fikk vi besøk. Nå har jeg egentlig ikke gjort så mye, har gjort lekser og tenkte jeg snart skulle sette meg ned å øve litt på prøve.

-Hva har du gjort idag?

.-EmilieAuli-

sykehuset

Hei alle sammen. Igår orket jge rett og seltt ikke å blogge fordi jeg var så sliten etter å hatt en natt uten søvn. For i over i går 10.01-14 våknet jeg opp med litt magesmerter, som var litt anneledes en de pleide og være, men jeg tenkte egentlig bare at det ville gå over. Dagen gikk og jeg syns det gikk greit, det holdt seg bare rolig. Så kom jeg hjem fra skolen og jeg kjente det begynte og bli vondre og vondere. Men jeg tenkte jeg skulle se det ann litt. Så spiste jeg mat og skulle rydde opp talerken min. Da kjente jeg at det blir VELDIG vondt. Jeg søkte litt på nette og sånn, men fant ikke så mye. Men jeg orket nesten ikke sitte eller gå fordi det gjorde vindt. Men etterhvert roet det seg litt når jeg fikk slappet av litt. 

Gjennom natten gjorde det veldig vondt, jeg merket etterhvert at smarten ble enda vondere og ringte mamma og spurte hva jeg skulle gjøre, for jeg sov hos Martin. Hun sa det ikke var så mye hun fikk gjort, men jeg kunne ringe legevakten. Det gjorde jeg, da ble jeg først satt over til føden også vidre til en lege, og de sa jeg skulle kommer på morgenen dagen ette så skulle de skjekk om alt var bra, når jeg endelig da var frdig og ta alle telefoner var klokka halv 7. Hadde vel holdt på med ringingen i nærmere 2 timer, og kjente jeg var litt bekymret også. 

I går dro jeg på skyehuset og fikk skjekket det. Og da kom jeg først inn til en lege og hun bare skjekket men, og sånn. Så måtte vi vente litt for vi skulle får en ultralyd for å se at alt var bra med babyen min. Da ventet vi i litt over 2 timer før vi fikk komme dit. Så tok de ultralyden ogsånn og alt så fint ut. Hadde nok med fortervann og babyen sitt hjerte banket som det skulle. De sa også at jeg hadde en veldig aktiv baby. Det var ikke akkurat vanskelig å se for den lille babyen min sparket og bevegde på seg veldig, veldig mye. hahaha

Det var en helt fantastisk følelse og se babyen min, så mye liksom. Det var første gangen jeg så den, og herregud det var fantastisk. Bare se beina og hode og ja hele babyen. Det er bare helt ubeskrivelig!! Og heldigvis var alt bra med ungen. Det var nok bare det at livmora mi strakk seg litt, og det kunne gjøre ganske vondt. Men har roe seg nå. 

-EmilieAuli-

Spørsmålsrunde

Hei alle sammen. Vil bare minne om at jeg har spørsmålsrunde så kom med spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan på dem  :)

-EmilieAuli-

Selvmord

Hei alle sammen. Det er en del snakk om selvmord, sevmords tanker, selvskading og spiseforstyrrelser er noe ungdommen er veldig opptatt av. Det er mange som er i noen av situasjoene og noe har kanskje tenkt mye på det. Det er noe som jeg ser mange unge skriver om og leser om. Både erfaringer, følelser og tanker. Så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om selvmord.
Det er 500 som tar selvmord vært år bare i Norge. Noe som egentlig er veldig trist. Det kommer ofte av deprisjon, ensomhet, mobbing og familieforholdene. Grunnen til at folk atr selvmord er stort sett ikke fordi de ønsker og dø, men fordi livssituasjonen dems er så vanskelig og de føler ikke de får gjort noe med det, og føler derfor det er bedre og da.

Så og si alle kan ege tlig komme unna selvmord hvis du får hjelp i tide, men det er mange som ikke er så flinke til å spørre etter hjelp før det alerede er forsent. I Norge hjelper helsevesne ca. 4000-6000 mennesker med selvmordsproblemer. Det er egentlig litt synd at det er så mange som sliter med det. Jeg syns nesten det er litt skummelt og tenke på at det er så mange av Norges befolkning som driver med selvskading, selvmordstanker og selvmord.

Bland ung kommer det ofte av mobbing i ofentligheten og på nett og familieproblemer. Det at de ikke føler seg velkommer i familien eller ute bland folk kan øddlegge mye. Tenk at folk kan gå så langt med mobbingen at folk faktisk tar livet sitt. Det sier vel litt om hvordan ungdommen er. Egentlig ganske synd spørr du meg.

De eldre tar ofte øivet sitt på grunn av ensomhet eller at de har mistet noen. Det er kanskje noe med det at er du gammel og har for eksempel vært sammen med mannen/dama sin i 10-20 år så er det jo en ekstrem trist for den den det skjer med, og noen syns det er så trist at de ikke orker og leve lenger.

Syns egentlig det er ganske trist og tenke på at det er så mange i bare Norge som sliter så mye. At noen av de som sliter ikke får hjelp før det er forsent. Noe syns det er veldig trist. Tenk om bare noen rundt dem hadde merket det litt tidligere, så kunne de fått hjelp med en gang. Og at behandligstidene på sånne psykologiske steder ikke hadde hatt så lang behandligstid. Det skulle vært sånn at foreldrene ikke trengte og vite at du reiser dit selv om du er under 16år. Men det må de desverre.

Håper etterhvert at helsevesenet vil forbedre seg enda mer og ha noe unge kan komme til uten at foreldrene må vite det. For vi kan jo sel velge om de psykologene skal si hvorfor de reiser dit eller om de skal være stille om det til foreldrene. Men vis foreldrene vet at du reiser dit vil de ofte vite hvorfor du reiser dit, og barna vil kanskje få et press på seg som de ikke trenger.
-EmilieAuli-

Helg!!

Hei alle sammen. Nå er det endelig helt. Endelig ferdig med en første uka etter jul på skolen. I helga har jeg egentlig ikke så store planer. Jeg skal ta det bare med ro og slappe av, så det blir litt letteren på skolen igjen på Mandag. Denne uka her har egentlig vært ganske grei. Jeg har hatt mye fravær denne uken og det har vært tungt og starte igjen. Men nå er den over og da er det bare og ta det med ro.

Ha en god helg alle sammen!

-EmilieAuli-

Tenker du i det hele tatt på hva Martin vil?

Hei alle sammen. Fikk et spørsmål om jeg i det hele tatt har til på hva Martin vil. Fordi jeg har skrevet alle innleggene hva jeg menner og ikke hva Martin mener. Grunnen til at jeg ikke har gjort er fordi jeg kan ikke sitte og skrive om alt av hva martin syns og menner. Ikke uten at Martin sier det er greit. Når velgene ble tatt har jeg ikke tatt noen avgjørelser uten og hørt på Martin. Jeg har vært opptatt av at vi skulle bli enig om alle valg vi har måtte tatt den siste tiden. 

Han var veldig mye fram og tilbake på starten som gjorde at jeg heller ikke klarte og ta et valg, fordi jeg ville at han skulle tenke over det og si sin menning til meg. Når han kom med valge sitt var det det han ville som ble den endelige avgjørelsen. Grunnen til at jeg gjorde det sånn, var fordi jeg ikke ville beholde babyen min hvis Martin ikke ville. Det er fordi jeg vil ikke øddlegge noe for Martin og overtrokke hva han ville. For egentlig er det jeg som betemmer det, så hvis jeg ville beholdt og han ikke hadde vilet kunne jeg sakt at jeg skal beholde den. Også hadde det blitt sånn.

Men jeg menner selv det er feil å gjøre sånn, grunnen til det er fordi, vi er to stykker som får ansvaret over babyen vi har skapt. Jeg menner det valget vi tok var noe vi skulle bli enig om. Grunnen til at jeg valgte valge mitt ut fra hva Martin ville. Var fordi jeg ikke hadde klart og beholde babyen hvis Martin ikke ville. Jeg ville ikke bare bestemme alt, og siden han var så usikker på starten klarte ikke jeg og bestemme meg for hva jeg skulle velge. Men nei jeg har ikke tatt valget alene, jeg har tenkt på hva Martin ville, men vi ble enige, men vil ikke drive å skrive så mye om hans følelser og tanker uten at han vil det selv. Skriver heller hva mine tanker og følelser er.

-EmilieAuli-

Natta folkens

Hei alle sammen. Nå skal jeg faktisk si natta tidlig å prøve å få sovet onkelig en hel natt. Håper virkelig jeg klarer å sovne så jeg er utvilt til en ny dag på skolen imorgen. For Når har jeg satt meg et mål til for dette skoleåret. Jeg skal nå legge meg til någenlune tid, ihvertfall hvis jeg får sove, så jeg er utvilt til skolen. For jeg kjenner jeg har litt problemer med å yte 100% på skolen fordi jeg er sliten, og det vil jeg prøve å gjøre noe med. Så mitt nye mål er å prøve å være utvilt til skolen så jeg kan yte mitt beste dette halvåret. 

Men nå sier jeg natte og legger meg!! 

Kom gjerne med flere spørsmål i spørsmålsrunden min :)

-EmilieAuli-

Dagen i dag

Hei alle sammen. Idag har jeg ikke vært på skolen, fordi jeg har både hatt en tannlegetime og en legetime. Og da ble det veldig mye stress vis jeg først skulle til tannleggen, også komme tilbake på skolen etter lunsj også være på skolen i en time før jeg må gå til legen. Så da fant jeg ut at det var best og ta det litt med ro mellom timene. Er ganske sliten etter en ny natt med lite søvn, sovnet ikke før klokka var mellom 4 og halv 5 liksom. 

Etter jeg kom hjem etter å ha vært hos legen, spiste jeg først litt mat. Så gikk jeg ned på rommet mitt og ordnet litt, skifta på senga og redde opp, så det skulle se litt koselig ut der. Etter jeg var ferdig med det  har jeg vært med Martin. Og det var veldig godt å være med han igjen og bare nytte dagen sammen med han. Selv om vi ikke har vært mange dager fra hverandre føles det lenge. hahahha, men har kost meg med han idag.

Idag kjente jeg også en liten bevegelse. Det kjentes ut som sånn bobling i mage. Det er en helt fantastisk følelse og vite at barnet inni magen min, ligger å beveger seg inni magen og gir tegn fra seg. Blir i godt humør hvergang jeg kjener en liten bevegelse, selv om det ikke er så mye du kjenner, er det fortsatt veldig gøy!!

Kom med flere spørsmål til min spørsmålsrunde :)

-EmilieAuli-

Hvordan kroppen min reagerer på graviditeten

Hei alle sammen. Nå skal jeg fortelle dere litt om hvordan kroppen min har reagert på graviditeten. Her egentlig gått ganske bra, men mye energi som er borte. De første ukene gikk ganske greit. Hvar litt morgenkvalm men ikke så mye, og hadde en del vondt i magen. Har egentlig hatt plager med vondt imagen gjennom hele svangerskapet, og har mistet mye energi nå. Blir veldig for sliten ogsånn og det er alltid godt og ta seg en liten høneblund når jeg kommer hjem fra skolen. Den siste tiden har jeg hatt mye plager med sterk hodepine. Men ellers er jeg veldig frisk og rask. Og syns det går ganske greit.

-EmilieAuli-

Nettmobbing

Hei nå vil jeg jeg skrive et innlegg om nettmobbing. Grunnen til atjeg vi skrivet et innlegg om akkurat det, er fordi det er noe jeg syns er veldig slem, og det er noe som skjer heletiden over nett, uten at folk kanskje tenker over det. Blir noen nettmobbet er det en lett tilgang for en mobber. Fordi på nett kan du velge og være annonym, og det er ikke noe de voksene legger så fort merke til med mindre mobbeofret sier ifra.

Mobbing skjer ofte når personene møtes på en plass de må oppholdes feks på skolen, fritidsaktiviteter osv. Nettmobbing kan skje når som helst, både over telefon, facebook egentlig så og si alle sosiale medier. Det er ca 19% av barn som har merket at noen har blitt mobbet, eller truet. 10% av barne har opplevd å bli mobbet selv og 5% av dem innrømmet at dem har mobbet eller truet noen.

Nettmobbing er at du får trusler, stygge og sårende meldigner eller kommentarer over nett, på foreksempel chat eller publisert ofentlig så alle kan se det. Nesten alt sånt av publisering på nett kan nå gjøres annonymt. Det gjør at det blir vanskligere å ta tak i de som gjør det. Mobbingen kommer nok ofte av hvodan personen sine leveforhold er, hvordan de kler seg, hvordan de ser ut og om de sliter med noe. 

Men alle dere som driver å mobber andre tenk over en ting nestegang. Tenk om det var du som bli mobbet, hvordan ville du følt det? Og hvordan tror du den personen du mobber tenker. Tenk hvor mye du øddleger for den personen, selvtillig, redsel og deprisjon foreksempel. Noen blir til og med mobbet så mye at de ikke orker og leve lenger og noen kutter seg selv. Mobbing er egentlig en veldig farlig ting, for den som blir mobbet. Det tenker kanskje ikke den som mobber noe over men det kan gå veldig galt. Hvis ingen får tatt tak i det itiden. Så de som driver med det neste gang du har tenkt til åå være litt "tøff" tenk over hva du sel ville følt og taklet det. Og hvor mye du faktisk kan øddlegge både for deg selv og andre.

Kom med spørsmål til min spørsmålsrunde :)

-EmilieAuli-

Gutt eller jente

Hei alle sammen. Jeg har fått veldig mange spøresmål på om jeg vil ha jente eller gutt. Så da skal dere får et lite svar på det :) På starten håpet jeg veldig på å få en jente, og ville veldig gjerne ha det. Grunnen til det var at jeg har litt lyst til å kle på ungen min med kjoler, og pynte den litt av og til. Også er jeg jo jente selv også så det hadde jo vært litt gøy å fått en liten jente. Men etterhvert for ca 2 uker siden fikk jeg plutselig sikkelig lyst på en liten gutt. Fordi jeg har liksom vokst opp med 3 jente alerede og det hadde vært litt koselig å hatt en liten gutt.

Men nå som jeg snart får vite kjønnet vet jeg ikke hva jeg vil ha lenger. Jeg har liksom like syns på begge deler. Det er ikke noe jeg har mer lyst på lenger. Blir glad uannsett hva jeg får. Babyen min vil bety like mye for meg om det blir en gutt eller jente. Og det mener vel alle, men har rett og slett ingen ønske om hva det skal bli lenger. Mamma og sånn sier hun tror det kommer til å blir jente, jeg føler egentlig at det blir en liten gutt. Føler liksom at det er en liten gutt som ligger inni magen min å spirer og gror. 

Det blir veldig spennende og komme på ultalyd den 24. januar og se om vi faktisk ser om det blir gutt eller jente. Det gleder jeg meg veldig til. Bare det å se babyen min kommer til å bli en stor glede jeg aldri kommer til å glemme, så det ser jeg veldig fram til!!

-EmilieAuli-Instagram

Hei alle sammen. Nå har jeg laget en instagram som dere kan gå inn å følge om du er en av de som leser bloggen min. Der vil jeg legge ut alle innleggene mine som jeg poster, så kan du bare følge med der for å få opdatert deg på bloggen min.

Link: http://instagram.com/emilieauli?ref=badge

-EmilieAuli-

Dagen i dag

Hei alle sammen. Idag har vært en tung og lang dag. Graviditeten og alt som skjer rundt meg gjør meg veldig sliten. Idag var jeg tilbake på skolen igjen, og det var slitsomt, men jeg klarte å komme meg gjennom dagen. Men kjente når jeg kom hjem var det ikke akkurat så mye krefter igjen. Hahahah. Jeg kom hjem og spiste, så gikk jeg ned på rommet og la meg for å se på noen episoder meg Gossip gril, men sliten som jeg var sovnet jeg med engang. 

Har egentlig vært godt å fått slappet av noen dager. Uten å ha huset fult av folk. Martin var hos meg ca 1 time igår, og det var veldig koselig, men denne uken har vi egentlig ikke møtes så veldig mye. Har vel egentlig vært fordi jeg har vært så sliten. Begynner å savne han litt nå, syns det er så koselig å bare ligge i senga og slappe av med en film sammen med han. Men samtidig som jeg har savnet å ha han på besøk de 3 siste dagene så han det også vært litt godt. Fordi jeg har vært så utrolig sliten. Så har egentlig ikke vært til så stort selvskap. Har stort sett ligget i senga og slappet av, og noen ganger har jeg sovnet litt av, hahaha. Men har fått slappet av og får prøve å være 99% tilbake igjen neste uke. 

-EmilieAuli-

Skal du døpe ungen i kirken?

Hei. Jeg fikk et lite spørsmål for litt siden om ungen min skulle døpe seg i kirka og det er noe dere nå skal få et lite svar på.

Jeg er født i et hjem der alle er døpt i kirka, grunnen til at vi ble døpt i kirka når vi var små. Grunnen til at vi ble døpt i kirka  var fordi det skulle være helt fritt, når vi skulle konfiermeres hva vi ville velge. Om vi ville velge og konfirmere oss i kirka eller borgelig. Hvis vi ikke hadde vært døpt så kunne vi fortsatt valgt, men ville vi da konfirmert oss i kirka måtte vi døpt oss først. Mammma, Stein Kjetil og søstrene min er ikke så veldig kristenen, men jeg er kristen. Så jeg vil veldig gjerne at den ungen skal døpes i kirka, men Martin skal selvfølgelig få være med å bestemme det. Men hvis det blir opp til meg skal ungen døpes i kirka. Egentlig på likt grunnlag som mamma, men også fordi jeg er kristen og syns det er mye kosligere å reise i kirka å døpe noen.

PS. kom med spørsmål til min spørsmålsrunde.

-EmilieAuli-

Spørsmålsrunde

Hei alle sammen. Fikk et spørsmål om jeg kunne ha en ny spørsmålsrunde Og det kan jeg selvfølgelig ha hvis folk vil det. Så send meg inn masse spørsmål om det dere vil vite, om svangerskap, intresser, hverdag, osv. Spør om det dere føler for. SÅ kommer jeg til å svare på dem iløpet av helgen eller neste uke, kommer litt ann på hvor hektisk helga blir. Så spør ivei!!

SPØR, SPØR, SPØR

-EmilieAuli-

 

Hvordan går skolen under graviditeten?

Hei alle sammen. Tiden framover kommer jeg til å legge ut innlegg om ting dere spør om, og prøve å svare så godt jeg kan på det. Har fått en del ting folk vil vite mer om så derfor velger jeg å skrive noen innlegg om det dere lurerer på. Så blir det kanskje litt mer spennende å lese også.

I dette innlegget skal jeg skrive om hvordan det går på skolen, og hvordan folk reagerer. Så kan egentlig starte å skrive litt om hvordan det går på skolen. Jeg går jo Medie Kommunikasjon VG1. Det er en linje som er mer slitsom enn jeg trodde. Det er ikke så mye fellesfag så sånn sett går det greit, men det er veldig mye ny teori, og innleveringer. Det går ganske greit, med alle innleveringen, men blir litt mye stress av og til. Fordi for at det skal bli en bra oppgaveinnlevering må jeg bruke mye av fritiden min på oppgavene også+ pluss at alle leksene må gjøres. Skal ærlig innrømme at jeg ikke var noe flink til å bruke mye av fritiden min det førstehalvåret, men iår skal jeg prøve å legge litt mer tid i ting jeg lager og se om jeg kan forbedre meg enda mer. 

Når jeg kommer til det teoretiske syns jeg det er litt opp og ned. Noe av det er veldig vanskelig å lære mens andre ting går fort å lære, men med litt mer lesing ogsånn skal det nok gå fint tror jeg. Fellesfagene vi her på MK er Norsk, Engelsk, Matte, Gym og Naturfag. Norsk: Norsken går egentlig ganske bra, bare bruke litt mer tid på leksene og kanskje lese litt ekstra på fritiden så jeg er litt forbredt til neste time. Engelsk: Engelsk er ikke mitt beste fag akkurat. Det er et fag jeg virkelig ikke mestrer, men skal stå på så mye jeg kan dette halvåret for å prøve å ikke stryke. Så får vi se hvordan det går. Matte: Matten går veldig fint. Det tror jeg at jeg skal få til greit. Gym: Gymmen er midt på 3. Jeg er ikke så veldig glad i gym, men jeg har gym når jeg skal, hvis jeg er i form til det. Og skal nok klare det også det går jo egentlig mest på innsats. Naturfag: Naturfagen går veldig bra. Læreren vi har gjør faget litt mer gøy og derfor er det faktisk gøy.

Så er det litt om hvordan folk på skolen reagerer på at jeg er gravid. Det er faktisk veldig forskjellig, får endel blitt og rykter etter meg. Og noen prøver å være kule og er litt tøffe imunn. Men bryr meg egentlig ikke så veldig hardt om akkurat det! Har folk virkelig folk så mye mot det eller ikke har bedre ting å gjøre så får de virkelig holde på med det. Får også endel annonyme meldinger på nett som ikke alltid er like koselige. SYns egentlig de folkenen som skriver dritt til meg anonymt på nett er sikkelig barnslige, og feige. Hvis folk vil snakke snakke drit til meg syns jeg de kan være tøffe nok til å komme å si det til meg i tryne og ikke anonymt over nett. Når de er anonyme over nett viser det bare hvor feige de faktisk er. Men har mange som støtter meg og det er det som betyr noe. Ikke all den dritten.

-EmilieAuli-

får vel komme seg på skolen.

Hei alle sammen. Jeg får vel prøve å komme meg på skolen igjen imorgen. Reiste på skolen på Mandag, men måtte reise tidlig fordi jeg ikke klarte å være der. Hadde så mye og tenke på, pluss at jeg var så sliten. Og idag klarte jeg å forsove meg fordi jeg ikke hadde sovet i hele natt omtrenkt så da ble jeg hjemme og prøvde å få tilbake litt søvn og få bort hodepinnen. Men i morgen skal jeg prøve å reise på skolen igjen. Så hvordan det går, og ikke gi opp. Bare bite i meg det negative og vise at jeg er sterk.  

For nå kan jeg ikke bare tenke på meg selv lenger når det gjelder skolegangen heller. For vis jeg ikke får fullført dette året her heller, vil det bli enda lenger utdanning, og enda lenger tid før jeg kommer meg ut i jobb. Men har bestemt meg for å prøve å reise på skolen imorgen, og prøve å få meg litt søvn inatt. Også se det posetive som kommer inn i mitt liv om noen månder. Og tenke at jeg skal klare dette skoleåret for den lille jeg har i magen og ikke bare for meg selv.

Så nå skal jeg gjøre meg klar til skoledagen imorgen også skal jeg legge meg. Natta folkens.

-EmilieAuli-

Piercing

Hei alle sammen. Jeg fikk et spørsmål for litt tilbake om jeg kunne skrive et lite innlegg om Piercing, fordi jeg har jo det. Så da tenkte jeg at jeg kunne skrive et lite innlegg om piercing, mine opplevelser med det, og hvor vondt jeg syns det gjorde.

Piercing er et form for smyker som du stikker gjennom kroppen. En piercing kan du ta selv eller du kan reise til et studio å ta det. Det er vel egentlig tryggest og reise til et studio og ta det. For da er du litt mer sikkra på at du ikke stikker feil, og du er helt sikker på at det de bruker å ta piercingen med er sterilt. Tar du det selv eller lar en venn gjøre det kan det fort blir stikket feil eller du kan lettere få infeksjon, men har selv tatt både i studio og selv og syns selv det er bare å gjøre det på egenhånd. Du får tatt piercing så og si hvor du vill på kroppen. Du kan ta:

 • Tunga
 • Nesa
 • Øret
 • Navlen
 • Leppa
 • Kjønnsleppene
 • Mellom fingra
 • Øyenbryns
 • Nipplene osv.

Det er noen steder det er litt farligere å ta selv enn andre. Hvis du skal ha piercing i tunga eller øyenbrynet f.eks er det lurt og reise til et studio så det blir tatt onkelig, fordi det er så mye nerver rundt noen steder som kan gjøre det litt farlig å ta piercing selv.

Jeg har selv hatt piercing i Nesa, Navlen, Øret og Mellom fingrene. Jeg syns ikke det er vondt og ta piercing. Jeg har tatta mange selv også har jeg tatt noen i studio. Jeg har stikket 8 av hullene i øret mitt selv og 2 hull hod frisøren, og jeg syns faktisk det gjorde vondere og ta det hos frisøeren og når jeg tok det selv. Når jeg tok det selv merket jeg egentlig ikke så veldig mye. Og har ikke hatt noe problemer med betenelse etterpå heller. Jeg tok også en piercing  i nesa. Den fikk jeg tili 13års gave av mamma og stein kjetil. Når jeg skulle ta den var jeg kjempe nervøs, tror vi satt inne der i 20-30 min før jeg i det heletatt tørte og ta den, men var ikke noe proble nå jeg allerede hadde tatt den da.

Mens jeg gikk på ungdomsskolen tok jeg og en venninne piercing mellom fringrene. Det var egentlig ikke så vondt som jeg trodde. Først gikk vi i kantina på skolen og fant et eple vi kunne holde rundt, også fant vi en sikkerhetsnår som vi tok det med, men da vi tok de hadde vi ikke piercing så vi hadde da bare en sikkerhetsnål i fingeren. Det fant vi fort ut at ikke funket så vi reiste på lillehammer og kjøpte en Piercing vi kunne ha der, og da gikk det bra. Og nå iår så tok jeg Piercing i Navlene. Det trodde jeg skulle gjøre sikkelig vondt, men det var egentlig ikke vondt. Du skvetter litt, men smerten går så fort over at du rekker ikke å merke at det gjør vondt. Navle piercingen måtte jeg ta ut gangske fort etter jeg hadde tatta den, men har planer om å ta en ny en når ungen har kommet ut.

- Hvor har du piercing?

-Hvor vil du ha piercing?

-EmilieAuli-

Hva vil dere lese om?

Hei alle sammen. Nå har jeg et lite spørsmål til dere. Hva vil dere at jeg skal blogge om framover. Er det noe spesielt dere vil jeg skal skrive om framover. Om fritiden, tema, svangerskaper, mote?? Hva som helst. Hva vil dere lese om på min blogg?

-EmilieAuli-

Svangerskaps oppdateringer

Termin: Mellom 10-25 juni. Har ikke fått et helt sikkert svar enda.

Uker på vei: 17 Uker

Kjønn: Har ikke fått vite enda

Navn: Jente: Sarah Isabell. Gutt: Sander

Neste kontroll: skal til jordmor neste tirsdag (14.januar) Også skal jeg på ultralyd den torsdag 24.januar

Bevegelser:Syns jeg kjente et spår her i helga, også søkte jeg litt opp og spurte folk og de sa at jeg kunne være heldig å kjenne noe nå. Så hvis det var en bevegelse den gangen har jeg kjent en liten bevegelse

Humør: Humøret, mitt er egntlig ikke så veldig ustabilt. Kan ha noen tider der jeg er sur og irritert, men føler meg for det ofte bild. Men har også noen dager der alt bare er trist og vanskelig.

Matkick: Frukt

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Vektøkning: Jeg har godt opp 2,2 Kg under graviditeten.

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Strekkmerker: Har fått noen på låret, men de er små og syner ikke så godt, hvis jeg ikke ser etter dem.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. 

Bilde av magen:

 

-EmilieAuli-

Hvordan gjør du det med skolen når ungen kommer?

Hei alle sammen. Fått mye spørsmål både på sosialemedier, bloggen og når jeg har vært ute, på hvordan jeg kommer til å gjøre det med skolen når jeg får en baby i så ung alder. Så da tenkte jeg at jeg skriver et innlegg om det her til dere. 

Jeg får jo ungen i juni engang (finner ut litt mer bestemt dato når jeg skal på ultralyd), og skolen er ferdig 20.juni Så skal prøve så godt jeg kan og fullføre dette skoleåret her, men er ikke sikkert jeg klarer det hvis jeg ikke får litt tilpassning, men skal prøve. Om jeg ikke får fullført dette halvåret nå, skal jeg prøve å søke babyen inn i barnehagen etter nyttår nesteår, så jeg kanskje kan fullføre det siste halvåret nesteår og ikke henge så langt etter, men det kommer litt ann på hvordan det går med ungen, og om jeg syns den er klar for å begynne i barnehagen. For jeg sender den ikke i noe barenehage hvis jeg ikke syns den er klar for det, men skal prøve å få det tilrettelagt sånn at jeg kan fullføre det skoleåret her. 

Neste skoleår kommer jeg til å ta men et år fri fra skolen, og gå prevatiskt i 1-3 fag. Kommer litt ann på om jeg stryker i noe iår, hvis jeg gjør det tar jeg det faget som jeg strøyk i som  prevatist pluss kanskje 1 eller 2 fag som jeg vil få på andreåret, så jeg allerede da kan bli ferdig med litt fag, så jeg får litt mer fri fra skolen. Når jeg begynner på skolen igjen, så jeg kan slappe av litt og ikke bare starte med 100% skolen og være 100% mor på en gang, for det blir mye og tror kanskje det blir slitsomt.

Men planen er at jeg fullfører dette skoleåret her, også tar jjeg meg et friår der jeg er prevatiskt i noen fag, også begynner jeg på VG2 igjen når jeg har hatt et friår og fått ungen min i barnehagen ogsånn. Kommer nok til å bli slitsomt å gå på skole vedsina og være en mor, men tror det skal gå fint, for må enten ut i jobb eller utdanning etter et år uannsett, så da vil jeg helst fullføre utdanning først.


-EmilieAuli-

Magebilder gjennom svangerskapet

Hei alle sammen. Jeg har fått spørsmål av veldig mange om jeg kan legge ut flere bilder av magebilder. Så jeg tenkte jeg kunne vise dere de magebildene jeg har tatt så langt i svangerskapet, så kan dere se litt forandring. 

 
 

- Hva mer vil dere vite mer om?

-EmilieAuli

Hva ser du frem til og ikke frem til når ungen kommer?

Hei alle sammen. Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive om hva jeg ser frem til når ungen kommer, og hva jeg ikke ser fram til. Så da tenkte jeg at jeg kunne skrive et lite innlegg om det.

Det jeg ser frem til med å få en unge er all den gleden det er med små unger. Alt de lærer seg på kort til og se at ungen min faktisk vokser opp og blir stor. Og alle de minnene vi kommer til å få sammen. Gleder meg også veldig til å se hvor kjekk/søt unge jeg får, og se han/hun bare blir større og større. 

Det jeg ikke ser så fram til er trassalderen og puberteten (spesielt hvis det er jente) pga. alt dramaet og presset som kan komme både på hvordan du kler og sminker deg. Gruer meg litt til nettene også hvis ungen blir sånn som våkner veldig ofte. Men tror nok jeg skal klare det.

Selv om det er mye jobb og ha en unge ser jeg fram til at den lille skal kommer. Jeg tror og håper at jeg og Martin skal klare det fint, hvis vi bare samarbeider. Det er jo et veldig stort annsvar vi har tatt på oss, men jeg føler egentlig meg ganske klar til å ta det steget. Tiden fram tili ungen kommer skal jeg prøve å venne meg til pengeforbruk og orden rundt meg. Jeg tror jeg skal klarer det fint hvis jeg går inn for det. Jeg har 3 nyttårsforsett som skal hjelpe meg på vei, og det er:

1. Bare spise godtri i helger og ferier

2. Holder det i orden på rommet til en hver tid.

3. Ikke bruke penger på ubrukelige ting.

Det er de tre tingene jeg vet jeg må øve meg litt på. For er ikke den som er flinkest til å ikke spise godtri i ukedagene og så fort jeg får tak i. Jeg er heller ikke så veldig flink til å holde det ryddig på rommet. Det blir fort rotete. Og jeg har en lei tendens for å kjøpe dill og dall jeg kanskje bruker 1 engang også blir det bare liggende der. Men jeg vet at dette er ting jeg klarer å fullføre hvis jeg bare bruker hode, og virkelig velger å gå inn for det.

-EmilieAuli-

Får ikke sove...

Hei alle sammen. Nå er klokka halv 6, og jeg har enda ikke sovnet. Heledagen startet klokka 10, og jeg lagde frokost og sånn til hele familie. Før lillesøstra mi skulle flytte til pappa.
Jeg måtte også palke idag før vi alle ungene reiste til pappa. Kjente det var veldig vanskelig å vite at Iselin lillesøstra mi skal bli hos pappa i et halvår først og hvis hun trives kan hun bo der lenger om hun vil. Dette er både vanskelig og sårt. Siden hun har bodd hjemme med meg siden hin ble født, og nå kommer hun bare hjem en helg i månden (kommer ferdig kveld og reiser søndag dag) så det blir en lørdag i måneden vi får hun på besøk. Kjenner det er veldig trist. Men det er virkelig godt og ha med Martin da som er der for meg heletid om det er noe. Er utrolig glad for at han ble med meg.
Det er kanskje derfor jeg er ikke får sove også. Alle tankene bare surer rundt i hode og gjør meg sprø. Men jeg får vel bare prøve.
Natta
-Hva vil dere jeg skal skrive om vidre (om svangerskapet, følelser, takner, hverdag osv.)?
-EmilieAuli-
Ps. Innlegget er skrevet på mobiøen så er litt dårlig, og kanskje mye skrivefeil men beklager det.

Reiser til Pappa

Hei alle sammen!! Jeg vet ikke om det blir så mye blogging i helga, fordi jeg skal til pappa. Og Martin skal være med meg kan henne jeg får blogga litt. Men det  vet jeg ikke enda. Idag har jeg egentlig bare slappet av og pakka med meg noen ting til jeg skal til pappa. Kjenner at det blir langt og kjøre ca. 4 timer i bil idag, men det går vel sikkert fint. Få se om jeg rekker å blogge litt men lover ikke noe.

God helg folkens, kos dere.-EmilieAuli-

Dagen idag

Hei alle sammen. Idag har jeg egentlig ikke gjort noen ting. Jeg har ligget i sanga og sett på film sammen med Martin, og bare tatt det med ro. Må nesten nyte de siste dagene i ferien før jeg begynner på skolen igjen. Før På mandag er det bare å begynne med fult kjør igjen. Og sitte ved skolebenken og lære igjen. Nå skal jeg og familien se en film sammen. Den heter Sammys eventyr. Så får se om det kanskje kommer et innlegg før jeg legger meg ikveld.

-EmilieAuli-

Godt Nyttår!

Hei alle sammen. Sorry at jeg ikke har skrevet noe innlegg før i dag, men har rett og slett ikke rekt det for jeg har sovet hos Martin inatt, og har derfor vært med han idag. Men skriver likevel et nå jeg. 

Nå er det 2014 og jeg ønsker alle sammen et godt år. Jeg ser veldig fram til dette året. For i år så kommer det mye ting som kommer, og livet mitt kommer til å bli fullstendig forandra. I år får jeg en liten unge, som skal føle meg resten av livet. Jeg gleder meg egentlig veldig. Pluss at den 24. januar skal jeg på ultralyd, og se hvordan det går med den lille søte inni magen min. Det gleder jeg meg også veldig til!!

SÅ dette året ser jeg virkelig fram til. Jeg har også satt meg noen nyttårsforsett.:

1. bare spise godtri og brus i helger og ferier.

2. Holder rommet ryddig heletiden.

3. Ikke kjøpe ting hvis det ikke er noe jeg trenger.

4. Bli en klar til ungen kommer.

5. Være en god mor når ungen kommer og gjøre mitt beste.

6. Gjøre mitt aller beste på skolen så jeg ikke må gå opp igjen VG1.

Ps Hva vil dere at jeg skal skrive om framover? Hva vil dere vite?

-EmilieAuli-