• 31.01.2014, 14:56

Følg med i GD


Hei alle sammen. Idag ringte dem fra GD og spurte om du kunne få ta et bilde fra bloggen min og få vite hva jeg skriver om på denne bloggen, fordi de skal ha noe blogg artikkel eller noe. Grunnen til at de rignte meg var fordi jeg er en av de mest leset bloggene i gubransdalen og det er jo litt morsomt. Så til deg som leser bloggen min, følg med i GD.

-EmilieAuli-

 

 • 30.01.2014, 15:47

En fantastisk kjæreste!


Hei alle sammen. Igår dro jeg ned på gausdal arena og møtte Martin. Når kan kom hadde hatt han tidligere på dagen være og kjøpt 2 rosa boddyer til babyen vår. Da syns jeg han veldig søt, fordi han dro alene og kjøpte klær til den kommende prinssessen vår. Det er sikkert mange som hadde gjort det, men jeg syns det var veldig søtt at han hadde gjort det da. Ble egentlig veldig glad. Han virker veldig posetivt på dette som kommer oss i vente syns jeg, og det er veldig bra.

Du er en utrolig snill og god fyr Martin. Jeg er veldig glad i deg!! 

-EmilieAuli-

 • 29.01.2014, 14:36

Første halvdel av svangerskapet.


Hei alle sammen. Første halvdelen av graviditeten har gått greit. Jeg har ikke hatt så mye problemer og slit, men selvfølgelig noen ting som har hvert en utfordring. De første ukene var vanskeligst fordi det var så mye press på meg. Alle skulle si sin menning og kanskje prøve og noen ville overtale meg til abort. Hadde mange folk som ble sur og sinte og mange taklet det fint. Det ble et stort press på hva jeg skulle velge, og mange konsikvenser om jeg valgte å beholde, men for min del hadde det også vanskelig å tatt abort. Men etterhvert som tiden gikk ble det lettere og takle alle menningene, og jeg og Martin fant ut at vi ville beholde.

Noen folk taklet det fin og andre ikke like fint. Og det er jo ikke så rart, for det er jo tidlig, men det har skjedd. Det mange kanskje glemmer og tenke er at det kan skje med hvem som helst. Men alle hadde kanskje ikke valgt å beholde det. Men det er deres valg. Noen folk har roet seg etterhvert, og skjønt at ting er som det er. Og at det ikke er noe å gjøre med, andre trenger kanskje litt lenger tid.

Når jeg kommer til hvordan formen min har den hvert har den vært litt opp og ned fram til nå. Jeg har for det meste vært frisk og rarsk. Men har hatt noen perioder der jeg har vært ekstremt sliten. Det kan jo være en liten utfordring iforhold til skolen. Fordi det blir vanskligere og følge med, og få gjort alt jeg skal. Men jeg har klart det til nå. Jeg har også slitet en del med hodepine den siste stunden. Det har også godt utover skolen, fordi jeg har hatt så vondt noen ganger at jeg ikke har klart skolen.

Men nå er jeg 20 uker på vei. Altså halvveis og det har gått utrolig fort. Føler selv det bare er 2-3 uker siden jeg fant det ut, men nå er jeg halvveis. Begynner og kjenne det litt nå, at det faktiske er noe inni der som vokser og sparker. Har en del vondt i magen fordi livmoren strekker seg og sånn. Men egentlig så har ting gått veldig greit. Så nå håper jeg bare at alt går like fint i siste halvdel av svangerskapet.

 

-EmilieAuli-

 

 • 28.01.2014, 14:49

Lik facebook-siden min!


Hei alle sammen! Jeg da måtte jeg reise hjem fra skolen fordi jeg ikke følte meg helt i form så orker nok ikke så mye blogging idag. Men jeg har laget en åpen facebookgruppe som du kan melde deg inn i om du er en fast leser, eller har lyst til å bli. Der kommer jeg til å legge ut alle innleggene min. Så du lett kan holde deg oppdatert.

Lik facebookgruppa her---->HER

-EmilieAuli-

 

 • 27.01.2014, 17:57

Inkjøp til babyen min!


Hei alle sammen. Ha handlet litt denne månden, og vil gjerne vise dere hva jeg har kjøpt. Så her er det jeg har kjøpt til babyen i januar, håper dere liker det!

Og fra Daniela:

-Hva syns du?

-EmilieAuli-

 • 27.01.2014, 17:46

Svangerskaps oppdateringer


Termin: 22.juni

Uker på vei: 19+5

Kjønn: jente

Navn: Jente: Sarah Isabell.

Neste kontroll: Jordmor i frebruar

Bevegelser: Ja, jeg kjenner litt småspark hver dag, noen dager er det mye liv der og andre ganger er det ikke likemye liv. Men vis jeg ligge og holder meg på magen, kan jeg noen ganger kjenne spark.

Humør: Humøret mitt er stort sett på topp.

Matkick: Frukt og juice

Melk i brystene: Nei, ikke enda

Vann i kroppen:  Nei, har ikke fått noe vann i kroppen enda.

Strekkmerker: Ja litt på hofta, litt på innsiden av låret og på puppene.

Vektøkning: Jeg har gått opp 3kg på forje møte med jordmor.

Plager: Vondt i magen, hodepinne og mye sliten.

Utålmodig?: Ja jeg er litt utålmodig.Kjenner jeg har lyst til å bli ferdig med svangerskapet så jeg kan hilse på den lille ungen som skal komme til verden. Ble enda med utålmodig når jeg fikk se babyen min på sykehuset på lørdag.

Kynner og rier: Nei ingen ting enda. Er nok litt tidlig.

Bilde av magen:

litt mye rot i bilde, men får gå for denne gang!

-EmilieAuli-

 • 27.01.2014, 12:08

Ultralyd


Hei alle sammen. På fredag var vi på ultralyd. Og det var så koselig. Bare den følelsen jeg fikk når jeg fikk se babyen min inni magen, det var helt fantastisk. Helt ubeskrivelig. Vi fikk god forklaring på hva det forskjellige på babyen var, og fikk se det meste på babyen. Vi fikk vite at det ble en liten jente som har termin 22.06-14. Så det gleder jeg meg virkelig til.Så ca den 22.06-14 så kommer lite Sarah Isabell til verden! <3

-EmilieAuli-

 • 27.01.2014, 11:46

Lite blogging


Hei alle sammen. I helga har jeg rett og slett ikke hatt tid eller ork til å blogge. Har egentlig bare slappet av hele helgen og tatt det med ro sammen  med Martin. Han sov hos meg fra fredag- søndag. Og vi har kost oss masse. Sett film og bare slappet av. Lørdag dro vi en tur på Lillehammer sammen. Vi dro først på ledertreff på jordekstad, og traff noen venner som jeg ikke hadde sett på lenge. Så dro vi vidre til Lillehammer med Kristoffer og Camilla og spise. Vi koste oss veldig.

-Hva har du gjort i helga?

-EmilieAuli-

 • 27.01.2014, 10:22

Nytt bloggdesing


Hei alle sammen. Jeg fant ut at jeg ville bytte bloggdesign, fordi headeren jeg hadde laget passet ikke inn i det forje desinget. Og jeg prøvde og gjøre så bilde passet inn men det funket ikke, SÅ da tok jeg heller og fant et nytt bloggdesign så jeg fikk headeren onkelig inn i designet. Håper du liker det.

-EmilieAuli-

 • 23.01.2014, 19:58

Tror jeg snart vil kalle det nettmobbing!


Hei alle sammen. Begynner å bli litt lei, noen kommentarer nå. Har nå siden jeg begynte å blogge hatt noen som har slengt drit til meg anonymt på mange av innleggene mine. Det som egentlig er litt morsomt er at selv om dere skriver dere som anonyme så får jeg opp IP-adressen deres. Jeg jeg skal ælig se at jeg brydde meg ikke så veldig om de kommentarene de kom med. Men syns de nå har begynt å gå litt langt. Dette er faktisk nesten på nippen til nettmobbing snart. Har noen venner som har lest kommentarene og de er enige med meg. Jeg har også slettet noen fordi ikke alle skal lese det. De som har komentert det har brukt forskjellig navn både anonym og litt annet, men vet jo at det er den sammen. for har fulgt med på IP-adressen. 

Kjenner den siste Kommentaren jeg fikk såret litt egentlig. Det er også noen tidligere jeg hår fått som jeg har sletta som også var litt sårende. Greit nok at dere ikke liker at jeg er gravid og at jeg går på skolen deres. Men dette går faktisk ikke ann og holde på sånn. For noen ting sårer andre. Og dere har ikke engang noe babyen min å gjøre. Hvis dere ikke liker å lese og høre om det så ikke les bloggen min. Noen ganger tenker jeg at herregud. Er de virkelig så sjalue? Det virker nesten litt sånn. 

Men en ting er sikkert og et er at dere har gått over streken når jeg får kommentarer om: at jeg ikke er velkommen på skolen, og jeg burde være skamfull over at jeg er der. Og at jeg får komentar der det står: "håper ungen deres dør" eller "Hahahaha! CP-unge!!! Ler høyt hvis ungen din får det,og blir stygg som deg!!"

Det som sårer mest med de komentarene er at de snakker så mye dritt og babyen jeg skal få. At jeg har CP er noen jeg  har hørt oppgjennom barndommen. Og prøvd og ikke bry meg, men det er noe som går innover meg når folk bruker der på den måten. Og greit jeg er kanskje ikke så populær på skolen, men jeg går med heva hode til skolen hverdag og møter opp. Uannsett. Det er mange ganger jeg bare har hatt lyst til å ligge i senga og sove. Fordi jeg ikke er den som alle vil snakke med. 

Men jeg syns det er jævelig umodent og sitte og snakke sånn til meg over nett. Hvorfor kan dere ikke si det til meg face to face på skolen? Er det så farlig hvis dere har så mange på deres side lell som dere mener? Pluss at dere er så feige at dere må skrive det anonymt. Jeg kan fortsatt finne ut hvem det er. Kunne virkelig ønske at dere som er så jævlig tøffe på nett kunne vært det face til face med meg... eller så kan dere egentlig bare gi dere. Er ganske lei. Og grunnen til at jeg snart vil kalle det nettmobbing er fordi dere har holdet på så lenge nå. Og dere har tøyd noen grenser. Og jeg blir faktisk litt såra av noe av det.

-EmilieAuli-

 • 23.01.2014, 10:18

Svar på spørsmålsrunden #3


 • Hvordan vil du beskrive din klestil?

Jeg tror engentlig jeg gå ganske normalt. Jeg går med stramme bukser også har jeg på en topp eller genser. Liker veldig gått og gå i ensfarga gensere med et skjerf, eller hettegensere, eller skjorter eller strikkagensere.

 

 • Hvor mange ganger har du vært sammen med Martin?

Jeg har vært sammen med Martin en gang tidligere. Vi var sammen en gang  i løpet av ungdomsskolen. Da var vi sammen i noen månder, men husker ikke helt hvor lenge.

 

 • Hva heter ALLE bestevennene din?

 

Daniela, Rikke, Mona,Karina og Carina.

 • Har du noen kjendiser du elsker, og isåfall hvem da?

Jeg har egentlig ikke en spesiel kjendis jeg elsker. Var veldig glad i Taylor Swift for noen år siden men hører ikke så mye på henne lenger, så har egentlig ikke noen spesiel kjendis jeg elsker.

 

 • Tanker om hvem som skal være faddere?

Vi har egentlig ikke tenkt så veldig mye på faddere enda. Det er liksom ikke et tema vi har snakket så veldig mye om. Vi har snakket litt om faddere, men har ikke funnet ut hvem som skal være faddere.

 

 • Hvilke kjole skal dere bruke under dåpen?

Hvilken kjoler vi skal bruke i dåpen har vi ikke funnet ut enda. Det er ikke noe vi har begynt å se på enda.

 

 • Hvordan er tankene dine angående fødselen?

Jeg gruer meg egentlig ikke så veldig til fødselen. Selvfølgelig gruer jeg meg litt, men ikke så mye jeg trodde jeg kom til å grue meg. Men folk jeg har snakket med angående fødsel sier det er en smerte som er vond under fødselen, men den går fort over. Noen har sikkert vondt etter fødselen, men det er også noen som ikke har det. Og det er noe jeg må gjennom og det er vært det. Så gruer meg egentlig ikke så veldig til fødselen.

 

 • Hvilken utdannelse vil du ta og hva vil du jobbe med når du blir eldre?

Jeg kommer til å fullføre Medie og kommunsikasjon, hvis jeg ikke må gå opp igjen første året. Også har jeg egentlig ikke tenkt på hva jeg vil vidre. Tror kanskje jeg kommer til å gå ut i jobb når jeg er ferdig på skolen, men har litt lyst til å gå musikkhøyskolen etter vidregående. Og jobbe med musikk når jeg er ferdig, men er ikke sikker på hvordan det vlir enda.

 

 • 20.01.2014, 14:58

Jeg har CP


Hei alle sammen. Når jeg gikk på barneskolen, la mange merke til at jeg ikke gikk helt som alle andre. Fordi den ene høyre foten min pekte litt innover når jeg gikk, og at jeg ikke klarte alt i gymmen fordi jeg fort fikk vondt i foten og fordi den enne foten min ikke var like sterk. At den ene foten var litt svakere enn den andre gjorde det vanskeligere for meg å sparke fotball, og løpe langt, og hoppe og sprette rundt. Jeg klarte kanskje ikke å sparke ballen så langt som alle andre, og kunne kanskje ikke løpe og hoppe så mye som alle andre. Men jeg pressa meg alltid litt for mye for å passe inn sammen med alle andre.

Jeg har Cerebral Parese, mest kjent for ordet CP. Det en musikkelforstyrrelse som har kommer med en engangsskade på hjernen, under fødsel eller rett etter fødsel. Det er ikke noe du bare kan få, det er noe du er medfødt eller fikk mens du var nyfødt. Og kommer ofte av folk som er født fortidlig. Jeg ble selv født 3 månder fortidlig, så det kan ha noe med det å gjøre at jeg har det. Det finnes forskjellige grader av CP alt fra 1-7. Jeg har grad 1. Det vil si at det er ikke så lett og se på meg at jeg har det. Møter du meg på gaten eller på skolen ser du nok ikke at jeg har det. Men noen  merker det kanskje litt på hvordan jeg går. Eller man gjorde ihvertfall før, vi har prøvd å trene det litt opp. Den enne foten min går peker litt innover når jeg går. Sånn folk kanskje kan merke at jeg har CP er i gymmen. Da må jeg kanskje ha litt tilrettelegging, og noen ting må jeg kanskje slutte litt tidligere med enn andre fordi føttene mine ikke klarer lenger.

Jeg er mest rammet på den høyre siden av kroppen, og mest i føttene. Den enne foten min er litt kortere en den andre og bruker derfor oppbygg på skolene min. Senene i høyre foten min er veldig stramme, og det gjør at det fort blir vondt og løpe langt, gå i lange strekninger, hoppe og sprette. Men jeg fungere som alle andre. Jeg er ikke noe anneledes enn alle andre fordi jeg har grad 1 av CP. Jeg kan gjøre alt som alle andre kan gjøre (kanskje med noen tilpassninger). Og jeg er lik alle andre. Det går ikke utover meg som person, men musklene mine.

Jeg trenger litt behandlig for at jeg skal klare og ha samme gym som alle andre. Jeg må tøye hver dag for å holde senene der de er og ikke la de bli strammere, og kanskje tøyes de litt ut også. Jeg har også tatt botox i beina, for å få de litt mykere, og jeg har gått med gips på beina i 1 måned i strekk. Jeg klarer fint å gå og være en normal ungdom. Grad 1 av CP trenger ikke folk og legge merke til engang. Hadde jeg ikke vist skolen en lege erklæring på at jeg har det ville de mest sannsynnelig ikke gitt meg noe tilrettelegging, fordi det ikke syner på meg.

Men kjenner jeg blir litt såra når folk rundt meg spørr hvorfor jeg måtte gi meg så tidlig? og hvorfor klarer du ikke mer er du latt? Hvorfor får du vondt heletiden, skulker du eller? For jeg kan faktisk ikke noe for det. Jeg er født sånn og kommer alltid til å være sånn. Jeg gjør mitt beste, men kan ikke pusse meg selv noe mer enn det. 

Ja, jeg har CP, men er ikke noe anneledes enn dere forde. 
-EmilieAuli-

 • 19.01.2014, 18:02

Helgebesøk


I helga har lillesøstra mi hvert på sitt første hjemmebesøk her etter hun flyttet til pappa. Det var koselig å se henne igjen, men samtidig litt rart at hun måtte dra igjen idag.Og at hun ikke kommer tilbake på 1 måned. Egentlig litt trist.. Hun har jo bodd her sammen med meg og familen her siden hun ble født og nå har hun flyttet. Det er en stor forandring, som jeg kjenner er litt vanskelig noen ganger, men blir vel vandt til det etterhvert også. Vi har hatt det koselig i helga da. Sett på film, gått tur og snakket litt sammen. Det var veldig koselig å se henne igjen, og gleder meg til neste gang.

-EmilieAuli-

 • 19.01.2014, 15:36

Linkrunde


Hei alle sammen.Nå har jeg tenkt til å ha en liten linkrunde. Så skriv inn din bloggadresse i kommentarfeltet, så stikker jeg innom og leser og se. Og på fredag så kommer jeg til å kåre 3 vinnere som jeg kommer til å linke til i et blogg innlegg. Så meld deg på kanskje er du en av de bloggene jeg begynne og lese.

-EmilieAuli-

 • 19.01.2014, 13:42

Spiseforstyrrelser


Hei alle sammen. Nå tenkte jeg at jeg ville skrive et innlegg om spiseforstyrrelser. Grunnen til det er fordi det er veldig mange som sliter med det, og ungdommen nå for tiden er veldig opptatt av sånn ting. Og jeg syns selv det er et litt både skumelt og trist tema og lese om. Men leser mye om folk som har hatt og har det forde.

Det fins flere typer spiseforstyrrelsen men de mest vanelige er anoreksi og bulimi. Anoreksi er en  type spiseforstyrelse der du ikke spiser så mye, kanskje spiser du ikke i det hele tatt, fordi du selv syns du er for tykk og er misfornøyd med det kroppen du har. Det kommer ofte av at du sliter litt spykisk f.eks. med selvtilliten. Folk med anoreksi er ofte alvorlig undervektig, men klarer ikke å se det selv. Når de ser seg i speilet syns de selv at de er mye tykkere enn de egentlig er, og tenker at dette må jeg gjøre noe med. 

Jeg har selv tenkt for ca 1år tilbake at jeg var for tykk, selv om jeg viste at jeg ikke var det. Men syns likevell alle var mye tynnere enn meg. Jeg sluttet ikke å spise helt, men jeg spiste ikke likemye. Jeg droppet og spise frokost og lunsj. Spiste sortsett bare middag. Men jeg skjønte fort at jeg burde slutte med det. Og godtok sånn kroppen min var. Folk med anoreksi klarer kanskje ikke helt og innse det. Og det er litt trist. Jeg skjønner egentlig godt hvorfor folk får det. For det er så mye press på sånne ting både på skolen og ute blandt folk. Man vil helst være den tynneste og peneste. Men du kan være like pen om du er tynn eller litt større. Jeg bryr meg ikke noe om hvor store folk er så lenge dem er snille. Men syns det er veldig vondt og se forlk med spiseforstyrelser. Og skulle mange ganger ønske jeg kunne forteller dem hvor mye dem er vert, og hvor fine de faktisk er. At de må huske å spise fordi du er fin sånn du er. 

For alle er skapt forskjellig, noen tynne og noe litt større. Men du er du og du må være fornøyd med det selv. Det er faktisk mange som er tynne fra før som får sspiseforstyrrelser. Og jeg sysn det er viktig at de som får det kan få den hjelpen og støtten de trenger til å skjønne for finne og perfekte de faktisk er. Og at de ikke tenger og forandre seg Du er du og du er perfekt sånn du er. Husk det.

-EmilieAuli-

 • 19.01.2014, 11:42

Svar på spørsmålsrunden #2


 • Hva ser du fram til?

Jeg ser fram til å få på plass alt som babyen min trenger av utstyr og ting. Og får gjort rommet til meg og babyen. Jeg ser også veldig frem til alle årene jeg vil få sammen med babyen min og kanskje Martin. Håper nå ihvertfall det. At vi vil holde sammen i mange flere får. Det blir kanskje litt rart og få en liten baby når vi er så unge, men jeg gleder meg veldig.

 • Hva ville du kalt babyen om du ikke kunne kalt den sarah isabell eller sander?

Vi har egentlig ikke snakket på så mange andre navn, men vi jeg måtte funnet på noen andre ville det nok vært Alexsander men jente navn kom jeg ikke på akkurat nå. Men har egentlig ikke tenkt på så mange andre navn. Det var liksom det vi har kommet fram til :)

 • Samler du på noe?

Nei jeg samler ikke på noe spesielt. Jeg samlet på servietter når jeg var liten, men samler ikke på noe nå lenger. Tror kanskje jeg har de serviettene jeg samlet på når jeg var liten, men vet ikke helt hvor dem er.

 • Har du gått på noen idrett/aktiviteter, og går du på noe nå?

Jeg har gått litt på Håndball, men slutta ganske fort forde det ikke var noe for meg. Jeg har også gått på fottball i 1 år men det var heller ikke noe jeg syns var så veldig gøy. Også har jeg gått på speideren, der gikk jeg i ganske mange går faktisk. Tror kanskje jeg gikk der i 8 år, men slutta nå, fordi jeg fikk nye inntresser for musikk og det tok etterhvert hele min fritid. Så da hadde jeg ikke tid til noen andre aktiviteter. Nå driver jeg ikke med noen idrett eller aktiviteter annet en musikk.

 • Ville du ha valkt en annen vidregående skole?

Ja, jeg angrer litt på den linjen jeg valgte. Jeg kunne ønsket jeg hadde stått litt mer på mitt og valgte musikklinja på gjøvik. Men er jo veldig glad for at jeg velgte medie og kommunikasjon også , men tror kanskje jeg hadde trivdes bedre på musikklinja eller design og håndtverk.

 • Hvorfor farget du håret ditt?

Jeg farget håret mitt fordi jeg var veldig lei av å ha lyst hår, jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Og trives mye bedre med å ha brundt hår enn lyst.

 • Hvilken utdannelse vil du ta og hva vil du jobbe med når du blir eldre?

Jeg driver jo nå og går medie og kommunikasjon og håper jo og fullføre det selv om jeg må ta et friår. Også vil jeg få studiekompetanse, så jeg kan vidreutvikle meg etter det, men har egentlig ikke noe plan for hva jeg vil jobbe med når jeg blir eldre. Jeg har lyst til å jobbe med musikk, men tror kanskje ikke det er noe jeg kommer til å satse på.

 • Hva er din største drøm?

MIn største drøm er å få være sammen med Martin til jeg blir voksen og kan leve med han til jeg dør, og få mange koselige minner sammen med han og babyen vår. Det håper jeg egenlig fordi Martin er en helt fantastisk gutt. Han er snill, omtenksom osv. Kan ramse opp ting i det uendelig tror jeg så slutter der. Men han er en helt fantastisk gutt, så håper jeg får leve livet vidre med han.

 •  Hvor lenge har du blogget?

Jeg har vel blogget i ca 2 år, men begynte ikke å blogge fast før for 4-5 månder siden.

 • Har du noen gang angret på det valget du tok?

Ja, jeg har noen ganger angret på velget jeg har tatt, fordi jeg får så mye slengt etter meg, men etterhvert har jeg lært meg til å jeg bare må heve hode over det. Og ikke la andre folk styre meg. Dette er mitt liv som jeg skal leve og ikke alle andre. Så jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok det valget jeg tok nå lenger. Jeg angret egentlig bare litt på starten.

 • Gikk du på noen form for prevensjon når du ble gravid?

Det om jeg gikk på prevansjon når jeg ble gravid gravid er det mange som lurer på. Å JA jeg gikk på prevansjon, Jeg brukte p-piller, men kroppen min ville ikke ta dem imot og det gjorde at jeg ble gravid.

-EmilieAuli-

 

 

 

 

 

 

 • 18.01.2014, 21:10

Lørdagskveld


Hei alle sammen. Ihelga har søstra mi hvert på besøkshelg hjemme igjen, for første gang etter hun flyttet. Vi har ikke gjort så mye egentlig bare slappet av og kost oss. Idag så vi alle sammen prosjekt prinssesse sammen, og spiste llitt godtri og koste oss. Og før idag så gikk vi en tur sammen, men ellers har vi egentlig bare tatt livet helt med ro.

Jeg har egentlig ikke gjort noen ting idag jeg har snakket litt med Martin og sett på Gossip Girl. Jeg har blitt helt henkta på den serien. Det er bare så morsomt å se på. HAhahaha digger det! Men er veldig sliten etter dagen idag så jeg finner allerede sange. Natta alle sammen håper dere har hatt en like fin dag som meg! :)


Ut på tur aldri sur mamma!! xD 

-EmilieAuli-

 • 18.01.2014, 16:58

Ung og gravid


Hei alle sammnen. Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive ett lite innlegg om det å være gravid som ung. Grunnen til at jeg gjør det er fordi jeg selv er gravid og jeg har hørt mye rykter og snakk om både meg og andre folk rundt meg som er/ har vært gravide. Dette innlegge vil jeg skrive mest om hvordan jeg føler det men kanskje noen av dere som er gravide kanskje kjenner dere litt igjen.

Det å bli gravid når du er ung, kan være en utfordring. Du får rykter og drit slengt etter deg som bare er nødt til å takle. Du kan få ting slengt etter deg som gjør at det er litt vanskligere å gå ut, kanskje spesielt på skolen, og møteplasser for ungdommer. Men alt det du får etter deg er du nødt til å takle. Du er nødt til å holde hode oppe og ikke bry deg. Du går kanskje selv å tenker mye på det folk sider, og de ryktene du plutselig får høre, men det er du som har tatt valget men å beholde ungen og du må derfor ta konsikvensene av det. 

Du blir kanskje ikke den populære på skolen, heller den som alle snakker om. Og syns er sikkelig teit fordi du ble gravid så ung, de på skolen sitter og snakker igjenger om hvorfor du ikke tok abort. Men er det virkelig noe folk rundt trenger å tenke på? Det er vel ikke et velg de skulle ta. Og går det utover alle andre på skolen? Nei det gjør det ikke for de vil dette bare være noe de kanskje snakker om, og legge ut rykter om. 

På denne måten merker du kanskje hvor lite respekt ungdommen har idag. Det er ikke alle som er sånn, men vi har også folk som er sånn. Folk som ikke har bedre ting å gjøre enn å gå rundt å slenge dritt og rykter som alle andre. Folk som dømmer andre fordi de er anneledes. Folk som dømmer andre fordi det ikke går, og gjør akkurat det sammen som alle andre. Egentlig burde ingen bry seg om det som skjer med alle andre. Det er en sak for de det gjelder. Og er det noe folk lurer på så spørr personen det gjelder istede for å lage et rykte med en konklusjon av hvordan dere tror det er. 

Jeg vet det er mange voksne som er like gode til å slenge ut rykter og være uhøfelige. Og jeg skjønner folk har mye menninger som det at folk blir gravide så unge, men hvis nå hverfall respekt for de som blir det og velger å beholde. Å bli gravis som ung kan skje alle. Og det trenger ikke å være planlagt. Men når man først er blitt gravid er det ikke bare bare for alle å ta en abort. Og du får en helt annen tanke på det når du faktsike er i situasjonen. Så alle som sender ut rykter og dritt vis litt respekt til de som faktsik blir gravide.

-EmilieAuli-

 • 18.01.2014, 12:54

Svar på spørsmålsrunden #1


 •  Hvor langt på vei er du?

Jeg er nå 18+4 uker på vei. Det er egentlig veldig rart, tiden har gått veldig fort. Bare tanken på at om ca 1,5 uker så er jeg halvveis i svangerskapet det er egentlig ganske rart og tenke på.

 • Kan du legge ut ultralydbilde etter du har vært på ultralyd?

Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å legge ut ultralydbilde enda, men skal vudere det til jeg skal på ultralyd Torsdag den 24.januar. Grunnen til at jeg er litt usikker er fordi, jeg vil ikke legge ut alt om meg og babyen på nett. Noe vil jeg også ha for meg selv. Ultralydbilde, er noe familien min kanskje vil ha og det er kanskje enda mer betydningsfult å få det hvis ingen andre har fått det. Legger jeg det ut på nett kan hvem som helst lagre det. Men jeg skal tenke litt på det.

 • Gikk du på P-piller da du ble gravid?

Ja, jeg gikk på P-piller når jeg ble gravid. Jeg fikk etterhvert noen bivirkninger og fant ut at p-pillene ikke har funket som de skulle. Og fant ut at jeg hadde blitt gravid. Jeg vet det går rykter om at det var en planlagt graviditet, men det var det ikke. Jeg gikk på p-piller men kan ikke noe får at kroppen min ikke ville ta imot p-pillene. Så det  var faktisk ikke en planlagt graviditet for de som tror det.

 •           Hvem var den første personen du fortalte det til?

Den første personen som fikk vite at jeg var gravid var mamma. Det var fordi hun var med meg at jeg tok graviditetstesten. Men den jeg ringte og fortalte at jeg var gravid etter jeg fant det ut hva Martin. Han ringte jeg med en gang jeg fant det ut.

 •           Skal du å barnefaren bo sammen?

Nei, jeg og Martin kommer ikke til å bo sammen det første året. Jeg kommer til å bo hjemme hos mamma og han hos sine foreldre. Han er hjertelig velkommen til meg når han selv vil, men vi kommer ikke til å bo sammen. Grunnen til det er at det er for dyrt og bo i eget hus/ leilighet  enda. Men håper vi får til å flytte sammen når det har gått et års tid. Kommer til å spare penger så vi kanskje har mulighet til det etter hvert.

 •           Støtter vennene dine deg?

Ja, vennene min støtter meg i det valget jeg tok. Noen syns selvfølgelig det er tidlig, men de er der og støtter meg med det de kan. Er det noe jeg trenger å snakke om eller noe så kan jeg fint gå til dem og snakke med dem. Og det er vel ikke akkurat noe mer støtte en det jeg forventer å få.

 •          Fått vite kjønn enda?

Nei, jeg har ikke fått vite kjønn enda. Skal på ultralyd på torsdag 24.januar, og håper på å få vite kjønnet da. Men har ikke funnet ut det enda.

 •         Jente eller gutt? Noen ønsker?

Jeg vet egentlig ikke hva jeg ønsker meg mest. På starten håpet jeg veldig på at det skulle bli en jente. Fordi jeg allerede har 3 små søsken, og hadde veldig lyst på en jente, som jeg kunne pynte med kjole osv. Men etterhvert fikk jeg veldig lyst på en gutt. Grunnen til det var vel fordi jeg fikk en liten følelse på at det var en liten gutt inni der. Men nå har jeg ingen annelse. Jeg vet faktisk ikke hva jeg ønsker meg mest. Det er egentlig samma for meg om det er gutt eller en jente.

 • Kan du legge ut bilde av babyseng, vogn osv?

Vi har ikke kjøpt inn babyseng og vong ogsånn enda. Vi har egentlig bare fått litt babyleker, babyklær og noen ting vi kommer til å trenge, men kan godt legge ut bilde av babysenga, vogna osv. når det er kommet på plass :)

Da har jeg svart på noen av spørsmålene som kom i spørsmålsrunden, håper jeg har svart bra nok for dere. Er det noe mer dere lurer på etterhvert er det bare og komme med spørsmål. Jeg svarer så godt jeg kan.

-EmilieAuli-

 

 • 15.01.2014, 20:28

Dagen idag


Hei alle sammen. Idag har vært en dag med masse stress. Kjenner jeg er utrolig sliten etter dagen har ikke hatt en eneste pause før nå. Det har rett og seltt vært fult kjør siden klokken 06:00 idag tidlig. hahahah. Hele dagen startet med at jeg sto opp klokka 06:00 fordi jeg måtte pakke sekken til idag og pakke til gym fordi jeg glemte det igår. Så dro jeg ned på skolen. Hele dagen startet med en ny oppgave som skal leveres på fredag. Ble så godt som ferdig med den idag, mangler ikke så mye ihvertfall. Så etter vi hadde jobbet med den i 4 timer så hadde jeg gym. Det tror jeg kanskje er den værste gymen jeg har hatt iløpet av hele skolen. Men jeg gjennomførte gymtimen, så er ganske fornøyd. Etter gymmen hadde jeg en prøve, som gikk helt ræva. For å si det sånn jeg vet at jeg strøyk, for klarte ikke svare på med enn 2 spørsmål. Men man skal ikke klare alle prøver.

Når skolen var ferdig idag så var jeg med Martin bort til helsestasjon, der vi skulle på sånn foreldre forbredene kurs. Der fikk vi vite litt om amming, og litt om hva helsestasjon kommer til å gjøre/ hjelpe oss med. Og litt info om litt forskjellig. Virket som en fin måtte og gi informasjon på, men idag var jeg så utrolig sliten at jeg kjente det var litt vanskelig og sitte og følge med. Var rett og seltt helt ferdig. Så måtte jeg vente på skolen til klokka var ca kvart på 7, fordi jeg hadde ingen til å kjøre før. Så da var jeg på skolen med Martin til jeg ble henta. 

Når jeg kom hjem spiste jeg litt og nå har jeg gått ned på rommet for å sove, men før jeg legger meg nå så skal jeg gjøre lekser også skal jeg legge meg etterpå og ta en veldfortent natt søvn.

PS: Rakk ikke å begynne på spørsmålsruden i dag, og vet ikke om jeg får gjort det imorgen, men om ikke så kan jeg gjøre det i helga.

-EmilieAuli-

Emilie Auli

Hei, jeg er en jente på 20 år og heter Emilie og er tobarnsmor til to vakre jenter. Her kan du lese om livet som ung mor, og hvordan der er å leve med to barn og en krevende diagnose. Håper du liker bloggen min og vil følge meg vidre.

Search

Bloggdesign

hits