• 28.09.2017, 16:50

En ny innleggelse


Nå har dagen jeg gruet meg veldig til, samtidig som jeg har gledet meg på en måte. Et nytt lys i tunnelen kan kanskje komme fram. Og det hadde vært utrolig godt. Idag har jeg nemlig blitt langt inn på Ottestad sykehus.

Det blir 14 spennende og kanskje litt "skummel" dager. Det skal på mange måter bli spennende og få svar på ting jeg lurer på, og hvordan helsa mi er og hvordan jeg kanskje kan bli bedre. Samtidig er jeg vant til at det kommer litt kjedelig nyheter også, og når det kommer til helsen min er jeg litt følelsesladet, etter alt jeg har vært igjennom det siste par årene.

Jeg håper virkelig de kan klare og hjelpe meg med å finne en måte på å dempe smertene jeg går med hverdag. At de kan hjelpe meg til å få hverdagen til å bli enklere. For det største ønsket jeg har er å komme meg tilbake der jeg var for noen år siden. At jeg skal få tilbake en hverdagen jeg hadde før, og kanskje komme meg videre. Jeg vet jo selv at det er en lang vei men tilpasninger og det å lære seg å leve med sykdommen og ikke "mot" sykdommen. Men jeg skal ha håpet også håper jeg egentlig bare at jeg nå kan få hjelp til å rydde litt opp og se framover på riktig vei.

Det som blir mest utfordrende er å være så mye borte fra barna. Heldigvis får jeg reise hjem i helger og noen kvelder men samtidig skal jeg også finne en balanse på det så jeg ikke sliter meg ut på bare det å reise fram og tilbake hverdag. Så jeg får bare ta ting ut ifra hva kroppen sier også skal jeg nyte hver helg sammen med barna.

 • 21.10.2016, 19:58

Speilbilde finner meg ikke


Hvordan føles det å stå opp på morningen, gå på badet og se selv i speilet, men ikke klare å se seg selv? Sånn har jeg det flere ganger i uken, hver måned over lang tid.

Det er ikke alltid det er like lett og stå opp. Når kroppen hamrer og banker og skriker etter hjelp. Hvorfor klarer jeg ikke finne meg selv i speilbildet?

Kroppen min er så sliten, så lei, og så utmattet. At jeg ikke lenger klarer å finne meg selv i speilbildet. Når jeg ser meg i speilet ser jeg en helt annen. Jeg ser en jente som ikke har noe i blikket, en jente på 19 år som ser helt uslitt ut. En jente som ser syk ut i ansiktet fordi kroppen er så sliten. Fargen er borte fra ansiktet. Jeg ser en jente som er bleik, blå under øynene og tom i blikket, og det er ikke meg.

Jeg er egentlig en jente som liker å finne på ting, gå ut med venner, være sosial. Men kroppen er ikke enig. Jeg vil bli frisk igjen, jeg vil ha tilbake meg selv.

Det å gå ut på skole, butikk, med venner har blitt en utfordring. Tar på sminke og prøver å skjule det sanne synet. Jeg vil ikke at folk skal se at jeg er syk, se at jeg er utmattet. Det er en tøff hverdag, men mye tunge tider. Et liv jeg prøver å gjemme fra virkelighet. Men likevel er det nesten umulig.

 • 15.04.2015, 09:02

Byttet bloggside


Hei alle sammen! Jeg ser det fortsatt er mange om kommenterer og følger bloggen min her på blogg.no, Det har seg sånn at jeg nå har bytte bloggside til familieprat.no. Så til dere som vil fortsette og følge bloggen min der. Her er link: www.EmilieAuli.familieprat.no/
 • 02.03.2015, 08:25

STEM: Forbildeprisen 2015


Hei, Onsadag 4.mars klokka 12 kåres forbildeprisen 2015. Det er en pris der 22 unge talentfulle artister i hele Norge kjemper om en kjempe premie, som dere kan hjelpe til å stemme frem. Den artisten som står igjen som vinner av forbildeprisen 2015 vinner 100 000kroner!

Det har seg sånn at min fetter Cezinando er en av de 22 heldige unge artistene som er nominert. De fleste har nok hørt en eller flere sanger av han. Cezinando har også jobbet litt med Jaa9 & OnkelP ( En av sangene ligger under). Han er en veldig dyktig og flink rapper som fortjener og vinne. Samtidig som hvis han vinner vil han bruke pengene på noe som går til fordel til barn og ungdom. Hvis han vinner vil han nemeig bruke de 100 000kronene på å bygget et studio tilgjengelig for barn og ungdom i bydelen sin. 

Gå inn på denne linken og STEM nå (Cezinando) http://bylarm.no/forbildeprisen

Om du ikke har hørt noe av det har har laget, så har du noen battles og sanger under her:

 • 01.03.2015, 10:47

De siste timene på hotellet


Nå er det bare få timer til jeg og Martin skal forlate hotellet og komme oss tilbake til Gausdal, til den vakte lille jenta vår. Det blir trist å forlate hotellrommet nå, men det blir utrolig godt og komme hjem til Sarah-Isabell igjen også. Jeg har savnet henne utrolig mye. Som mange sier borte bra, men hjemme best

Sarah-Isabell har vært hos min kusine og hennes kjæreste mens jeg har vært i Oslo. Det har vært veldig rart og være borte fra henne så lenge. Det er første gangen jeg har vært borte fra henne så lange, og det har jeg merket. Men her kost meg veldig, og alle foreldre trenger litt alene tid engang iblandt :)

Nå sitter jeg og Martin bare og nyter de siste timene på hotellet, vi har pakker og spist frokost, så alt er klart til avreise. Det her vært en fin tur!
 

 • 28.02.2015, 18:56

Operaen


Hei alle sammen! Idag har jeg og Martin hatt en kjempefin dag. Hele dagene startet med at jeg og Martin sto opp og gikk og spiste frokost. Når frokosten var spist gikk vi bort til Opraen for å se siden værken jeg eller Martin hadde vært der før. 

Etter å ha vært på Operaen en stund gikk vi vidre til inn i storgata og karl johan, og så litt i butikker :) Etterhvert som dagen gikk så dro vi til et piercing studeo så jeg fikk tatt den, og jeg ble storfornøyd. Elles har vi bare gått rundt i Oslo å sett oss rundt. 

Her kommer noen bilder fra dagen :)
 • 28.02.2015, 10:53

Første natt på hotellet


Hei. Nå er første natta på hotellrommet gjennomført. Det har vært utrolig koselig og være her og kose seg. Igår var jeg på bloggevent noe som var kjempe koselig. Jeg kom inn og kjente ingen, men når jeg dro derfra viste jeg hvem mange var. Det var et veldig koselig og sosialt event, og mye liv. 

Det som var utrolig koselig var at jeg kunne snakke med folk som har vært i min situasjon, og som forsto hvordan jeg har det og hvordan jeg har hatt det både gjennom tiden mens jeg gikk gravid og tiden etterpå. Så det var veldig koselig :)

Idag skal jeg og Martin bare kose oss i Oslo og ta oss en tur i Karl Johan, og bare ta livet med ro, og nyte denne dagen. Vil mest sannsynelig komme flere innlegg iløpet av helga, som oppdatering :) Ha fortsatt en fin helg videre :)
 • 27.02.2015, 16:50

Klar for bloggevent


Klar for bloggevent!! Nå er det fredag og om 30 min skal jeg på bloggevent! Gruer meg litt siden jeg ikke kjenner noen av de som kommer enda, men tror det skal bli veldig koselig. Siden denne bloggeventer er i Oslo skal jeg og Martin sove på Thon hotel i helga og kose oss, Vi har fått barnevakt. 

Det skal bli utrolig godt og kunne ha en helg med Martin alene uten å tenke på å ha Sarah-Isabell og passe på. Men må ærlig innrømme at det er veldig rart og ikke ha henne er også. • 24.02.2015, 09:09

Kvelds bad


Det er alltid godt å ta seg et deilig bad rett før man skal legge seg. Legge seg i senga og føle seg ren og frisk. Det å være god og sliten når man skal legge seg. Sarah-Isbaell liker veldig godt å bade, hun syns det er kjempegøy, spesielt med masse skum. Det er veldig gøy og spise på alle lekene vi får med oss i badekaret også og spise på kluten. Så når hun bader kan vi fort sitte der i 30 minutter hvis ikke lenger. Så gøy er det faktisk. Men veldig koselig å se når barna koser seg så mye.
 • 23.02.2015, 08:00

DET NYE


//Sponset innlegg//

Det Nye er et nosk blad for unge jenter. Det er et blad som inneholder underholdningsstoff som skjønnhet, mote, helse, samliv og så vidre. Bladet kom ut på markede for første gang i mars 1957. På 1980-tallet hva Det Nye virkelig kjent for sine utvalgte modellene som ble kalt <<Den nye piken>> og <<Den nye gutten>>. Før var Det Nye satt og ransjert til målgruppen 16-20, men etterhver som årene gikk fikk de en ny målgruppe og det er 20-25år. Idag er det det svært lest blad og jeg menner egentlig målgruppen burde være 16-25 år.

Jeg liker dette magasinet veldig godt, men den delen i dette magasinet som jeg syns var mest innspirerende og spenende og lese om må være <<Bare deg>>. Jeg syns det var en veldig fin og beskrivende tekst på hvordan livet til en som sliter med ensomhet har det. Og forskjellen på sunn ensomhet og vond ensomhet. Jeg tror denne teksten kan hjeloe mange til å se forskjellen på ensomhetsfølelsen, de fleste får i løpet av livet. 

 Nå får dere 5 utgaver av Det Nye- stor toalettmappe fra Lulu´s for kun 199 (+ porto kr 49 for gaven).

Om du velger å gå for dette tilbudet er du så heldig å få med Toalettmappen fra Lulu´s kommer i fargen "iris", og perfekt for reiser og tilbaderomshyller. Den rommer det nødvendigste av produkterog makeup, og leverens i et slitesterkt materiale som sørger for at den tåler reiser i mange år framover. Verdi kr 399,-. Om du er intresert i tilbudet så gå inn her:

http://abo.detnye.no/DNY150101/bloggnyhetsbrev/

 
 

 • 18.02.2015, 10:23

Nye rutiner


Nå har vi begynt å gjøre om på rutinene, men Sarah-Isabell. Før sto hun opp klokka 10 på moningen og la seg klokka 10 om kvelden, men nå skal vi begynne med å stå opp klokka 07:00 så hun kanskjer er i seng til klokka 19:00 om kvelden. Det er egentlig fordi til høsten begynner jeg på skolen igjen og Sarah-Isabell skal begynne i barnehagen og da må vi stå opp tidlig. Og det er noe som blir mye vanskeligere om vi skal gå fra 10 til 6 om moningen.

En grunn til til at vi begynner med disse rutinene er fordi Sarah-Isabell skal få en bedre rytme og at jeg skal kunne ha litt fri på kvelden. Kanskje det vil bli noen tøffe dager, siden vi skal gjøre om rutinene men når vi får dem inn blir det nok veldig bra. 

Vi har også begynt å kutte ut litt morsmelkerstating. Nå skal maten bli hovedmaten også melka tørstedrikke+ vann da, og det går veldig fint. Jeg lager maten selv eller så spiser hun det vi spiser til middag, men det går utrolig bra og hun spiser bra. Så nå spiser vi brødskive, middag, grøt og litt forskjellig av frukt. Og hun liker det veldig godt. Noe som er gøy å se :) • 15.02.2015, 10:30

DAGENS OUTFIT


Hei, idag er det ukm og skal snart reise så dette blir ikke et langt innlegg, kommer heller et innlegg iløpet av kvelden eller morgendagen om hvordan det gikk og kanskje en video, om jeg får noen til å filme. Men jeg lager bare et lite innlegg til dere om dagens outfit.


 • 13.02.2015, 08:00

VÅKENNETTER!


Det er utrolig morro når du har en unge som skriker hele natta. Jeg syns virkelig synd på foreldre som har det sånn hver eneste natt. Jeg har hatt det med Sarah-Isabell 2 ganger dennne uken. Jeg blir veldig sliten, og egentlig litt frustrert, fordi jeg ikke aner hva jeg skal gjøre eller hvorfor hun holder på sånn. 

Men en ting jeg faktisk har innsett er hvor snill baby jeg fakttisk har, og hvor heldig jeg er. For jeg kunne faktisk vært så uheldig at jeg hadde hatt det sånn hver dag, og det har jeg faktisk ikke. Så jeg skal egentlig ikke klage. Uannsett hvor sliten og ferdig jeg blir. Men oppi all skrikingen så fant jeg noe som oppholdet henne litt, og det var og sette på stille musikk fra albumet med sanger vi synger på babysang, da lå hun helt stille en stund i senga og bare lyttet. Det var utrolig godt så lenge det varte, selv om det ikke var så lenge.

Det er veldig irriterene og frustrerende å ha en baby som skriker nesten konstant halve eller hele natta. Du prøver alt men ingenting funker. Du blir både lei deg på ditt barne veiene og irritert og frustrert fordi du ikke får til å roe ned barne ditt, og du ikke får søvn. Men sånn er det å ha barn, vi kan ikke velge hvordan dagene skal bli, for plutselig er de syke eller de skriker hele dagen eller hele nattaen, eller et eller annet skjer så vi må utsette noe. Men uannsett hvor mye negative ting du finner ved å ha barn så kan du vri om nesten alt det negative om til noe positivt. Ingen ting er verre enn du gjør det til selv.
 • 12.02.2015, 08:00

PRINSESSA ER SYK


Denne uken har jeg ikke blogget, fordi den lille prinsessa min ligger deseværre syk. Hun ble syk på Søndag kveld og har holdt på siden. Søndag kveld startet med skriking og vi holdt det gående til halv 6 om moningen. Tilslutt stelte jeg og Martin oss på hver sin siden av senga og gynga den fram og tilbake til hun sovna. Og når klokka endelig ble halv 6 fikk vi sove.

Det morsome var at det da ikke var mere en ca 4 timer til jeg skulle på kjøretime så jeg måtte stå opp om 2 timer, men det gikk overraskende bra. Når klokka var 11 på moningen begynnte hun og skrike igjen så jeg fant ut at jeg skulle ta tempen siden hun var veldig tett i, snørete og jammen hadde hun feber også. Så jeg ringte helsestasjon for å høre hva de sa og de sa de ville vi skulle skjekke det.

Og når vi kom på legevakten ble hun kjekket og tok en blodprøve. Og svaret var at hun har fått virus. Så vi fikk beskjed om at hvis hun ble veldig forandret iløpet av det de dagene hun nå er syk så skulle vi komme tilbake. Selvfølgelig bare hvis vi merket stor forskjell (mer slapp, mindre mat, ikke våte bleier) for om hun ble verre så villle de ta ny blodprøve. Men det ser ut til at vi slipper det.

Men vi har ihverfall ligget syk hele uka og mye surving og soving, men lite spising. Håper virkelig at prinsessa mi snart blir frisk igjen!

 

 • 08.02.2015, 12:10

#GOMAMA


Hei alle sammen! Idag er det den 8.februar og det er morsdag, og alle mødre skal bli gratulert. Dette er dagen vi mødre skal få oppmerksomhet, og fine tegninger fra barna våre, og mange gratulasjoner. 

Menneskevereden har lyst til å løfte opp morsdagen. De syns vi trenger mer oppmerksomhet for jobben vi gjør. Så  i den annleding vil jeg hjelpe dem med å løfte denne dagen. 

Selv syns jeg ikke det er noen vits og kjøpe og bruke penger på gaver, en tegning til mamma er like koselig. Det er så utrolig koselig å bare få en te eller kaffekopp med en brødskive og en tegning fra ditt søte lille barn som du er så glad i. Det er tanken som teller. Så god morsdag til alle mødre der hjemme. Kos dere masse gjennom denne dagen. 
 • 07.02.2015, 17:04

Kveldens outfit


Hei alle sammen! Ikveld skal jeg på bursdag til en veninne, så da er det tid for å pynte seg litt. Siden jeg snart må løpe ut døra blir dette bare et lite innlegg med bilder av anntrekket. Kommer heller et innlegg i morgen om hvordan kvelden var :)
 • 31.01.2015, 15:49

JENTEKVELD PÅ EGON


Igår var jeg med noen venner av meg ut og spiste middag og koste oss. Det var utrolig koselig, siden det er ikke mye jeg får finnet på med dem uten at Sarah-Isabell er med. Men igår var Sarah-Isabell hos Martin mens jeg var ute og spiste og koste meg med noen venner. Og skal ærlig innrømme at det var litt godt.

Vi startet kvelden på Egon der vi spiste god mat og snakket og tulla. Det var utrolig koselig, og maten var utrolig god. Var litt rart og tenke på at Sarah-Isabell var hjemme med Martin alene siden det er første gangen han har hatt henne så lange alene, men jeg klarte utrolig nok og ikke ringe de ned for å spørre hvordan det gikk.

Etter vi hadde spist en god og smakfull middag gikk vi rett på desserten mette som vi var. Skjønner egentlig ikke hvordan jeg klarte og få ned desserten for jeg var så mett at jeg måtte kneppe opp buksa etter middagen, hahahah.

Når både middagen og desserten var spist opp og vi hadde sittet og snakket i nesten to timer, gikk vi ut for å ta litt bilder, som var utrolig gøy, men litt kaldt. Vi fikk tatt masse morsome bilder som vi alltid pleier å gjøre når vi er sammen. Men dette var virkelig en vellykket kveld. OG det var godt å kunne reise ut og kose seg en kveld.

 

 • 31.01.2015, 14:34

GÅRSDAGENS OUTFIT
 • 25.01.2015, 23:55

EN DAG ER MER KREVENDE ENN EN ANNEN


Noen dager er mer krevende enn andre. Du har noen dager det alt går fint også har du noen dager som bare er vanskelige og slitsome. Du har dager du aldri vil at skal gå over og dager du gleder deg til at skal gå over. Det gjelder ikke bare som du er mor eller ikke det, men i dette tilfellet er det jo akkurat dette jeg skriver om da. 

Du har de dagene barne ditt bare gråter og gråter og gråter og du anner ikke hva du skal gjøre, eller hva du skal si. Du prøver alt men ingenting funker. Du prøver å gi barnet ditt mat men hun/ han vil ikke ha, du prøver å leke men hun/han vil ikke, du prøver å legge hun/han men hun/han bare gråter vidre. Det er ikke til å legge skul på at du selv da blir litt irritert, men kanskje mest av alt lei det. 

Heldigvis er det mest av de finne dagene i lengden. Det er jo ikke hver dag det er sånn, men noen dager er faktisk sånn. Hva føler en mor når babyen hennes griner heledagen og du prøver alt for å trøste og ingenting funker? Jo, det skal jeg fortelle deg. Den moren kommer antagelig til å føle seg som en dårlig mor utover dagen. HUn kommer kanskje til å føle at uannsett hva hun gjør så blir det feil, uannsett hva hun sier blir det feil. Selv om det ikker er det som er tilfellet i det heletatt.

Alle mødre og antagelig fedre også opplever dette iløpet av barnets oppvekst. Til og med en mor som har hatt 3 barn tidligere. Selv den beste følger dette. Noen dager er bare sånn selv om vi ikke vil. Men tilfelle er jo ikke sånn at du er en dårlig mor fordi barnet ditt skriker hele dagen eller mye av dagen og du ikke klarer og roe dem ned. Men som oss alle andre har babyer også dager som kanskje ikke er like fine og gode hver dag. De kan ha en dag de ikke føler seg helt i form eller dager som de ikke er like glade som vanelig. 

Sarah-Isabell har hatt en sånn dag idag. HUn har gråtet veldig mye, men etter 2 timer med misfornøyelde nå når vi skulle sove, ordnet det seg. Og den følelsen jeg sitter igjen med nå som hun endelig har sovnet og sover søtt i sengen sin er helt fantasktisk. Det er ingen god følelse og se sitt egent barn gråte og gråte og ikke klare å ro de ned, men når du endelig har klart det er utrolig koselig og se at du slapper av og har det bra igjen. 

Nå skal jeg legge meg under dyna og sove med et smil om munnen og håpe på at den lille jenta mi får en fin natt, der hun kan sove å slappe av. God natt alle sammen!
 • 23.01.2015, 10:06

Idag er sofan min beste venn


Hei alle sammen. Idag hadde jeg egentlig kjøretime som jeg vansligvis har omtrent vært dag, men selvfølgelig våkner jeg opp ned sikkelig vondt i hode (migrene tror jeg) og feber. Jeg prøvde å ta 1g paracet men det funket ikke. Typisk å få det rett før helgen.

Det er utrolig irriterenede og våkne med så vodt i hode, men sånn er det nå bare. Får bare hode senga idag så blir det sikkert bedre. Det hele begynte egentlig igår. Jeg dro på kjøretime også kom hjem og satt meg i sofan også begynte det. Jeg tenkte det var lurt og legge seg men det funkket ikke, og hjammen så ligger jeg med de samme smertene idag. Men det går vel over etter litt vile for kroppen. 

Planene for dagen er å bare ta det helt med ro og slappe av prøve å blir frisk igjen. Så jeg kan nyte en fin helg sammen med Sarah-Isabell og Martin. For det er ingenting som er bedre enn og bare bruke masse tid med Sarah-Isabell og Martin når alle har fri og ingen har noe spesielt på programmet. For selv om jeg bare er hjemmeværende med Sarah-Isabell har jeg veldig mye på programet i ukedagene. Jeg har både møter, kjøretimer og helsestasjon oppfølging, så kommer det alltid mye mer ved sina. 

Det er en grunn for at vi har permisjon den første tiden og det er jo fordi et barn krever sitt. Men i helgene har jeg bare Sarah-Isabell og tenke på og det er utrolig godt. Jeg slipper og tenke på alle de andre tingene og det er det jeg menner med å bare slappe av å bruke tiden med Sarah-Isabell og Martin.
Emilie Auli

Hei, jeg er en jente på 20 år og heter Emilie og er tobarnsmor til to vakre jenter. Her kan du lese om livet som ung mor, og hvordan der er å leve med to barn og en krevende diagnose. Håper du liker bloggen min og vil følge meg vidre.

Search

Bloggdesign

hits